Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnių įsimylėjęs J.Gorhamas davė pažadą: „Nežinau kada, bet tikrai sugrįšiu į „Rytą“

Justinas Gorhamas tik prieš 15 mėnesių pirmą kartą atvyko į Vilnių. Bet per šį laiką Lietuvos sostinė labai giliai įsirėžė „Ryto“ amerikiečiui į širdį. „Nežinau, ar tai nutiks kitame sezone, bet tikrai sugrįšiu“, – triumfuodamas po LKL finalo pažadėjo amerikietis.

„Kietas. Vienas žodis. Kietas.“

Taip 2023 m. kovą J.Gorhamas atsakė į 15min klausimą, kai buvo paprašytas apibūdinti save kaip žaidėją.

Atvykęs į Vilnių kaip kovos dėl kamuolių specialistas, 25-erių krepšininkas užsirekomendavo kaip tikras „Ryto“ šveicariškas peiliukas, aikštėje galintis daryti viską.

Bet dar svarbiau, jog jis pamilo Vilnių ir „Rytą“, o Vilnius pamilo jį.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Užbaigęs 2022-2023 m. sezone sostinės klube ir dramatiškai pralaimėjęs LKL finalo seriją prieš Kauno „Žalgirį“, J.Gorhamas su komanda po metų pasiekė saldų revanšą ir antrą kartą per tris sezonus sugrąžino „Rytui“ šalies čempionų titulą.

„Žinoma, dėl to čia ir sugrįžau. Praėjusiais metais mums pritrūko. Bet mačiau trenerių štabą, mūsų komandos branduolį, sirgalius, miestą ir visais jais tikėjau, norėjau būti to dalimi. Buvome autsaideriai, o man labai patinka tokiu būti“, – po 3-1 laimėtos LKL finalo serijos 15min teigė J.Gorhamas.

Jis, kitas amerikietis Marcusas Fosteris ir komandos kapitonas Margiris Normantas buvo bene emocingiausi čempioniško „Ryto“ nariai.

J.Gorhamas jau po pirmo savo sėkmingo epizodo ketvirtame finalo mače daužė galva į paminkštintą krepšio stovą, o visų rungtynių metu užkūrinėjo tiek komandos draugus, tiek sirgalius.

„Esame šunys, norime laimėti ir žinome, ko reikia pergalėms. Turime širdį, o tai ir lemia, kas laimi. Šioje serijoje buvome kietesnė komanda“, – savo emocijas aiškino amerikietis.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Jis buvo bene stabiliausias „Ryto“ žaidėjas LKL atkrintamosiose. J.Gorhamas net 9 iš 11 rungtynių turėjo dviženklį rezultatyvumą ir 10 sykių rinko dviženklį naudingumą.

Iki tol jokio titulo per savo profesionalo karjerą dar neturėjęs amerikietis finale prieš „Žalgirį“ fiksavo 10,3 taško, 6,3 atkovoto kamuolio ir 12 naudingumo balų rodiklius.

O pasibaigus serijai prisėdęs su 15min žurnalistu emocingai kalbėjo apie šio titulo reikšmę jam pačiam.

„Tai labai daug man reiškia, labai daug reiškia... Net negaliu apsakyti to žodžiais. Tapti čempionais nugalėjus „Žalgirį“... Žinoma, jie neteko Keenano Evanso, bet ką mes galime dėl to padaryti? Tai vis tiek Eurolygos komanda, su Eurolygos žaidėjais, Eurolygos treneriu, dirbusiu aukštame lygyje. Tai man labai daug reiškia. Mūsų trenerių štabas mus ruošė kiekvieną dieną, kiekvienoms rungtynėms. Peržiūrėjome daug įrašų, atlikome pakeitimus, o dabar atėjo mūsų laikas“, – kalbėjo puolėjas iš JAV.

Tai labai daug man reiškia, labai daug reiškia... Net negaliu apsakyti to žodžiais.

„Rytas“ šį sezoną sugėrė skaudžius smūgius Karaliaus Mindaugo taurėje ir FIBA Čempionų lygoje, kur neįvykdė iškeltų tikslų. Kaip ši komanda prisikėlė po nokdaunų ir finišavo pakelta galva?

„Tai mums buvo tarsi motyvacija. Žinojome, ką galime padaryti, kokius vyrukus turime. Marcuso susigrąžinimas buvo didelė paspirtis. Pasimokėme iš klaidų, atlikome pakeitimus ir nugalėjome „Žalgirį“. Šį kartą nesubyrėjome per svarbiausius rungtynes ir dabar gyvename ne praeitimi, o dabartimi“, – sakė J.Gorhamas.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Jis buvo vienas iš šešių „Ryto“ žaidėjų finale, kurie fiksavo dviženklį naudingumą – tą darė ir M.Fosteris, M.Normantas, Martynas Echodas, Gytis Radzevičius ir RJ Cole'as.

Nors finalo serijos MVP apdovanojimas atiteko įspūdingai trečiose ir ketvirtose rungtynėse žaidusiam M.Fosteriui, jo komandos draugas įsitikinęs, kad statulėlės vertas kiekvienas.

„Tai puikiai subalansuota komanda, kurioje kiekvienas gali sužaisti puikias rungtynes. Marcusas iškovojo MVP, bet galima sakyti, kad kiekvienas iš mūsų laimėjome MVP, nes esame čempionai. Sveikinimai Marcusui, bet MVP buvo kiekvienas iš mūsų, įskaitant trenerių štabą ir sirgalius“, – teigė J.Gorhamas.

Gražiai ir emocingai jis atsiliepė apie Giedrių Žibėną, kuris tapo tik antru Vilniaus „Ryto“ treneriu po Rimo Kurtinaičio, kuriam pavyko laimėti LKL titulą du kartus.

„Tai puikus, puikus, puikus vyrukas. Ne tik geras treneris, bet ir geras vyrukas. Po pralaimėjimų jis pasives tave į šalį ne tam, kad tave nusodintų, o tam, kad tave kilstelėtų. Visas trenerių štabas dirbo kaip komanda – niekada nesu matęs nieko panašaus. Dažniausiai vyriausieji treneriai turi savo ego, jie bando viską kontroliuoti. Bet šis trenerių štabas neįtikėtinai sutaria tarpusavyje ir fantastiška, kaip jie atlieka savo darbą“, – sakė J.Gorhamas.

15min pasiteiravo, kokie šansai jį išvysti Vilniuje ir kitame sezone. To pasakyti puolėjas negalėjo, bet pažadėjo, kad vieną dieną į „Rytą“ jis tikrai sugrįš.

„Nesu tikras, nes turiu sugrįžti namo, pasikalbėti su savo agentu ir pamatyti, kas nutiks. Bet jei ne kitą sezoną, tai ateityje mane tikrai dar pamatysite su „Ryto“ marškinėliais. Tikrai turiu sugrįžti į Vilnių, nes mylių šį miestą, myliu viską čia. Noriu, kad mano pavardė vieną dieną būtų ten (rodo į „Jeep“ arenos palubes, kur kabo Arvydo Macijausko ir Chucko Eidsono marškinėliai – aut. past.). Tikrai sugrįšiu. Nežinau, ar tai nutiks kitame sezone, galbūt ir nutiks, bet tikrai sugrįšiu“, – žadėjo amerikietis.

Jis jau žino, kieno pavardė „Jeep“ arenos palubėse kils po dabar ten jau esančių.

„Marcusas bus kitas, kurio pavardė ten atsidurs. Neabejoju tuo“, – teigė J.Gorhamas.

Jis dar „Rytui“ neiškėlus taurės jau dalinosi savo emocijomis su „Instagram“ sekėjais, o interviu metu godžiai gurkšnojo alkoholinį gėrimą. „Ryto“ šventė iš arenos persikėlė į Lukiškių kalėjimą, bet dar prieš tai tęsiantis J.Gorhamas nesidalino tuo, kas dėsis komandoje.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Justinas Gorhamas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Justinas Gorhamas

„Negaliu to atskleisti, bet žinau, kaip reikia švęsti“, – mirktelėjo J.Gorhamas.

O atšventęs jis nori tik vieno – poilsio.

„Noriu grįžti namo, pailsėti, atsigauti ir kol kas daugiau nieko neveikti“, – savo artimiausius planus susakė J.Gorhamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus