Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 17

Vilnių pamilęs Senegalo liūtas – apie esminį pokytį „Ryte“ ir mįslingą šansą likti

Antrą sykį į Vilnių užsukęs Maurice‘as Ndouras dar nėra matęs lietuviškos vasaros. Bet Senegalo liūtui patinka ir vėsesnis ruduo. Ypatingą ryšį su „Ryto“ klubu užmezgęs afrikietis netrukus žada atsivežti šeimą ir mįslingai kalba apie galimybę likti Vilniuje iki šiltesnių orų.
Maurice'as Ndouras
Maurice'as Ndouras / FIBA nuotr.

„Man čia patinka. Lietuviai – malonūs žmonės. Šiemet dar geriau, nes nėra karantino, žmonės nesėdi namuose. Galima išeiti, susitikti ar tiesiog pavalgyti restorane“, – pakalbį su 15min pradėjo M.Ndouras.

Parodyti Lietuvą jis nori ir savo šeimai – žmonai ir dviem mergaitėms.

„Kaip tik šiuo metu planuojame kelionę. Tikiuosi, greitu metu jos atvyks manęs čia aplankyti. Oras jų negąsdina. Žinote, mes gyvenome Rusijoje – pripratome prie šalčio. Be to, mano žmona yra iš Čikagos, iš labai vėjuoto miesto“, – tęsė afrikietis, 2017-2019 m. žaidęs Kazanės UNIKS.

Nors nuo paskutinio M.Ndouro vizito Vilniuje dar nepraėjo nė metai, pokyčių, krepšininko akimis, jau įvyko nemažai. Kai jis sausio viduryje paliko „Rytą“, komandą dar treniravo Donaldas Kairys, o Giedrius Žibėnas buvo jo dešinioji ranka. Klube dar nebuvo ir Donato Zavacko.

„Pasikeitė vyriausiasis treneris. Komandoje yra ir naujas sporto direktorius, bet dauguma veidų – tie patys. Manau, kad didžiausias skirtumas – geresnė atmosfera komandos viduje, treniruotėse ir rūbinėje. Tikiu, kad tokioje aplinkoje visiems dirbti lengviau“, – esminį skirtumą pabrėžė 206 cm ūgio krepšininkas.

Specialaus plano sugrįžti į Lietuvą M.Ndouras neturėjo. 29-erių išskirtinių fizinių galimybių aukštaūgis, dažnai tiesiog skrajojantis po aikštę ir ilgomis rankomis kamšantis skyles gynyboje, po praėjusio sezono pabaigos Kinijoje šį rudenį pradėjo be komandos ir ruošėsi eilinei treniruotei Senegale – metimų serijai į krepšį, darbui treniruoklių salėje ir žaidimui vienas prieš vieną. Kai suskambo telefonas.

Kitame ragelio gale su pagalbos prašymu į M.Ndourą kreipėsi dar vieną aukštaūgį po amerikiečio Tannerio Leissnerio skruostikaulio lūžio praradęs pažįstamas klubas.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Maurice'as Ndouras
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Maurice'as Ndouras

„Ryto“ skambutis man buvo ypatingas. Mes užmezgėme ryšį, čia jaučiuosi vertinamas. Jie vertina mano patirtį, žino, ką aš duodu komandai – aikštėje ir už jos ribų. O „Rytas“ žino, ką jis gauna, juk žaidžiau čia praėjusiame sezone. Todėl buvo lengva susitarti ir man čia sugrįžti“, – ilgai kvietimo nesvarstęs tikino Senegalo rinktinės lyderis.

Su Vilniaus „Rytu“ jis pasirašė trumpalaikę sutartį. 15min žiniomis, šalies vicečempionai išlaikyti praeityje ir NBA, ir Eurolygos klubuose žaidusį aukštaūgį vėl planuoja 2 mėnesius. Visas sezonas būtų ne „Ryto“ kišenei.

„Žinote, pinigai – gerai, bet gyvenimas yra ne vien tik jie. Kartais maži pasiaukojimai padaro didelį skirtumą. Pasitikėjimas, santykis – man tai kur kas svarbiau. Tikrai esu čia ne dėl pinigų“, – teigė M.Ndouras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas