Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

Treneris atsisveikino su tryliktu žaidėju: aiškus Lietuvos rinktinės dvyliktukas

Kazys Maksvytis pasirinko dvylika krepšininkų, su kuriais keliaus į pasaulio čempionatą.

Lietuvos rinktinės sudėtis pasaulio čempionate – aiški.

Po laimėtų kontrolinių rungtynių Klaipėdoje prieš Suomiją mūsų šalies komandos treneris Kazys Maksvytis paskelbė, kad iš likusių trylikos kandidatų padėkota už darbą Ąžuolui Tubeliui.

„Už darbą padėkojome Ąžuolui Tubeliui. Jis pagaliau įsivažiavo, bet paprasčiausiai pritrūko laiko pažinti sistemą, pažinti mus, mums jį pažinti. Manau, kad grįš kitais metais dar stipresnis ir mums bus gera pagalba“, – sakė Kazys Maksvytis.

Tai reiškia, jog į Aziją, kur rugpjūčio 25 dieną prasidės pasaulio čempionatas, iškeliaus šie dvylika žaidėjų:

Gynėjai: Rokas Jokubaitis („Barcelona”), Vaidas Kariniauskas (Mažeikių „M Basket”), Tomas Dimša (Kauno „Žalgiris”), Margiris Normantas (Vilniaus „Rytas”), Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis”);

Puolėjai: Ignas Brazdeikis („Žalgiris”), Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK), Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo”);

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans”), Donatas Motiejūnas („Monaco”), Gabrielius Maldūnas („7bet-Lietkabelis”).

Praėjusią savaitę K.Maksvytis atsisveikino su patekti į rinktinę pretendavusiais Dovydu Giedraičiu ir Donatu Taroliu, o dar anksčiau – su Matu Jogėla bei Eigirdu Žukausku.

Dėl paskutinės vietos dvyliktuke konkuravo Ą.Tubelis ir Gabrielius Maldūnas.

Arizonos universitete trejus metus žaidęs ir kontraktą su NBA klubu „Philadelphia 76ers” sudaręs Ą.Tubelis į rinktinę atvyko po NBA vasaros lygos varžybų su dar nesugydyta čiurna.

AP nuotr./Ąžuolas Tubelis
AP nuotr./Ąžuolas Tubelis

Jauniausias iš rinktinės kandidatų – 21 metų aukštaūgis gavo progą pažaisti porą minučių rungtynėse Orleane su Prancūzija, bet kaip anksčiau sakė treneris K.Maksvytis – prie rinktinės jis prisidėjo per vėlai: atsarginiai žaidėjai galimybes pasirodyti gavo per pirmąsias kelias kontrolines rungtynes, o pastaruoju metu jau daugiausiai žaidė pagrindinė sudėtis.

Panevėžio „7bet-Lietkabelio” vidurio puolėjas G.Maldūnas irgi nežaidė kontrolinėse rungtynėse daug, bet jis neblogai pasirodė Prancūzijoje, o galiausiai tapo trečiuoju Lietuvos rinktinės vidurio puolėju.

Taip šis 30-metis 206 cm ūgio panevėžietis pirmą kartą žais dideliame krepšinio turnyre.

Tai, kad šiemet kaip reta daug žaidėjų atsisakė atkeliauti į rinktinę, padėjo prasimušti į dvyliktuką, bet ir paties Gabrieliaus istorija verta knygos, žinant jo vingiuotą kelią.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gabrielius Maldūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gabrielius Maldūnas

2017-ųjų vasarą, kai šiam panevėžiečiui buvo 24-eri, jis buvo priėmęs sprendimą baigti krepšininko karjerą. Prestižiniame Dartmuto universitete ekonomikos specialybę baigęs G.Maldūnas po antrojo sezono antroje Ispanijos lygoje buvo pametęs meilę krepšiniui ir nusprendė įsidarbinti banke, kaip jo brolis ir sesuo. Gabrielius buvo tapęs verslo klientų skyriaus projektų vadovo asistentu banke „Nordea“.

Vis dėlto, netrukus G.Maldūnas sulaukė pasiūlymo žaisti Kėdainių „Nevėžyje”, o iš ten persikėlė į Panevėžio „7bet-Lietkabelį”, kur nuo 2019 metų žaidžia iki šiol.

Šių metų vasarį G.Maldūnas debiutavo Lietuvos rinktinėje per atrankos rungtynes su Vengrija, įrodęs, kad sunkiu darbu galima atsidaryti daug durų.

„Kai esi mažas, žinoma, kad svajoji apie žaidimą rinktinėje. Karjera ėjo į priekį, atėjo 30-metis, vilčių dėl rinktinės buvo vis mažiau. Bet aš esu gyvas įrodymas, kad rinktinėje galima debiutuoti ir sulaukus 30 metų. Labai smagu“, – 15min yra sakęs G.Maldūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas