Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

U20 rinktinė ruošiasi Europos šturmui: „Norime žaisti taip, kad apie mus kalbėtų“

Donaldo Kairio vadovaujama Lietuvos dvidešimtmečių rinktinė ketvirtadienio rytą pakėlė sparnus. Po daugiau nei savaitės lietuvių laukia rimčiausias vasaros egzaminas – Europos pirmenybės Izraelyje. Pažadėtąją žemę lietuviai pasitinka pakiliomis nuotaikomis ir slapčia galvodami apie aukščiausias pozicijas.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Labai trumpos trys savaitės, viskas ėjo sklandžiai, be rimtesnių problemų ar traumų. Labai konkrečiai kažko pasakyti negaliu, nes draugiškos rungtynės nebuvo labai informatyvios. Daugiau bus galima pasakyti po trijų dienų, kuomet žaisime su Izraeliu, Kroatija ir Ispanija. Čia ir pasimatys tikresni komandų lygiai“, – prieš išvykdamas kalbėjo D.Kairys

Jis puikiai žino, kokią komandą nori matyti Izraelyje.

„Stengsimės žaisti greitai, gintis kibiai, žaisti kovingai, pasiimti visus atšokusius kamuolius, nes mums jų prireiks“, – mintimis apie būsimą Europos čempionatą dalijosi strategas.

Paklaustas apie lyderius, D.Kairys pernelyg nedvejojo. Anot jo, svarbiausias tikslas – sulipdyti darnų kolektyvą, kuris čempionato metu taptų „komanda-žvaigžde“.

„Pati komanda tebūnie žvaigždė. Čia yra vyrai, kurie vienas kitą labai gerai pažįsta, visada pasižymėjo geru komandiniu mikroklimatu. Tai ir turės būti varomoji jėga, kuri mus ves link pergalių“, – teigė strategas, pasidžiaugęs, kad komanda išsaugojo savo branduolį.

Jis prisipažino, kad jau šiek tiek analizavo būsimus priešininkus, tačiau, anot D.Kairio, spręsti apie komandų pajėgumą vien iš draugiškų mačų – apgaulinga.

„Žinome, kas gali būti čempionato favoritais, kas turi dominuojančias sudėtis, tradiciškai gerą tvarkingą krepšinį – tai ispanai ir turkai. Apie savo grupės komandas: iš istorijos žinome, kas ką žais“, – teigė strategas.

Paklaustas apie tikslus, treneris taip pat buvo lakoniškas. „Noriu, kad mūsų žaidimas būtų toks, kad apie Lietuvą galėtų kalbėti po čempionato“, – teigė D.Kairys.

Europos jaunimo (U20) vaikinų A diviziono krepšinio čempionatas vyks šių metų liepos 13 – 21 dienomis Tel Avive (Izraelis). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Pirmoji dvikova Europos čempionate lietuvių lauks liepos 13 dieną su Lenkijos ekipa, liepos 14 vyks susitikimas su Slovėnija, o grupės kovas dvidešimtmečiai baigs akistata su Graikijos rinktine liepos 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento