Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Utenoje – sirgalių žnybtelėjimas treneriui ir „Juventus“ dramatiška pergalė

Utenos „Juventus“ (11-10) išgyveno tikrus amerikietiškus kalnelius pirmadienio LKL rungtynėse namuose. Iš pradžių sirgaliai pasiuntė rimtą žinią treneriui Žydrūnui Urbonui, jo auklėtiniai gerai pradėjo rungtynes prieš Klaipėdos „Neptūną“ (9-12), vėliau ėmė strigti, bet galiausiai išplėšė pergalę 82:79 (28:20, 18:25, 11:10, 25:24).
Martynas Gecevičius
Martynas Gecevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Treneri, gal jau laikas?“ – tokį plakatą Utenos arenoje iškėlė šeimininkų sirgaliai pačioje rungtynių pradžioje. Uteniškiai pastaruoju metu ypač bangavo, tai ir nepatiko aistruoliams.

Kameros greitai krypo į Ž.Urboną, kuris buvo akivaizdžiai nepatenkintas aistruolių veiksmais, bet jo auklėtiniai puikiai pradėjo susitikimą su svečiais iš uostamiesčio.

39:24 – toks buvo „Juventus“ pranašumas antrojo kėlinio pirmoje pusėje, tačiau „Neptūnas“ nesulūžo ir į didžiąją pertrauką komandos išėjo uteniškiams pirmaujant vos vienu taškeliu.

Likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, „Juventus“ pirmavo 4 taškais (72:68), bet tuomet Rokas Gustys pelnė dvitaškį su pražanga, Deividas Gailius nepataikė sunkaus metimo, o Martynas Gecevičius įkrėtė tritaškį – 80:70.

Septynis žaibiškus taškus per vos keliolika sekundžių surinko „Neptūnas“ ir deficitas, likus 50 sek., tesiekė tris taškelius (80:77).

Vytautas Šulskis neįmetė baudų metimų ir „Neptūnas“ turėjo pakankamai laiko užpulti, bet Tomas Leimanis suklydo ir tai reiškė Utenos komandos pergalę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Šulskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Šulskis

Tomas Lekūnas irgi neįmetė baudų, Matas Jogėla atliko paskutinį mačo metimą iš aikštės vidurio, bet kamuolys, atsitrenkęs į lanką, krepšyje neatsidūrė.

Martynas Gecevičius pataikė keturis tritaškius iš penkių ir su 14 taškų buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, Gintautas Matulis pridėjo 13 taškų.

„Neptūną“ į priekį traukė priekinės linijos žaidėjai. Benas Griciūnas pelnė 20 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Edgaras Želionis surengė 17 taškų, 9 atkovotų kamuolių ir 27 naudingumo balų pasirodymą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Benas Griciūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Benas Griciūnas

Utenos komanda pataikė 49 proc. dvitaškių (19/39) ir 42 proc. tritaškių (10/24).

Klaipėdiečiai iš arti atakavo taikliau nei varžovai – 68 proc. (25/37), bet strigo atakuodami iš toli – 19 proc. (5/27). „Neptūnas“ laimėjo kovą dėl kamuolių 47:28.

„Juventus“: M.Gecevičius 14, G.Matulis 13, R.Gustys ir V.Šulskis po 11, I.Vaitkus 9.

„Neptūnas“: B.Griciūnas (9 atk. kam.) 20, E.Želionis 17 (9 atk. kam., 27 naud. bal.), Ž.Janavičius ir D.Gailius po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas