Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Vilniaus „Ryto“ milžinas lieka atviras pasiūlymams

Arciomo Parachouskio sutartis su Vilniaus „Rytu“ baigėsi. Išlaikyti sezono viduryje prie komandos prisidėjusį ir jos lyderiu tapusį vidurio puolėją vilčių yra nedaug, bet pats Baltarusijos krepšininkas neskuba dėti kryžiaus.
Artiomas Parachovskis
Artiomas Parachovskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Parachouskis nusivylęs sutiko „Žalgirio“ pamoką LKL finale, kuriame čempionais tapę Kauno krepšininkai įtikinamai įveikė „Rytą“ visus tris kartus.

Tačiau perbėgdamas mintimis visą sezoną, gruodžio pradžioje prie Vilniaus komandos prisidėjęs 31 metų 211 cm ūgio galingo stoto baltarusis turi kuo didžiuotis.

„Sezonas buvo kupinas visko: buvo pakilimų ir nuopuolių, – po finalo paskutinių rungtynių Kaune 24sek sakė A.Parachouskis. – Sunku pralaimėti taip, kaip mes pralaimėjome. Tačiau toks gyvenimas. Reikia atlikti pamokas ir judėti tolyn. Sveikinu „Žalgirį“. Norėjome kovoti, bet matėte, kad primesti kovos mums nepavyko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachouskis ir Rokas Stipčevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachouskis ir Rokas Stipčevičius

Bendrai sezonas nebuvo toks: laimėjome taurę, – tai buvo svarbiausias tikslas. Patekę į ketvirtfinalį Europos taurės varžybose įvykdėme kitą užduotį. O finale nesugebėjome susikauti lygiai su „Žalgiriu“. Liūdna.“

Finalo serijoje po 12,7 taško rinkęs A.Parachouskis pripažino, kad iki „Žalgirio“ šiuo metu „Ryto“ komandai trūksta itin daug.

„Reikia žaisti puolime ir gynyboje visas 40 minučių ir parodyti savo geriausią žaidimą, – pažymėjo „Ryto“ vidurio puolėjas. – Jie kiekvienoje pozicijoje turi po 2-3 žaidėjus, kurie keičiasi, o mums sunku priešintis. Vis dėlto prieš metus jie pateko į Eurolygos finalo ketvertą, šiemet į Eurolygos ketvirtfinalį. Kauno komanda yra pakilime, išlaiko žaidėjų branduolį – norint tikėtis pergalės prieš juos būtina sužaisti geriausias savo rungtynes.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Arciomas Parachouskis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Arciomas Parachouskis

Tai buvo neįprastas sezonas pačiam A.Parachouskiui, nes rudenį jis praleido be komandos.

Po traumos, padedamas Lietuvos fizinio rengimo specialisto, baltarusis sportavo Vilniuje ir laukė pasiūlymų iš Eurolygos komandų. Geriausiais karjeros metais jo rinkos vertė buvo arti milijono eurų, tad galimybė sudaryti sutartį su Vilniaus klubu, kurio visas biudžetas 4,4 mln. eurų, neatrodė įvykdoma.

Tačiau Vilniaus klubas ėmėsi veiksmų, kai sunkią peties traumą patyrė Evaldas Kairys.

„Rytui“ pavyko gauti vidurio puolėją pigiau ir tai buvo puiki investicija – A.Parachouskis pridėjo daug jėgos po krepšiais ir iškart tapo komandos lyderiu pagal taškus ir atkovotus kamuolius – Europos taurės varžybose pelnė po 13,8 taško ir atkovojo po 7,6 kamuolio, o naudingumo vidurkis siekė 17,9.

Jo žaidimas padėjo „Rytui“ triumfuoti Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, o tolimas dvitaškis paskutinę sekundę Europos taurės turnyro mače Belgrade pravėrė „Rytui“ duris į varžybų ketvirtfinalį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arciomas Parachouvskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arciomas Parachouvskis

Pats A.Parachouskis parodė ištikimybę komandai, nesiblaškęs, kai žiemą jį prisiminė Rimo Kurtinaičio vadovaujamas „Chimki“ klubas.

Tikėtina, kad turtingesni klubai pagriebs A.Parachouskį vasarą, nes tokio lygio vidurio puolėjų Europos rinkoje nėra tiek daug. Pats krepšininkas kol kas atviras visiems variantams.

„Atvirai kalbant, nėra jokių planų. Nėra net gandų ar pokalbių. Vasara jau ant nosies, netrukus gal geriau bus matyti, – sakė A.Parachouskis. – Aš „Ryte“ gavau milžinišką malonumą. Šiandien mano kontraktas oficialiai baigiasi. Bus matyti.“

Paklaustas, ar jį domintų „Ryto“ pasiūlymas sudaryti naują sutartį, A.Parachouskis liko diplomatiškas. „Svarstysime. Aš neatmetu jokių variantų. Kai jie bus, reikės peržiūrėti ir svarstyti“, – sakė jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arciomas Parachouskis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arciomas Parachouskis

Minske gimęs, vėlai krepšinį pradėjęs žaisti, o paskui JAV studijavęs baltarusis atstovavo Rygos, Kijevo, Eskišehiro ir Jeruzalės klubams, kol su „Nižnij Novgorod“ debiutavo Eurolygoje 2014-2015 metų sezoną. Užpraėjusį sezoną A.Parachouskis žaidė Eurolygoje Kazanės UNIKS gretose, o praėjusį sezoną atstovavo Tel Avivo „Maccabi“.

Jis gerai žino, ką reiškia Eurolyga, apie kurią svajoja „Rytas“, puoselėjantis viltį gauti vardinį kvietimą į elitinį turnyrą.

„Aišku, kad Eurolygoje žaidžia aukščiausio lygio komandos, tad ir žaidėjus reikėtų rinkti aukšto lygio, patyrusius, – paklaustas, ko reikėtų komandai Eurolygoje, sakė A.Parachouskis. – Mūsų jauni žaidėjai kaupia patirtį, Europos taurės varžybose pasiekė „Top 8“ – jau tai galima laikyti sėkme, nes „Rytas“ taip toli seniai žygiavo. Jauniems žaidėjams tai buvo naudinga patirtis, kuri dar pravers. Be to, ir LKL finalas suteikė pamokų. O kalbant apie Eurolygą, reikėtų kreiptis į klubo vadovybę.“

VIDEO: Arciomas Parachouskis įvertino visą „Ryto“ sezoną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento