Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 15

Vilniaus „Rivilės“ komandoje – žinomos pavardės: A.Šikšnius, J.Sinica, T.Purlys

Naująjį Regionų krepšinio lygos (RKL) sezoną pasitinkantis Vilniaus „Rivilė“ klubas pristatė komandos sudėtį. Aukščiausių tikslų siekiančioje ekipoje – dar praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavę žaidėjai ir Europos taurės čempionas.
Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Arvydas Šikšnius
Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Arvydas Šikšnius / SKM nuotr.

Sostinės klubo vardą RKL A divizione gins net 7 titulus su Vilniaus „Rytu“ laimėjęs, Eurolygos ir Europos taurės patirties turintis Justas Sinica.

„Rivilės“ ekipos marškinėlius taip pat vilkės LKL vicečempionais su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ atitinkamai tapę Arvydas Šikšnius ir Tadas Rinkūnas.

Klubo gretose toliau žais naudingiausiai praėjusiame sezone rungtyniavęs komandos kapitonas, LKL patirties turintis vidurio puolėjas Karolis Brusokas, jam talkins ekipoje liekantys Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U18 čempionate triumfavę Lukas Pivoriūnas, Kasparas Sideravičius ir kiti Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) talentai.

SKM nuotr./Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Justas Sinica
SKM nuotr./Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Justas Sinica

Iš viso šį sezoną ekipos sudėtyje – net 7 esami arba buvę SKM auklėtiniai. Kartu su minėtais krepšininkais komandos dalimi bus Mantas Šipkauskas, Martynas Butrimas, Kristupas Vigraitis ir Geraldas Jonaitis.

„Rivilės“ senbuvis Gediminas Povilauskas yra vienas pirmųjų SKM auklėtinių, o komandos kapitonas K. Brusokas krepšinį sėkmingai derina su darbu biure – jau antrus metus eina SKM projektų vadovo pareigas.

Treneris T. Purlys: „Spaudimo nebijome“

„Rivilę“ treniruos Lietuvos jaunimo rinktinių treneris, vienas tituluočiausių MKL trenerių Tomas Purlys. Jam asistuos buvęs profesionalus krepšininkas, T.Purlio kolega SKM organizacijoje Donatas Sabaliauskas. Atletinio rengimo treneriais dirbs Dominykas Staikūnas ir Martynas Liuima.

„Klubo vadovas Gytis Šukys yra savo darbo fanatikas, o pats klubas turi gražią ir ilgalaikę viziją. Šie aspektai buvo svarbiausi priimant RIVILE pasiūlymą“, – sakė treneris T.Purlys.

FIBA nuotr./Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Tomas Purlys
FIBA nuotr./Vilniaus „Rivilė“ rengiasi sezonui. Tomas Purlys

Kalbėdamas apie laukiantį sezoną, komandos strategas akcentavo jaunimo ir patyrusių žaidėjų derinį:

„Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas, kuriame gyvena ir žaidžia tikrai labai daug krepšininkų. Ne visas jaunimas iš karto gali įsitvirtinti „Ryte“ ar „Perlas Energijoje“, todėl „Rivilė“ jiems yra puiki niša parodyti save ir įgauti patirties žaidžiant su vyresniais komandos draugais, kurie yra rungtyniavę tikrai neblogame lygyje, – dėstė T.Purlys. – Mes, treneriai, turime būti pripratę prie spaudimo ir, jeigu jo bijai, reikia eiti treniruoti komandas, kurios kovoja dėl žemesnių vietų. Turime būti gerai pasiruošę, nes niekas mums lengvai pergalių neatiduos. Esame pačioje kelio pradžioje ir reikės įdėti labai daug darbo kiekvienose rungtynėse.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas