Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 16

Tylą nutraukęs A.Juškevičius: „Vadovauti „Wolves“ paskirtas žmogus be kompetencijos“

Nuo sausio mėnesio pradžios nuo Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandos atribotas Adas Juškevičius niūriausiu būdu užbaigė dvejų metų etapą sostinės klube, iš šono stebėjęs komandos draugų bandymą iškovoti pirmąjį klubo istorijoje medalį. Laisvuoju agentu šį mėnesį tapęs 35-erių metų veteranas praskleidė tylos šydą apie tai, kas įvyko tarp buvusio Lietuvos rinktinės krepšininko ir „Vilkų“ klubo.

Trijuose čempionatuose (2014-ųjų pasaulio pirmenybės, 2016-ųjų metų Rio olimpinės žaidynės ir 2017-ųjų metų Europos čempionatas) nacionalinės rinktinės marškinėlius vilkėjęs Adas Juškevičius tapo pirmuoju žaidėju „Wolves“ istorijoje, su kuriuo 2022-ųjų metų liepą Gedimino Žiemelio inicijuotas projektas sudarė trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“.

Komandos sudėtyje A.Juškevičius išbuvo pusantro sezono, nors startas slogaus finišo nežadėjo.

Jis pirmajame „vilkų“ sezone buvo vienas rezultatyviausių Rimo Kurtinaičio auklėtinių (vid. 10,7 tšk.), o pagal vidutiniškai realizuotus tritaškius (vid. 2,4) nusileido tik auksinei Latvijos rankelei Rihardui Kuksikui – vid. 2,5.

Situacija kardinaliai pasikeitė, pasak Ado, sulig klubo sprendimu parodyti duris vyriausiajam treneriui.

„Pirmieji du klubo sezonai tapo visišku nusivylimu, nors viskas galėjo būti kitaip, – 15min sakė A.Juškevičius. – Manau, jei pirmąjį sezoną treneriu būtų palikę Rimą Kurtinaitį, nedarę jokių korekcijų sezono pabaigoje, mes būtume laimėję trečią vietą. Visą sezoną stovėjome solidžiai trečioje vietoje, iki tam tikro momento kabinomės ir į antrą poziciją, o užtikrintai tvarkėmės ir su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Bet tas neplanuotas ir visiems žaidėjams netikėtas trenerio pakeitimas... Dar dieną prieš susikvietė visus žaidėjus, klausinėjo apie trenerį R.Kurtinaitį, bet visi žaidėjai, bent jau lietuviai, visu 100 proc. užstojo šį trenerį, sakėme, kad jis mums tinka ir kad norime, jog jis liktų. Kitą dieną atėjo naujas treneris ir mums visiems buvo šokas. Tai buvo pirma ir didžiausia šio klubo klaida pirmajame sezone. Priimant šį sprendimą jie neturėjo kantrybės ir nepaklausė žaidėjų nuomonės.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Naujuoju vairininku, apie kurį kalba A.Juškevičius, tapo kitas žinomas šalies specialistas – Kęstutis Kemzūra. Pasaulio pirmenybių bronzą 2010-aisiais metais iš Turkijos parvežęs strategas savo schemose patyrusio snaiperio nematė.

A.Juškevičius nebuvo išleistas į aikštelę pirmose Europos taurės sezono rungtynėse Prancūzijoje, kai „vilkai“ triuškinamu rezultatu 78:105 nusileido favoritei „Paris“, o antrajame ture prieš Jeruzalės „Hapoel“ žaidė kiek daugiau nei 3 minutes ir nė karto nemetė į krepšį.

Europos taurėje 194 cm ūgio krepšininkas šį sezoną vidutiniškai žaidė po mažiau nei 13 minučių, „Betsafe-LKL“ pirmenybėse – po beveik 15 minučių.

Pastarasis rodiklis – gerokai žemesnis nei prieš metus (vid. 24 min.).

Krepšininkas metų pradžioje „BasketNews“ žurnalistui Mykolui Abručiui rėžė, jog „komandoje reikia permainų, o tuomet saulutė rodysis ir mūsų kieme“.

„Aš manau, kad tai yra susiję (suspendavimas su šiuo paskutiniu duotu interviu – aut. past.), nors oficialiai negaliu to patvirtinti. Kai mane suspendavo, nė vienas klubo žmogus manęs apie priežastis neinformavo. Tiesiog agentui pranešė apie patį faktą, – 15min sakė A.Juškevičius. – Turėjome ir gražių momentų. Aš labai ilgą laiką buvau kantrus, o tuomet vienu momentu mano kantrybė trūko ir aš tapau daug emocionalesnis bei jautresnis treniruotėse, kas galimai galėjo nepatikti komandos vadovui ar treneriams, bet tai nebuvo kažkas drastiško.

Tai (suspendavimas) nėra dažna praktika, tad buvo kažkiek netikėta. Iš kitos pusės žiūrint, aš buvau klubui nusiuntęs žinutę, kad tokioje situacijoje ilgai laimingas nebūsiu ir ieškokime būdų, kaip galėtume viską išspręsti ir susitarti – arba išleiskite mane į kitą klubą, arba leiskite žaisti. Aš norėjau gauti šansą išsikovoti vietą, nes pirmą kartą atsidūriau situacijoje, kai negalėjau kontroliuoti savo likimo. Nesvarbu, kaip tu treniruojiesi, kaip tu elgiesi ar kaip tu žaidi, progos vis tiek negauni. Suprasčiau, jeigu būčiau traumuotas ar prastoje formoje, bet ši situacija buvo kitokia. Komanda pralaiminėjo, tad automatiškai buvau nepatenkintas. Klubas matė mano nepasitenkinimą ir šį momentą išsprendė tokiu būdu.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Adas Juškevičius, Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Adas Juškevičius, Kęstutis Kemzūra

15min portale – atviras ir išsamus pokalbis su A.Juškevičiumi – apie pirmąjį karjeroje patirtą suspendavimą, klubo paieškas sezono metu ir dabar, „vilkams“ vadovaujantį kompetencijos ir patirties neturintį vadovą, kantrybės trūkumą ir nepavykusius pirmuosius du klubui sezonus, pasiilgtą krepšinį ir planą žaisti krepšinį dar bent 3-5 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito