Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 31

Vaidas Kariniauskas taikliu tolimu metimu patiesė lyderius ilsinusį „Žalgirį“

Kauno „Žalgirio“ (12-2) krepšininkai sunkią savaitę, per kurią sužaidė trejas rungtynes, baigė nesėkme – Lietuvos čempionai be dviejų starto penketo žaidėjų Utenoje 87:90 (28:22, 24:24, 24:19, 11:25) nusileido „Juventus“ (12-5), kuriai pergalę išplėšė taiklus Vaido Kariniausko tritaškis likus 2 sekundėms iki rungtynių pabaigos.

Po daug jėgų pareikalavusios dvigubos Eurolygos savaitės Martinas Schilleris nusprendė patausoti Marių Grigonį ir Thomasą Walkupą, kurie rungtynėms registruoti nebuvo.

Jų vietas sudėtyje užėmė jaunieji Paulius Murauskas ir Mantas Rubštavičius, o kauniečiai pagaliau sulaukė ir po traumos sugrįžusio Steve'o Vasturios pagalbos.

Amerikietis nerungtyniavo nuo gruodžio 6-osios, kuomet susitikime prieš Vilniaus „Rytą“ jam dalinai įplyšo šoninis kelio sąnario raištis.

25-erių puolėjas buvo mestas į starto penketą ir jau pačioje pirmoje „Žalgirio“ atakoje pataikė tritaškį. Tiesa, daug laiko ant parketo S.Vasturia nepraleido – per 9 min. pelnė 6 taškus (2/2 trit.).

Aukšto rezultatyvumo rungtynėse žalgiriečiai pirmavo beveik viso susitikimo metu, o trečiajame kėlinyje svečių pranašumas pasiekė rekordines aukštumas – 14 taškų (74:60).

Tačiau Žydrūno Urbono kariai iš mūšio nesitraukė. Ketvirtajame ketvirtyje užsikūrę uteniškiai pradėjo pataikyti vieną tritaškį po kito, spurtavo net 22:8 ir likus 2 min. įgijo 3 taškų pranašumą (87:84).

„Žalgirio“ taškų badą nutraukė J.Lauvergne'as ir likus minutei rezultatas tapo lygus (87:87). Tuomet abi komandos apsikeitė netaikliais metimais, bet lemiama ataka priklausė uteniškiams – Vaidas Kariniauskas šaltakraujiškai smeigė tritaškį. Iki rungtynių pabaigos buvo likusius 2 sekundės, bet žalgiriečiai nebeturėjo minutės pertraukėlės ir net nespėjo išmesti metimo.

Įdomu tai, kad iki lemiamo metimo V.Kariniauskas buvo prametęs visus 4 tritaškius, tačiau tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms įžaidėjo rankelė nesudrebėjo.

„Žalgirio“ ekipoje šiame mače daugiau nei 24 minutes ant parketo nepraleido nė vienas krepšininkas. Aikštėje pabuvojo ir jaunieji P.Murauskas bei M.Rupštavičius, daug laiko buvo suteikta ir Karoliui Lukošiūnui (20 min.) bei Martinui Gebenui (16 min.).

Kauniečiai pataikė 9 tolimus metimus iš 26 (34 proc.), o „Juventus“ – 12 iš 28 (42 proc.). Nemalonia staigmena LKL čempionams tapo Žygimantas Skučas, pataikęs 4 tritaškius iš 5 ir iš viso pelnęs 20 taškų.

Pergalė „Juventus“ krepšininkus kilsteli į trečią poziciją, tačiau ir antroji vieta yra pasiekiama ranka – Vilniaus „Rytas“ turi tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą, o aukščiau rikiuojasi tik dėl to, jog abu kartus LKL pirmenybėse įveikė uteniškius.

Kauniečiai ir toliau išlieka vienvaldžiais pirmenybių lyderiais.

Utenos „Juventus“: Žygimantas Skučas 20 (4/5 trit., 27 naud. bal.), Vaidas Kariniauskas 18 (1/5 trit., 7 kl.), Vytautas Šulskis 14, Bryantas Crawfordas 11.

Kauno „Žalgiris“: Rokas Jokubaitis (5 rez. perd., 17 naud. bal.) ir Lukas Lekavičius (6 rez. perd., 17 naud. bal.) po 13, Joffrey Lauvergne'as 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas