Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04

T.Wallace'o misija – „Žalgiris“ – Eurolygos atkrintamosiose“: „Būsime unikalūs ties vienu aspektu“

Kauno „Žalgiris“ intensyviai pluša ir ruošiasi naujam sezonui. Lietuvos vicečempionai naujas kovas pasitinka stipriai pasikeitę. Komanda surinko ambicingą sudėtį, o 15min žiniomis, iki 16-17 mln. eurų išaugintas biudžetas leido pasikviesti pajėgių naujokų. Vienas iš septynių „Žalgirio“ naujakurių – Europos taurės taškų mašina Tyrone'as Wallace'as.

Nėra įprastas atvejis, kuomet į Kauną atvyksta Eurolygoje dar nežaidęs 30-metis, tačiau jo žaidimas žemesniame lygyje nepaliko abejonių.

Europos taurė – vidutiniškai po 17,9 taško, 21 taškas Stambulo „Anadolu Efes“, 22 taškai prieš Šaro vadovaujamą Stambulo „Fenerbahče“. Tokiais galingais pasirodymais pažymėtas savo karjerą NBA pradėjusio, bet neužsikabinusio 196 cm ūgio gynėjo praėjęs sezonas. Skaičiai kalba patys už save.

Antradienį T.Wallace'as turėjo pirmąją sankirtą su Lietuvos sporto žiniasklaida. Pravardę „Ty“ turintis atletas spinduliavo ramybe, pasitikėjimu ir su žurnalistais kalbėjo šiltai.

„Jaučiuosi labai gerai, po truputį priprantu prie aplinkos, komandos, išsiaiškinau, kur nueiti nusipirkti būtiniausių produktų, kur susitvarkyti telefoną, – 15min sakė T.Wallace'as. – Esu čia dvi savaites, jos buvo geros. Man patinka Laisvės alėja, ten daug restoranų, tikrai yra kur skaniai pavalgyti. Matyti, kad Kaunas – krepšinio miestas. Daug žmonių mane atpažino, priėjo pasisveikinti. Pamenu, kaip stovėjau sankryžoje, pasižiūriu į vieną pusę – man mojuoja iš automobilio, pasižiūriu į kitą – taip pat mojuoja, vaikai prašo nuotraukos. Labai tuo mėgaujuosi, žmonės čia nuoširdūs ir šilti.“

Krepšininkas buvo paklaustas, kodėl pasirinko „Žalgirį“. Pasak T.Wallace'o, jį sužavėjo Lietuvos klubo atkaklumas.

„Dėmesio iš „Žalgirio“ sulaukiau vos pasibaigus sezonui su „Turk Telekom“. Iš pradžių norėjau šiek tiek atsipūsti ir tik tada nerti į naujas derybas, bet „Žalgirio“ atstovai buvo atkaklūs, išliko susidomėję. Sutartį pasirašiau liepą. Kodėl? Turėjau labai šiltą pokalbį su treneriu Trinchieri. Pagalvojau, kad „Žalgiris“ yra tinkama komanda man parodyti savo talentus. Tiek aš, tiek agentas, tiek šeima buvo už mano vykimą į „Žalgirį“. Buvo labai svarbu, kad Kaunas būtų saugi vieta gyventi, taip pat ir krepšinio pusė. Tikiu, kad su „Žalgiriu“ galime kažką laimėti ir taip pat galiu pristatyti save Eurolygai. Klubas – labai ambicingas ir alkanas laimėti, o man tai patiko. Mano mentalitetas sutapo su klubo“, – sakė žaidėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyrone Wallace
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyrone Wallace

Tą patį antradienį treneris Andrea Trinchieri atskleidė „Žalgirio“ tikslus ir paminėjo, kad vienas jų – patekti tarp 10 geriausių Eurolygos komandų, taip gaunant šansą per įkrintamąsias žengti į ketvirtfinalį.

Pats T.Wallace'as neslepia ambicijų su „Žalgiriu“ žengti į Eurolygos atkrintamąsias, tačiau kokie yra argumentai? Kodėl naujas „Žalgiris“ gali pasiekti tokias aukštumas?

„Manau, kad turime

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas