Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 17 /21:06

Triumfuojantis D.Adomaitis pasakojo apie sirgalių atsiprašymus ir užsiminė apie D.Suttoną

„Vau!“, – toks buvo pirmas žodis, kurį ištarė Dainius Adomaitis, padovanojęs Vilniui ilgai lauktą šventę. „Rytas“ ne tik metė rimtą kovą „Žalgiriui“ Karaliaus Mindaugo taurės finale, tačiau ir peršoko Eurolygos aukščio barjerą bei atsiėmė nugalėtojų titulą po neįtikėtinos kovos ir pergalės 70:67.
Dainius Adomaitis
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Po finalinės sirenos tribūnose užsidegė pergalės deglai, tačiau tam, kad jie suliepsnotų reikėjo 40-ties minučių kančios.

VIDEO: Pamatykite: siautulingos „Ryto“ triumfo akimirkos

Vilniečių treneriui turėjo patikti tai, kokia energija jo komanda pradėjo mačą. „Rytas“ bent jau noru ir pastangomis nenusileido Lietuvos čempionams.

Arciomas Parachouskis, iki pirmo kėlinio pabaigos likus beveik pusei minutės, nupūtė Brandono Davieso bandymą dėti iš viršaus ir riaumojo iš pasitenkinimo. Po pirmojo ketvirčio „Rytas“ pirmavo 13:11.

D.Adomaitis antrajame kėlinyje buvo priverstas šaukti pasitarimą, kai Aaronas White'as ir Leo Westermannas įsūdė du tritaškius paeiliui ir kauniečiai išsiveržė pirmyn 19:15.

Prieš didžiąją pertrauką apie save vėl priminė Chrisas Krameris. D.Adomaitis po pusfinalio džiaugėsi įžaidėjo tritaškiais, o šis smeigė du tolimus dūrius paeiliui, kuriuos treneris palydėjo plojimais. Tai buvo pirmieji taiklūs sostinės klubo krepšininkų tritaškiai po 7 nesėkmingų bandymų per pirmas 17 mačo minučių.

Tačiau „Ryto“ strategas turėjo pasigesti atsarginių žaidėjų indėlio, kurie per pirmąją mačo pusę nepelnė nei taško.

Kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigs buvo likusios 8 minutės, „Rytui“ žūtbūt reikėjo imtis veiksmų, kad galėtų galvoti apie titulą. „B tribūna“ ištraukė visas rungtynes taupytą kauniečius įžeidžiančią skanduotę, DJ Seeley įskraidino tritaškį ir komandas skyrė 6 taškai.

Rokas Stipčevičius smeigė dvi tolimas bombas bei sumažino skirtumą iki minimumo (61:62). Kroatas užvedinėjo karštas tribūnas, į kurias sugužėjo 9350 žiūrovų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę, DJ Seeley jau išvedė „Siemens“ arenos šeimininkus į priekį 62:61. Nuo to momento „Žalgiris“ daugiau nebepirmavo.

Leo Westermannas galėjo lyginti rezultatą paskutinėmis sekundėmis, bet prametė vieną baudos metimą iš trijų, o formalumus prie baudų metimo linijos sutvarkė Ch.Krameris.

D.Adomaitis priėjęs prie sirgalių šaukė iš pasitenkinimo, o netrukus atsidūrė ant auklėtinių rankų ir skriejo į orą.

„Ačiū. Norėčiau padėkoti vyrams už darbą ruošiantis šitam turnyrui. Šiandien ryte gal nėra lengva ateiti į treniruotę, bet jie paėmė ir susidėjo į galvą dalykus, kuriuos akcentavome. Ketvirtam ketvirtyje jie tuos dalykus ir padarė“, – džiaugėsi treneris.

D.Adomaitis akcentavo, kad buvo itin svarbu buvo kontroliuoti baudos aikštelę ir atkovotus kamuolius. Tačiau tai pavyko neblogai, mat pagrindinis „Žalgirio“ vidurio puolėjas B.Daviesas pelnė vos 3 taškus.

„Esu laimingas dėl vyrų, klubo, kurie dėjo pastangas, kad būtume čia, kur dabar esame. Didelis darbas laimėti turnyrą prie savo fanų“, – kalbėjo vilniečių strategas.

Dar neseniai sostinės sirgaliai skandavo „Adomaitį lauk!“, tačiau pats treneris sako to nesureikšminantis.

„Aš galiu tik pasikartoti, kad tai yra darbo dalis. Tie patys sirgaliai dabar sako „atsiprašau, treneri“. Tai mūsų darbo dalis, turi priimti kritiką, bet negali niekada ir šokinėti iš džiaugsmo“, – dėstė D.Adomaitis.

Tie patys sirgaliai dabar sako „atsiprašau, treneri“

Treneris akcentavo, kad šis sezonas jam yra tikriausiai sunkiausias karjeroje.

„Tiek dalykų nutiko per tuos kelis mėnesius. Traumos, žaidėjų atvažiavimai, išvažiavimai, nesugebėjimas prisitaikyti... Džiaugiuosi, kad klubas įsiklausė, padarė korekcijas. Jei nebūtume jų padarę, nebūtume čia. Garantuoju šitą“, – atrodo, kad apie Dominique'o Suttono išvykimą kalbėjo D.Adomaitis.

Paprašytas patikslinti, ar omenyje turėjo amerikiečio persikėlimą į Ispaniją, strategas sakė: „Manau, kad svarbiausia, ką turi rūbinėje, kokią turi atmosferą… Jei kiekvienas gali vienas už kitą numirti aikštelėj, tai čia yra svarbiausias dalykas, o ne turėti dar vieną žaidėją rotacijoje ir daugiau talento.“

Paprašytas prisiminti, kiek kartų karjeroje yra skriejęs ant savo žaidėjų rankų, D.Adomaitis susimąstė, tačiau abejodamas kalbėjo apie 3 arba 4 tokius momentus.

Tiesa, „Ryto“ krepšininkams dar reikės praktikos, mat skraidinti trenerį į orą sekėsi sunkokai. D.Adomaitis net atsidūrė ant „Siemens“ arenos parketo. Laimei, neskausmingai.

Vilniečių vairininkas juokėsi išgirdęs paskutinį spaudos konferencijos klausimą. Kolega pasiteiravo trenerio nuomonės, ką šis mano apie tai, jog ant taurės atsirado užrašas „Lietuvos rytas“, o ne „Rytas“.

Strategas nusijuokė, bandė išsisukti nuo atsakymo, tačiau galiausiai juokdamasis tepasakė: „Tegul būna užrašyta nors ir „Statyba“. Mes juk taurę laimėjome.“

Pirma varnelė D.Adomaičio darbų sąraše jau pažymėta. Dabar „Rytas“ švęs, tačiau po rinktinių „lango“ lauks Europos taurės ketvirtfinalis, o sezono pabaigoje – galbūt ir LKL finalas, kuriame lauks sužeistas ir keršto trokštantis „Žalgirio“ žvėris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?