Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 30

Vengrų pinklėms pasiruošusi Lietuvos rinktinė Budapešte – su visa Sabonių šeima

Lietuvos krepšinio rinktinė į viešbutį Budapešte – per paradines duris, visa garsi jos palyda – per pagrindines. Nacionalinė komanda atvyko į Vengriją užbaigti reikalų – pergalingai finišuoti 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankoje.
Tautvydas Sabonis ir Aušrinė Sabonytė
Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Du autobusiukai atvežė rinktinės palaikymo komandą, kurioje buvo ir visa Sabonių šeima.

Visiems Saboniams susirinkti pavyksta ne taip dažnai, ypač – per krepšinio rungtynes. Bet Budapešto „Novotel“ viešbutyje buvo visi Saboniai – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas, sūnūs Tautvydas, Domantas ir Žygimantas, dukra Aušrinė bei mama Ingrida.

Visa šeimyna ypač palaikys Domantą, kuris ketvirtadienio mače Gdanske pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias pergalės kalvis.

Lietuvos rinktinės delegacija šeštadienio vakarą sudrumstė ramybę „Novotel“ viešbutyje. Net toks paprastas procesas kaip viešbučio svečių registracija komandoje įžiebia galimybę pokštams. Viešbučio vestibiulyje aidėjo lietuviški juokeliai.

Lietuvos ir Vengrijos rinktinės neveik vienu metu rinkosi į vakarinėje Budos dalyje esantį „Novotel“ viešbutį.

Lietuviai atvyko iš Gdansko, kur ketvirtadienį pranoko Lenkiją 79:61. Vengrai atskrido iš Prištino, kur tik ketvirtajame kėlinyje 81:65 pranoko Kosovo ekipą.

Sekmadienį Budapešte komandos bandys pergalingai užbaigti pasaulio čempionato atrankos C grupės varžybas. Kitame etape skaičiuosis kiekviena čia pasiekta pergalė – net prieš Kosovą, tad ne pirmoji vieta grupėje Lietuvos rinktinei yra svarbiausias pirmojo atrankos etapo tikslas.

Treneris Dainius Adomaitis ruošia komandą vengriškoms pinklėms, kurios šioje atrankoje įpainiojo jau ne vieną varžovą

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį

– Treneri, sutiksite identišką Vengrijos komandą nepakitusia sudėtimi, su kuria žaidėte ir antrajame lange vasarį Klaipėdoje. Kokie pagrindiniai rungtynių akcentai?

– Manau, turime būti pasiruošę žaisti prieš jų žymiai didesnį fizinį kontaktą. Jie turi kažkokių panašumų kaip ir lenkai. Bet jie yra fiziškesni. Aišku, tai žaidimo du prieš du komanda. Bet jų lyderis yra Vojvoda, į kurį turėsime kreipti didžiausią dėmesį.

– Ar jų fiziškumas nekeičia Lietuvos rinktinės pranašumų – vėl galime tikėtis agresyvaus žaidimo per priekinę liniją?

– Manau, kad taip – mes čia turime persvarą ir visada ją turėsime. Galbūt dabar turėsime daugiau persvaros ir trečioje pozicijoje. Bandysime skirtingais būdais jomis naudotis. Svarbiausia yra gynyba prieš žaidimą du prieš du.

VIDEO: D.Adomaitis: apie vengrų spąstus ir lietuvių pranašumus

– Prieš porą dienų Vengrija tik ketvirtajame kėlinyje įrodė savo pranašumą prieš Kosovą. Kodėl tos rungtynės jiems klostėsi taip sunkiai?

– Tos rungtynės buvo priklausomos nuo Kosovo. Jie žaidė labai maža rotacija ir laikėsi, kol nepavargo. O kai pavargo, vengrai iškart perlaužė ir laimėjo. Viskas ten buvo apie Kosovą, ne vengrus.

– Atrankoje kol kas vieninteliai į vengrų krepšį įmetėte 80 taškų. Kodėl jų žaidimas toks klampus?

– Tai yra vienas jų žaidimo aspektų, kuris labai svarbus. Jie gan gerai kontroliuoja rungtynių ritmą. Jie nėra kaip lenkai, kurie bėga į greitą puolimą ir nori pelnyti taškus 5-8 sekundę. Jie žymiai drausmingesni. Jeigu turi labai gerą progą, tai sužaidžia anksčiau. Daug prisideda tai, kad jie ilgai žaidžia kartu, tas pats treneris ir turi braižą. Jie žaidžia tikrai gerai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį

– Prieš pirmąsias rungtynes Gdanske nerimavote dėl to, kaip atrodys Lietuvos rinktinė. Ar dabar esate ramesnis?

– Ne, viskas buvo apie varžybinį ritmą. Nėra lengvas tas procesas, kai žaidėjai skirtingu metu baigė sezoną. Vieni vienaip ruošėsi, kiti kitaip. Dėl to nerimavau labiausiai. Pradžioje tai ir matėsi. Ritmo ir nebuvo, tai net minutės pertraukėlių nesinorėjo imti, kad nestabdytume, žaidimas eitų iš jėgos. Ir tai tikrai pasiteisino. Turime žaidėjus, kurie yra ritme, kurie įeina nuo suolelio, to ir laikysimės toliau.

– Kaip pavyko kelionė iš Lenkijos? Be nuotykių?

– Viskas pagal planą. Turėjome tokį pat pasiruošimą, kaip ir pirmosioms rungtynėms. Esam pasiruošę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas