Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Wolves“ degtukas – apie keistą seriją, ledą ant peties ir „Ryto“ kietakakčius

„Viskas, kas nutiko iki šio taško, nebėra svarbu. Viskas, kas mums rūpi, yra kitos rungtynės“, – su tokiu požiūriu lemiamą „Betsafe-LKL“ pusfinalio mūšį pasitinka bene dažniausiai į gaisrus jame įsiveliantis Vilniaus „Wolves Twinsbet“ krepšininkas Tre'Shawnas Thurmanas.

Ramiai ir gerai apgalvodamas savo mintis T.Thurmanas dėliojo sakinius po antrosios „vilkų“ pergalės pusfinalyje.

Dviejų nesėkmių nepalaužta „turkio pilka“ komanda daužė „Rytą“ net 28 taškų skirtumu ketvirtadienio vakarą, o galiausiai iškovojo pergalę 97:86 ir išlygino serijos rezultatą 2-2.

„Tiesiog žaidėme kietai. Nėra jokios slaptos sėkmės formulės. „Rytas“ žaidė labai kietai, kaip ir visada. Prieš juos žaisti sudėtinga, jie fiziška komanda, kuri geriausiai apibūdina šią lygą. Nepadarėme nieko ypatingo, bet buvo sudėtinga“, – kalbėjo tarp lyderių su 14 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais buvęs T.Thurmanas.

Jo komanda ketvirtadienį vertėsi be Garrisono Brookso ir Jeffery Tayloro, o pagrindinę ekipos žvaigždę Rasheedą Sulaimoną kamuoja kojos raumens skausmai, dėl kurių jis kuriam laikui buvo išėjęs į rūbinę ir iš viso težaidė mažiau nei 18 minučių.

Nepaisant to, „Wolves“ pirmavo beveik 34 minutes ir pasiekė labiausiai užtikrintą pergalę šioje serijoje.

„Suprantame, kad kai kurie žmonės nežaidžia 100 proc. galimybių. Bet tai, kad jie atiduoda viską, ką turi, daug pasako, – žavėjosi T.Thurmanas. – Tai mato visi – ir mes, ir treneriai. Turime ir daugiau vyrukų, kurie dabar neatrodo traumuoti, bet buvo patyrę traumas anksčiau. Suprantame kiekvieno situaciją ir vertiname tai, kad kiekvienas atiduoda viską aikštelėje.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Tre'Shawnas Thurmanas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Tre'Shawnas Thurmanas

Problemų neišvengia ir jis pats. Amerikietį kurį laiką kamuoja peties skausmai, o jį T.Thurmanas dideliu ledo maišu šaldė ir po ketvirto pusfinalio mačo.

„Viskas bus gerai. Nežinau, kas nutiko, bet manęs tai nesulaikys nuo žaidimo kitose rungtynėse“, – nuramino puolėjas.

Jis stebėjosi dėl to, kaip kol kas klostosi ši serija. „Wolves“ gana užtikrintai, 11 taškų skirtumu, laimėjo ir pirmąsias rungtynes, „Rytas“ atsakė 38 taškų pergale antrajame susitikime ir dominavo trečiajame, laimėdamas 8 taškais.

„Tai keista, neturiu tam atsakymo, – apie didelius bangavimus pusfinalyje sakė T.Thurmanas. – Žinoma, pergalė yra pergalė, o pralaimėjimas yra pralaimėjimas atkrintamosiose, nesvarbu kokiu skirtumu tai padaroma. Bet tokie bangavimai išties keisti.“

Nors intrigos atskirose rungtynėse kol kas nebuvo daug, šioje serijoje, kaip ir galima buvo laukti, netrūksta emocijų. Treneriai ir žaidėjai kiekvienose rungtynėse užsidirba techninių ir nesportinių pražangų, o jau kelis kartus krepšininkai kibo vieni kitiems į atlapus.

Viskas, kas mums rūpi, yra kitos rungtynės.

Neišvengia emocingų reakcijų ir pats T.Thurmanas, kurį galima būtų apibūdinti kaip lengviausiai užsidegantį „Wolves“ žaidėją.

Vis dėlto paklaustas apie savo ir komandų emocijas amerikietis kalbėjo ramiai ir skambių pasisakymų vengė.

„Viskas, kas nutiko iki šio taško, nebėra svarbu. Viskas, kas mums rūpi, yra kitos rungtynės. Toks mūsų nusiteikimas“, – sakė T.Thurmanas.

Patricija Adamovič/BNS/Trewshawn Thurman
Patricija Adamovič/BNS/Trewshawn Thurman

Kalbesnis jis buvo žarstydamas pagyras Artūrui Žagarui – po sunkios traumos grįžęs latvis sužaidė geriausias savo rungtynes, pelnydamas 18 taškų ir išskirstydamas 7 rezultatyvius perdavimus.

„Jis niekada neprarado pasitikėjimo, o jei ir prarado, tai niekada to neparodė. Tai puikios gero žaidėjo savybės. Man jis labai patinka, mes visi juo pasitikime ir žinome, koks tai geras žaidėjas ir kaip gerai jis žaidė prieš traumą, – sakė T.Thurmanas. – Mums reikia visų, juk žaidžiame prieš „Rytą“ – vieną kiečiausių komandų šioje šalyje. Jie labai gerai ilgą laiką žaidžia Čempionų lygoje, tad tai labai gera komanda.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” - “Rytas”
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” - “Rytas”

„Vilkai“ šį sezoną LKL atkrintamosiose jau išgyveno du žūtbūtinius mūšius – laimėjo lemiamą trečiąją akistatą ketvirtfinalyje prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir priremti prie sienos nugalėjo „Rytą“ ketvirtajame pusfinalio mače.

„Rytas“ tokios patirties LKL atkrintamosiose šį pavasarį dar neturėjo, o anksčiau šiame sezone sudegė svarbiuose FIBA Čempionų lygos ir Karaliaus Mindaugo taurės susitikimuose.

Ar tai, kad „Wolves“ jau teko išgyventi tokias rungtynes, gali tapti jų pranašumu?

„Nemanau, kad turime pranašumą. Dabar tai vienų rungtynių serija. Varžovų komanda turi daug kietakakčių žaidėjų, kurie yra matę daug per savo karjeras. Taip, mes išlaikėme kelis testus šiame sezone, bet jie turi vyrukų, kurie yra pratestuoti savo karjeras. Pažiūrėsime, kas nutiks paskutinėse rungtynėse ir nemanau, kad turime kažkokį pranašumą“, – sakė T.Thurmanas.

Lemiamos serijos rungtynės „Twinsbet“ arenoje bus žaidžiamos šeštadienį 17.20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus