Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 30

„Visiškas pasitikėjimas“ truko dvi savaites: „Žalgiris“ parodė duris K.Maksvyčiui, atvyksta A.Trinchieri

Dar gruodžio 15 dieną visišką pasitikėjimą treneriu Kaziu Maksvyčiu išreiškęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas šiandien paskelbė apie atsisveikinimą su krepšinio specialistu. „Žalgirio“ ir K.Maksvyčio sutartis nutraukta abipusiu susitarimu.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo 2022-ųjų metų balandžio mėnesio Nemuno saloje dirbusio ir praėjusiame sezone Eurolygos atkrintamąsias varžybas pasiekusio K.Maksvyčio ekipa šį sezoną stringa, o pastaruoju metu elitiniame turnyre fiksavo 6 pralaimėjimų iš eilės seriją.

„Žalgirio“ vairą 46-erių lietuvis perėmė itin sudėtingoje situacijoje 2022-ųjų balandį, tapęs trečiuoju komandos strategu tą sezoną, pažymėtą paskutine vieta Eurolygoje.

Strategui iš Darbėnų nepavyko iškart pakelti komandos – „Betsafe-LKL“ pusfinalyje „Žalgiris“ krito prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, tačiau jau kitą sezoną K.Maksvytis laimėjo abu šalies titulus bei trečią kartą modernios Eurolygos istorijoje išvedė Kauno komandą į turnyro atkrintamąsias.

Praėjusį sezoną K.Maksvytis pateko tarp trijų geriausių Eurolygos trenerių, kartu su Georgios Bartzoku (Pirėjo „Olympiakos“) ir Željko Obradovičiumi (Belgrado „Partizan“).

K.Maksvytį Kaune pakeis nemenką Eurolygos patirtį sukaupęs italas Andrea Trinchieri, su kuriuo klubas jau buvo sietas prieš 2 savaites. Neoficialiomis žiniomis, „Žalgiris“ jau tada buvo susitaręs su italu, bet po žaidėjų išreikšto palaikymo K.Maksvyčiui sprendimą pakeitė.

„Sprendimas nebuvo lengvas, tačiau prie jo priėjo abi pusės. Nors prieš porą savaičių parodėme viešą pasitikėjimą treneriu, pastaruoju metu komandos žaidimas ir rezultatai netenkino nei trenerių štabo, nei klubo vadovybės, nei komandos sirgalių, – zalgiris.lt sprendimą komentavo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas. – K.Maksvytis prie ekipos prisijungė nelengvu metu ir praėjusiame sezone padėjo komandai sugrįžti ten, kur mes ir norime būti. Esame jam dėkingi už čia atliktą darbą. Kaip bebūtų, krepšinyje nuolat vyksta įvairūs procesai, todėl ateina laikas permainoms, kurios turėtų išjudinti komandą. Naujas treneris į „Žalgirio“ areną atvyksta su degančiomis akimis ir tikimės, kad su jo atėjimu pavyks stabilizuoti situaciją.“

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas A.Trinchieri pastaruosius trejus metus treniravo Miuncheno „Bayern“ ekipą. Anksčiau jis taip pat vadovavo Belgrado „Partizan“, Bambergo „Brose Baskets“, Kazanės „Unics“, keletui Italijos komandų bei Graikijos vyrų krepšinio rinktinei.

Eurolygoje specialistas dirbo aštuonis sezonus, o 2021-aisiais ir 2022-aisiais jo vadovaujamas „Bayern“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias, o kartą buvo arti finalinio ketverto.

2014-aisiais italas buvo išrinktas geriausiu Europos taurės treneriu, o titulus iškovojo visose šalyse, kuriose jam teko dirbti.

Sutartis su A.Trinchieri sudaryta iki 2024–2025 m. sezono pabaigos.

55-erių specialistas į Kauną atvyks jau artimiausiu metu, tačiau šio vakaro Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėms su Vilniaus „Wolves“ komandai vadovaus Tautvydas Sabonis, kuriam talkins Gintaras Krapikas ir Evaldas Beržininkaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas