Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 17

TOP 10 laisvų Lietuvos krepšininkų: vertės rinkoje ir galimos kryptys

Vasaros metas įpusėjo – jau kitą mėnesį startuos komandų pasiruošimas klubiniam sezonui, o sudėčių komplektacijos yra įgavusios pagreitį, bet laisvųjų agentų turguje vis dar galime rasti gausybę aukšto lygio krepšininkų iš Lietuvos. 15min sudarė dešimtuką geriausių žaidėjų, su galimomis karjeros kryptimis bei vertėmis rinkoje.

Kauno „Žalgirį“ artimiausiu metu turėtų papildyti Ignas Brazdeikis ir Rokas Jokubaitis, kaip skelbia „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas, tačiau šių žaidėjų šiame sąraše nėra, kadangi jie turi kontraktus atitinkamai su Pirėjo „Olympiakos“ ir „Barcelona“.

Arti šio sąrašo liko Utenoje praėjusį sezoną žaidęs Marius Valinskas, Pasvalyje sužibėję Martynas Arlauskas ir Simas Jarumbauskas, Jonavą palikęs Edvinas Šeškus, Mažeikiuose rungtyniavę Martynas Gecevičius ir Einaras Tubutis, Rumunijoje pastarąjį sezoną žaidęs Paulius Petrilevičius ar porą medalių su Panevėžio klubu iškovojęs Džiugas Slavinskas.

10. Saulius Kulvietis (33 metai, 206 cm)

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saulius Kulvietis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saulius Kulvietis

Penki sezonai – septyni klubai iš septynių šalių.

Karjeros pradžioje migravęs per Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) klubus, pastaraisiais sezonais Saulius Kulvietis per komandas iš užsienio – Prancūzija (JDA), Latvija (Rygos VEF), Ispanija (Andoros „MoraBanc“), Vokietija (Bonos „Telekom Baskets“), Turkija (Stambulo Buyukčekmece) ar Lenkija (Vroclavo „Šlask“).

Komandų pavadinimai – solidūs, tačiau kiekviename šių klubų aukštaūgis iš Lietuvos susidurdavo su sveikatos problemomis.

Pastarajame sezone Vroclavo komandoje S.Kulvietis sužaidė vos 25 iš 59 rungtynių.

Rodikliai Europos taurėje – 7,6 taško, 4,6 atkovoto kamuolio per 31 minutę. Lenkijos čempionate – 7,1 taško, 3,1 atkovoto kamuolio per 21 minutę.

Nors praeityje S.Kulvietis yra sužvejojęs ne vieną šešiaženklį kontraktą, dabar krepšininko rinkos vertė sukasi apie 80 tūkstančių eurų per sezoną.

Įprastai vilnietis neskuba su kontraktų pasirašymais. Jis yra linkęs išlaukti geriausio varianto rinkoje, tad ir šis tarpsezonis neturėtų pateikti staigmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus