Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 14

Trys beveik auksiniai „Ryto“ papildymai – kas iš jų rudenį grįš į Vilnių?

Giedrius Žibėnas jau buvo pavargęs nuo klausimų apie Vilniaus „Ryto“ naujokus, o klubas ėjo per sudėtingiausius sezono mėnesius, bet galiausiai sostinę pasiekę trys legionieriai vos nenudažė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionų taurės juoda, raudona ir balta spalvomis. Kiek realu, kad sezono metu „Rytą“ papildę užsieniečiai į Vilnių sugrįš ir rudenį, kai prasidės naujas sezonas?

Per kančias pasiektas FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapas, susikomplikuotos galimybės žengti į atkrintamąsias, nusivylimu pasibaigęs Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas, o galiausiai dar ir sezoną jam užbaigusi Martyno Echodo trauma – tokią situaciją buvo priėjęs „Rytas“, kai pagaliau ryžosi sudėtį sustiprinti papildymais.

Vos ketvirtoji vieta KMT turnyre Šiauliuose paskatino klubo vadovus imtis veiksmų prieš sezono finišą, o tris kartus laisvųjų agentų šaudykloje šovęs „Rytas“ trissyk pataikė į taikinius.

Kendale'as McCullumas į sostinę atvyko paskutinėmis žiemos dienomis ir pridėjo taip reikalingos kūrybos gynėjų grandyje, iki minimalių sumažindamas nepasiteisinusio vasaros pirkinio Benedeko Varadi minutes bei suteikdamas G.Žibėnui atsarginį planą banguoto lyg Atlanto vandenynas Elvaro Fridrikssono rungtynių atveju.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Ryto“ branduolį norintis išsaugoti Donatas Zavackas regi du komplektacijos variantus.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Ryto“ islandas jau turi vasaros planą, bet ruduo – dar migloje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marcusas Fosteris – apie susistumdymą su E.Ulanovu ir savo ateitį „Ryte“.

Justinas Gorhamas papildė „Rytą“ kovo viduryje, prieš pat pasirodymo Čempionų lygoje pabaigą, ir pagaliau užkamšė skylę sunkiojo krašto puolėjo grandyje, kurią paliko į komandą rudenį taip ir neatvykęs Toddas Withersas.

Jaime Echenique į Vilnių skubiai buvo iškviestas balandžio viduryje, kai „Rytą“ pasiekė žinia apie sunkią M.Echodo peties traumą, išvedusią lietuvį iš rikiuotės mažiausiai trims mėnesiams.

Du amerikiečiai ir kolumbietis gal ir nebuvo pagrindiniai „Ryto“ vedliai sezono finiše, bet visi jie atliko svarbius vaidmenis žygyje, vos nesibaigusiame dar vienu auksiniu vilniečių triumfu LKL pirmenybėse.

„Rytas“ sezoną užbaigė laimėdamas 21 mačą iš 25, o visi keturi pralaimėjimai (vienas reguliariajame sezone ir trys finalo serijoje) buvo patirti prieš Kauno „Žalgirį“ – Eurolygos atkrintamųjų komandą, dėl kurios šį sezoną plaukus rovėsi ir 10 ar 15 kartų už „Rytą“ turtingesnės ekipos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“

LKL sezono uždarymo šventės metu 15min kalbėjosi su visais trimis „Rytą“ sezono metu papildžiusiais legionieriais ir aiškinosi, kurie iš jų kitą sezoną gali sugrįžti rungtyniauti į Vilnių.

Pradėjo karčiai, užbaigė saldžiai

„Jei kitame sezone sugrįš Lekūnas, sugrįšiu ir aš. Pamirškite Marcusą, pamirškite Elvarą, pamirškite visus kitus – svarbiausia, kad liktų Lekūnas“, – LKL sezono uždarymo šventėje su šampano taure rankose kvatojo Kendale'as McCullumas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Lekūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Lekūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas