Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 19

„Vienakojį“ auklėtinį gyręs N.Čanakas: „Žaidėjai šiandien buvo pagrindiniai herojai“

Nepaisant dėl COVID-19 ir traumų prarastų dviejų svarbių žaidėjų, Panevėžio „Lietkabelis“ parodė pavyzdinį kovingumą bei dramatiškoje kovoje sostinėje 82:80 įveikė Vilniaus „Rytą“. Nenado Čanako kariauna antrą kartą iš eilės pateko į Karaliaus Mindaugo taurės finalą, kuriame vėl lauks Kauno „Žalgiris“.

Pradžia teigiamos mačo baigties KMT pusfinalyje Panevėžio „Lietkabeliui“ nepranašavo.

Rungtynių rytą Aukštaitijos klubas dėl COVID-19 neteko brangiausio savo žaidėjo, pagrindinio vidurio puolėjo Džordžės Gagičiaus.

Bėdų kuprinė pilnėti ėmė jau pirmajame ketvirtyje, kai Vilniaus „Rytas“ staigiai susikrovė dviženklį pranašumą, o pėdos trauma atsinaujino pagrindiniam „Lietkabelio“ atakų organizatoriui Nikola Radičevičiui, kuris antroje mačo pusėje žaidė su nuskausminamaisiais ir pastebimai šlubčiodamas.

Panaikinęs 13 taškų deficitą, Panevėžio klubas perėmė mačo kontrolę į savo rankas bei antrus metus paeiliui prasibrovė tarp dviejų stipriausių Karaliaus Mindaugo taurės komandų.

„Noriu pasveikinti žaidėjus. Jie šiandien buvo pagrindiniai mūšio herojai, – po pergalės kalbėjo Panevėžio komandos strategas Nenadas Čanakas. – Pradėjome rungtynes lėtai, žinojome, jog „Rytas“ keisis ginamaisiais, bet be Džordže Gagičiaus kiekvieną ataką nubausti tokią gynybą yra pernelyg sunku. Džordže yra dominuojantis žaidėjas po krepšiu. Bandėme daugiau žaisti prie perimetro, dalinomės kamuoliu ir radome sprendimų. „Ryto“ atkovoti kamuoliai puolime mus žudė, bet mačo pabaigoje mes nusipelnėme pergalės. Galvoju, kad šiandien buvome geresni.“

„Panašių rungtynių ir tikėjomės. Pradėjome labai prastai, buvome apsnūdę. Mus baudė per visur. Jie buvo fiziškesni, o mes prie to neprisitaikėme. Gerai, kad neleidome varžovams pabėgti, o po dviejų kėlinių turėjome tik 4 taškų atsilikimą. Buvo gera kova, džiaugiamės pergale“, – sakė Kristupas Žemaitis, pergalingame mače pelnęs 10 taškų ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Pagrindinis „Lietkabelio“ įžaidėjas Nikola Radičevičius prieš ilgąją pertrauką patyrė pėdos traumą, dėl kurios jis ir taip jau buvo praleidęs mėnesį laiko.

Nors atrodė, jog serbas į aikštelę nebegrįš, tačiau ant parketo jis pasirodė dar trečiojo kėlinio viduryje.

Įžaidėjas rungtynes tęsė viena koja, pastebimai šlubčiodamas. Tai nesutrukdė N.Radičevičiui pelnyti dvitaškį po galingo įsiveržimo į baudos aikštelę, o krepšininko sėkmingą epizodą lydėjo komandos draugų aplodismentai ir paskatinimai nesustoti.

N.Radičevičius rungtyniavo 18 minučių, pelnė 7 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Tai geras pavyzdys, kokią komandą turime, – apie auklėtinio atsidavimą kalbėjo N.Čanakas. – Traumą patyręs Nikola žinojo, jog geros statistikos šiandien neturės, bet suteiks poilsio Krisui, Panos ir Dovydui. Jis tai atliko su viena koja. „Lietkabelyje“ visi žaidžia dėl komandos, o ne savo rezultatų. Sunku pasakyti, ar Nikola galės žaisti finale. Šiandien jam pasitarnavo adrenalinas, jis buvo užsivedęs žaisti. Žinau Nikolą, jis tikrai bandys žaisti rytoj.“

„Tai parodo mūsų viso sezono kovingumą. Nikolos koja neatrodė gerai, gydytojai apžiūrėjo ją, atrodė, kad jis daugiau nežais, bet jį kažkaip pastatė ant kojų. Nikola – svarbus žaidėjas, o tokie epizodai parodo mūsų vienybę ir stiprybę“, – sakė K.Žemaitis.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Rytas“ – „Lietkabelis“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Rytas“ – „Lietkabelis“

Finale dėl KMT titulo „Lietkabelis“ susikaus su Kauno „Žalgiriu“, kaip ir praėjusiais metais „Cido“ arenoje vykusiame turnyre. Tuomet Martino Schillerio treniruojami Lietuvos čempionai triumfavo 76:69.

Dabar situacija yra kardinaliai kitokia. „Žalgirio“ vairas priklauso Jure Zdovcui, kauniečiai stringa Eurolygoje, o ir pusfinalis su „Šiauliai-7bet“ lengvu pasivaikščiojimu netapo.

„Kovingumas, manyčiau, – esminį finalo faktorių išskyrė K.Žemaitis. – „Žalgiris“ yra geresnis ir talentingesnis už mus. Mūsų komandinė darna ir vienybė... Kaip sakė prieš rungtynes treneris, mes esame kaip šeima. Būna pykčių, būna nesutarimų, bet galiausiai eini ginti savo šeimą. Šiandien irgi taip buvo – kažkas perskubėjo, kažkiek apsipykome, bet tai yra emocijos. Vis tiek palaikėme vieni kitus. Buvo gražu žiūrėti, kai kritome ant kamuolių, plojome vieni kitiems po sėkmingų epizodų.“

„Jėgų bus. Negali būti pasiteisinimų, jog žaidėme vėliau ir turėjome sunkias rungtynes. Eisime kautis, žiūrėsime, kaip išeis“, – pridėjo krepšininkas.

KMT finalas tarp „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ ekipų – sekmadienį 19.15 val. „Avia Solutions Group“ arenoje.

„Galvojame apie rungtynes su „Žalgiriu“. Turėsime atsakyti į varžovų fizinę jėgą. Galvoju, kad bus panašus mačas, koks buvo ir šiandien, – sakė N.Čanakas. – Esu labai laimingas, kad pasiekėme finalą. Tuo labiau kad tai padarėme be Džordže Gagičiaus. Galbūt jis nėra geriausias žaidėjas pasaulyje, bet puolime turime jam skirtų schemų, kur jis yra svarbiausias žmogus ir turi užbaigti atakas. Šiandien turėjome keisti savo planą.“

Ar panevėžiečiai turi pranašumų prieš „Žalgirį“?

„Bandysime jų rasti, bet apie tai kalbėsiu su žaidėjais“, – pridėjo „Lietkabelio“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas