Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trijulių rinktinė trinsis socialinius tinklus: „Turime vienintelį šansą“

Lietuvos 3 prieš 3 krepšinio rinktinė olimpinį debiutą Paryžiuje pasitinka maksimaliai susikaupusi. Nuo rytojaus visi išsitrins socialinių tinklų paskyras.

„Rytoj nuo ryto visi trinamės instragamą, messengerį ir facebooką. Kovos prasideda, tad jokių pašalinių dalykų nesinori, – pareiškė trijulių rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Novickas.

– Bendravimui su šeimos nariais liks whatsappas ir viberis. Toks bendras visų sutarimas, priimtas dar prieš olimpiadą. Turime vienintelį šansą. Manau, niekas nenukentės pabuvęs savaitę be socialinių tinklų.“

VIDEO: 3x3 krepšinio rinktinės treneris D.Novickas: „Visi išsitriname socialinių tinklų programėles“

„Esame debiutantai. Girdime ką kalba ir kiti mūsų olimpiečiai, debiutantai. Ta širdelė vis tiek... Bandysime nuo visko atsiriboti, nes žinučių sulaukiame tikrai daug. Nesinori tam skirti dėmesio. Norime koncentruotis į tai, ką galime padaryti patys“, – aiškino D.Novickas.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė olimpiniame kaimelyje
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė olimpiniame kaimelyje

Būtent rytoj jo auklėtinių – rinktinės kapitono Aurelijaus Pukelio, Evaldo Džiaugio, Gintauto Matulio ir Šarūno Vingelio – laukia olimpinis debiutas.

Pirmasis lietuvių mačas beveik 6 tūkst. vietų talpinančioje 3x3 krepšinio arenoje, kurioje laukiama sausakimšų tribūnų, vyks prieš olimpinius čempionus kaimynus latvius.

„Latviai gyvena virš mūsų (olimpiniame kaimelyje). Jie visiems sako, kad laimės prieš mus. Mes visiems sutiktiems sakome, kad laimėsime mes. Pasijuokiame, kai prasilenkiame, – geros nuotaikos nestokojo D.Novickas. – Labai spirgame pagaliau pradėti. Esame čia jau keturias dienas ir dar nežaidėme. Neįprasta.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė ir prezidentas Gitanas Nausėda
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė ir prezidentas Gitanas Nausėda

Šalies 3x3 rinktinei Paryžiuje teks nešti ir Lietuvos krepšinio vėliavą, didžiojo krepšinio rinktinei nepatekus į antrą olimpiadą iš eilės.

„Mes niekada nenorėjome lygiuotis į 5x5 krepšinį. Suprantame, kas yra antra religija Lietuvoje. Mums patekus čia, manau, atsirado daugiau tokių, kurie patikėjo tuo mūsų sportu. Iš krepšinio žmonių spaudimo gal ir yra daugiau, bet koncentruojamės į savo darbą ir tiesiog einame savo keliu“, – dėstė D.Novickas.

„Mes 5x5 krepšinio neišgelbėsime. Žiūrime į save, į savo tikslus. Nemanau, kad mes galime išgelbėti didįjį krepšinį“, – papildė trijų rinktinės kapitonas Aurelijus Pukelis.

VIDEO: 3x3 rinktinės kapitonas Aurelijus Pukelis: „Mes didžiojo krepšinio neišgelbėsime“

„Visi esame sveiki. Viskas gerai. Vakar išbandėme ir savo krepšinio aikštelę. Belieka tik sužaisti gerai, – tęsė A.Pukelis. – Kalbant apie sąlygas, nežinau, galbūt esame paprasti žmonės – kažko išskirtinio nereikalaujame. Nesame alkani, pavalgę. Ir išsimiegoję. Lovos iš kartono, iš pradžių buvo kietoka, bet prie visko priprantama.“

„Pėdos lieka išorėje, bet sakė, kad jeigu poreikis būtų, tai būtų davę ir didesnę lovą, – teigė 205 cm aukštaūgis. – Bet poreikio nebuvo. Taip esu įpratęs, kad pėdos lieka išorėje.“

Olimpinis debiutas šalies trijulių rinktinės laukia arenoje, kokios net ir patyrusiam 30-mečiui A.Pukeliui, turinčiam aukščiausią 3x3 krepšinio reitingą iš mūsiškių (aštuntą pasaulyje), nėra tekę matyti.

„Man tikrai nėra tekę žaisti tokioje arenoje, kokia padaryta čia. Jau ir vakar treniruotėje buvo tiek žmonių priėję, kurie reagavo, palaikė po taiklių metimų. Atmosfera net ir treniruotėje jau buvo kitokia“, – pažymėjo A.Pukelis.

Specialiai Paryžiaus olimpiadai įrengta 3x3 krepšinio arena talpins 5,8 tūkst. sirgalių. Neabejojama, kad jos, kaip ir kitose rungtyse kol kas, užsipildys sausakimšai.

„Vakar vien mūsų treniruotę stebėjo gal pusė tūkstančio. Dėmesys – didelis. Išėjome iš arenos, visi ir fotografuotis norėjo. Labai smagu, kad visi gyvename viename penkių kambarių bute. Kaip šeima. Kaip serialas „Draugai“, – šyptelėjo D.Novickas.

Visą Lietuvos sportininkų tvarkaraštį Paryžiuje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi