Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
2023 02 18

V.Šeškus ir Jonava triumfuoja – įveikė „Rytą“ ir kovos finale

Jonavos „CBet“ sukūrė sensaciją Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pusfinalyje. Virginijaus Šeškaus treniruojama komanda parbloškė Vilniaus „Rytą“ 92:86 (25:15, 15:30, 28:18, 24:23) ir pateko į finalą, kuriame susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ poros laimėtojais.
Jeffery Garrett
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jonavos komanda pusfinalio rungtynes pradėjo kur kas geriau ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą – 20:10. Antrajame kėlinyje vilniečius į priekį truktelėjo 2 tritaškius iš eilės pataikęs Lukas Uleckas, po kurio metimo „Rytas“ išsiveržė į priekį 38:36.Trečias L.Ulecko tritaškis ir Martyno Echodo baudos metimai vilniečiams net leido prieš didžiąją pertrauką suskrauti 5 taškų pranašumą (45:40).

Trečiasis kėlinys prasidėjo greitu „CBet“ spurtu, po kurio rezultatas tapo lygus (45:45) ir komandoms teko viską pradėti iš pradžių.

Lemiama rungtynių atkarpa buvo sužaista ketvirtojo antroje pusėje. Vienu metu komandos vis keitėsi taikliais metimais, po kurių kaskart keitėsi ir pirmaujanti komanda. Padėtis pasikeitė, kai komandos lyderio vaidmens ėmėsi Edvinas Šeškus. Po jo pirmojo tritaškio (77:75) rezultato sūpuoklės baigėsi, o po antrojo ir dar pridėto dvitaškio su pražanga skirtumas šoktelėjo iki 9 taškų (86:77).

Nuo šio smūgio „Rytas“, nepaisant visų pastangų ir minutės pertraukėlių, nebeatsigavo.

Nugalėtojams E.Šeškus pelnė 24 taškus (6 atk. kam.), Glynnas Watsonas – 19, Martinas Laksa – 18 (4/6 trit.), Jeffery Garrettas – 13 (6 atk. kam.), Goranas Huskičius – 10 (8 rez. perd., 7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis ir Evanas Maxwellas – po 4.

„Ryto“ ekipoje rezultatyviausi buvo Marcusas Fosteris (20), Martynas Echodas (17), Gytis Radzevičius (12), Margiris Normantas (11) ir Lukas Uleckas (9).

Rungtynių įvykių tiesioginė transliacija

40 min. Benedekas Varady greitai pataiko iš toli, bet tenka siųsti prie baudos metimų linijos Dovį Bičkauskį. Šis pataikė kartą ir užbaigė rungtynes. „CBet“ laimėjo 92:86 ir žengė į finalą

40 min. Gytis Masiulis pataiko savo baudos metimus, bet kitoje aikštės pusė Glynnas Watsonas atsako tuo pačiu – 91:83. Beliko 15 sek.

40 min. Gytis Masiulis stabdo „CBet“ ataką pražanga, o Martinas Laksa pataiko baudos metimus – Jonavos komanda laimi 89:81.

40 min. Margiris Normantas nepataikė iš toli ir kamuolys vėl Jonavos komandos rankose. Žaisti beliko 34 sek.

40 min. Paskutinė minutė prasideda Elvaro Fridrikssono dvitaškiu ir nepataikyta bauda – 81:87. Jeffery Garrettas netrukus pabandė greitoje atakoje įspūdingai įdėti per Martyną Echodą, bet į savo sąskaitą įsirašė tik gautą įspūdingą bloką.

39 min. Marcusas Fosteris pelno 2 taškus, bet vilniečiai neatkovoja kamuolio po netaiklaus varžovų metimo. Edvinas Šeškus pataiko vieną baudos metimą – 87:79.

38 min. Edvinas Šeškus savo komandai pelno dvitaškį su pražanga ir augina „CBet“ persvarą net iki 9 taškų – 86:77.

37 min. Edvinas Šeškus pataiko iš toli ir stumia vilniečius prarajos link – 83:75.

36 min. Vilniečiai neužpuola, o Glynnas Watsonas pelno 2 taškus greitoje atakoje – 80:75.

35 min. Komandos ilgai keičiasi taikliais metimais, po kurių kaskart keičiasi ir pirmaujanti komanda. Padėtis pasikeičia po Edvino Šeškaus tritaškio ir Gorano Huskičiaus baudos metimo, leidžiančio „CBet“ vėl įgyti 3 taškų persvarą (78:75).

32 min. Evaldas Kairys dvitaškiu dar labiau mažina „Ryto“ atsilikimą, o Marcusas Fosteris tritaškiu vėl išveda komandą į priekį (71:70).

31 min. Ketvirtasis kėlinys prasideda „Ryto“ klaida ir dar vienu Jeffery Garretto dėjimu. Gytis Radzevičius atsako tritaškiu – 70:66.

30 min. Trečiąjį kėlinį dvitaškiu iš po krepšio uždaro „CBet“ naujokas Evanas Maxwellas – paskutinė pertrauka tarp kėlinių prasideda Jonavos komandai pirmaujant 68:63.

30 min. Toliau vykstančiame baudos metimų konkurse Martynas Echodas pataiko dukart, o Dovis Bičkauskis – tik kartą. Jonavos komanda atsikovoja kamuolį, o po netaiklaus D.Bičkauskio metimo Jeffery Garrettas dar kartą džiugina žiūrovus įspūdingu dėjimu – 66:63.

29 min. Lukas Uleckas prameta abu baudos metimus, o kitoje aikštės pusėje Martinas Laksa abukart taiklus – 63:61.

27 min. Martynas Echodas dar kartą baudžia varžovus dvitaškiu, bet po savo krepšiu neapsigina nuo Edvino Šeškaus, kuris dvitaškiu ir baudos metimu lygina rezultatą – 61:61.

26 min. Martinas Laksa atsako savo tritaškiu, bet kitame aikštės gale Martynas Echodas net du kartus iš eilės drebina „CBet“ krepšį „alley-oop“ stiliumi. Centras dar prideda baudos metimą ir „Rytas“ vėl priekyje 59:58.

24 min. Jonavos komanda pataiko du dvitaškius, bet „Rytas“ atsako dviem tritaškiais ir mažina skirtumą iki minimuno – 54:55.

23 min. Martinas Laksa pataiko iš toli ir po pertraukos sugrąžina persvarą Jonavos komandai – 51:48.

22 min. Savo atakoje „Rytas“ praranda kamuolį, Jeffery Garrettas greitą ataką užbaigia dvitaškiu su pražanga ir išlygina rezultatą – 45:45.

21 min. Trečiasis kėlinys prasideda Evaldo Šeškaus dvitaškiu ir sumažintu „CBet“ atsilikimu – 42:45.

20 min. Lukas Uleckas paskutinę pirmosios rungtynių pusės minutę įmeta trečią savo tritaškį, Martynas Echodas pataiko baudos metimus ir vilniečiai po pirmosios rungtynių dalies yra priekyje 45:40!

18 min. Jeffery Garrettas leidžia „CBet“ atsikvėpti, bet Lukas Uleckas tritaškiu tirpdo skirtumą iki minimumo, o po keleto akimirkų dar vienu tolimu metimu išveda į priekį vilniečius – 38:36.

16 min. Užsikūręs Marcusas Fosteris pelno dar 4 taškus iš eilės, Martynas Echodas gauna kamuolį laisvas po krepšiu ir jau tik 32:34.

15 min. Jeffery Garrettas po pertraukėlės įmeta dvitaškį, bet Marcusas Fosteris atsako tritaškiu – „Rytas“ atsilieka 26:34.

14 min. Evaldas Kairys įspūdingai deda iš viršaus ir mažina „Ryto“ atsilikimą iki 23:32. Dar viena minutės pertraukėlė. Svarbūs jonaviškių žaidėjai Dovis Bičkauskis ir Martinas Laksa jau turi po 3 pražangas.

13 min. Goranas Huskičius įmeta dvitaškį, Martinas Laksa įšauna tritaškį ir skirtumas auga iki rekordinių šiai dienai 32:20. „Rytas“ vėl bandys kažką keisti minutės pertraukėlės metu.

12 min. Margiris Normantas vėl pataiko iš toli, bet kitoje aikštėse pusėje Glynnas Watsonas įmeta iš po krepšio ir Jonavos komanda toliau pirmauja 27:20.

11 min. Antrąjį kėlinį dvitaškiu greitoje atakoje atidaro Gytis Radzevičius – 17:25.

10 min. Paskutinę minutę abi komandos keitėsi taikliais metimais, o po pirmojo kėlinio „CBet“ yra priekyje 25:15!

9 min. Martynas Echodas prametė abi baudas, bet vilniečiai atkovojo kamuolį ir Margiris Normantas pataikė tritaškį – 13:20.

9 min. Jonavos komandos naujokas Evanas Maxwellas po krepšiu įveikia Martyną Echodą ir jau 20:10.

8 min. Martinas Laksa atsako tritaškiu, Edvinas Šeškus pataiko baudos metimus ir „CBet“ vėl nutolsta – 18:10.

7 min. Vilniečiai atsako 4 taškais iš eilės ir po Marcuso Fosterio prasiveržimo mažina atsilikimą iki 10:13.

6 min. Glynnas Watsonas šauna tritaškį ir „CBet“ nutolsta jau 13:6. „Rytas“ bandys koreguoti žaidimą minutės pertraukėlės metu.

5 min. „Rytas“ stringa puolime, o Jonavos komanda randa progų greitoms atakoms ir po Dovio Bičkauskio metimo atitrūksta 9:4.

3 min. Po puikaus Gorano Huskičiaus perdavimo Jeffery Garrettas deda iš viršaus – „CBet“ priekyje 4:2.

2 min. Abiems komandoms nepavyko sėkmingai užbaigti savo pirmųjų atakų, abu kartus jas varžovai stabdė blokais. Įpusėjus antrajai minutei Evaldas Kairys pagaliau pelnė taškus „Rytui“, tačiau Jonavos ekipa atsakė savo taikliu metimu – 2:2.

0 min. Rungtynės prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams