Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Wolves“ kapitonas po pergalingo pasiruošimo: „Neturime blogų charakterių“

Sekmadienį rungtynėmis su Jonavos „CBet“ trečiąjį klubo istorijoje sezoną pradės Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda. Be šalies čempionato vilniečiai taip pat kovos ir Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre.

Tarpsezoniu komandą papildė šeši krepšininkai – amerikiečiai Anthony Cowanas ir Andrew Andrewsas, iš užsienio grįžę Marekas Blaževičius, Matas Jogėla ir Arnoldas Kulboka bei iš „Šiaulių“ persikėlęs Danielis Baslykas.

Pasiruošimo netrukus prasidėsiančiam sezonui metu „Wolves Twinsbet“ sužaidė penkerias rungtynes, kuriose iškovojo visas pergales. Sostinės ekipa nugalėjo Rostoko „Seawolves“ iš Vokietijos (83:56), Pernu „Parnu Sadam“ iš Estijos (110:60) ir Klaipėdos „Neptūno“ (96:89 po pratęsimo) komandas, o taip pat triumfavo turnyre Rygoje, jo pusfinalyje įveikdama Rygos VEF (80:76), o finale – Rygos „Rigas Zell“ (93:91).

Pirmąsias oficialias naujojo sezono rungtynes pasitinkantis „vilkų“ kapitonas Regimantas Miniotas neslėpė, kad komandos žaidėjai nekantrauja sulaukti oficialių rungtynių starto.

„Manau, kad laukiu ne tik aš – visi labai laukiame, tiek žaidėjai, tiek treneriai. Visi norime pradėti žaisti, pamatyti, ką nuveikėme per pasiruošimo mėnesį. Be to, kiekvienam žaidėjui daug labiau patinka žaisti rungtynes nei treniruotės. Todėl tikrai visi nekantriai laukiame sezono pradžios“, – šypsojosi komandos aukštaūgis.

Prieš sekmadienio dvikovą su „CBet“ – pokalbis su R.Miniotu apie tarpsezoniu nuveiktus darbus, klimatą rūbinėje, komandos žaidimo braižą, Jonavos ekipos iššūkį ir svečių komandos trenerio Manto Šerniaus įtaką karjerai.

– Liko kelios dienos iki sezono starto. Kokios nuotaikos jį pasitinkant?

– Sezono pradžios laukiame geromis nuotaikomis. Einame į priekį ir vis geriau suprantame, ko treneris nori iš mūsų, o ir patys žinome, ką ir kodėl darome. Tai ypač pajutome per praėjusio savaitgalio turnyrą Rygoje. Taip pat, pamatėme ir daug dalykų, kurie dar neveikia, turėsime juos ištaisyti artimiausiu metu. Bet prieš sezono pradžią tai yra normalu. Neabejoju, kad visose komandose situacijos yra panašios. Mes turime naują trenerį, jis bando įvesti naujas sistemas. Mums labai padeda, kad yra nemažai likusių sudėtyje žaidėjų, vieni kitus pažįstame ir dėl to, manau, galime kur kas greičiau viską susidėlioti ir išsiaiškinti.

– Po pirmosios komandos treniruotės rugpjūčio mėn. sakei, kad su komandos klimatu rūbinėje problemų neturėtų būti. Dabar, praėjusius mėnesiui, jau kur kas geriau pažinote jos naujokus. Ar pavyko žaidėjams rasti bendrą kalbą ir susiklijuoti į vieningą kumštį?

– Kaip jau sakiau, labai padeda tai, kad komandoje liko nemaža dalis tų pačių žaidėjų. Todėl visiems bendrauti yra žymiai paprasčiau. Tarp jų – ir užsieniečiai, kurie jau čia puikiai įsiliejo praėjusį sezoną, jie viską žino ir taip pat gali padėti kitiems legionieriams. Aišku, visi mes stengiamės vieni kitiems padėti, kaip tik galime. Viskas kaip ir gerai lipdosi, jokių problemų dėl to neturime. Padeda ir tai, kad neturime jokių blogų charakterių.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ nuotr./Vilniaus „Wolves Twinsbet“
Vilniaus „Wolves Twinsbet“ nuotr./Vilniaus „Wolves Twinsbet“

– Pasirengimo sezonui cikle „Wolves“ sužaidė penkerias draugiškas rungtynes. Ar jau galima susidaryti vaizdą apie tai, kokia bus „Wolves“ komanda būsimą sezoną?

– Taip, tas vaizdas kasdien dėliojasi vis aiškesnis, vis daugiau įvairių detalių atsiranda. Manau, kad mūsų žaidimas yra greitesnis nei buvo praeitais metais. Viskas vyksta sklandžiau, žaidėjai vis geriau žino savo vietas, kur, kas ir kada turi būti, kur nubėgti, kokius veiksmus padaryti. Jau aišku, ką tam tikrose situacijoje turime daryti, kad tai būtų naudingiausia komandai, kuo kiekvienas galime prie to prisidėti. Dar vietomis yra per daug nesusikalbėjimų, bet stengiamės viską išpildyti, nedaryti nereikalingų improvizacijų. Viskas gerėja. O tikrąjį vaizdą geriausiai pamatysime jau prasidėjus sezonui.

– Kokiems komandos žaidimo elementams šiuo metu keliamas didžiausias dėmesys treniruotėse?

– Kuo arčiau sezono pradžios, kai lieka tik kelios dienos, jau pradedame dirbti pagal įprastą sezono metu specifiką ir ruošiamės konkrečioms komandoms. Taip ruošiamės prieš visus varžovus. Todėl treniruotės jau keičiasi nuo tų, kurios buvo pasiruošimo pradžioje. Tada daugiau jų buvo skirta fiziniam pasirengimui gerinti, jos buvo ir ilgesnės, ir sunkesnės. Dabar jau daugiau žiūrime ir nagrinėjame varžovą, prieš kurį žaisime.

Netrukus prasidės ir Europos taurė. Tada tas grafikas taps daug intensyvesnis, reikės kur kas didesnio susikaupimo ir koncentracijos, kad, kalbant apie tam tikras komandas, žinotume, ką jos daro, kaip žaidžia. Varžovai keisis labai greitai, dideliu tempu, todėl negalėsime ilgai galvoti apie jau iškovotas pergales ar patirtus pralaimėjimus. O rungtynių iki lapkričio rinktinių lango bus labai daug, todėl dabar, mažėjant krūviui, svarbiausia bus išlaikyti nuolatinę koncentraciją einant nuo rungtynių iki rungtynių.

– Jonavos „CBet“ yra visiškai pakeitusi savo veidą. Komandoje nebeliko trenerio Virginijaus Šeškaus, iš pagrindų pasikeitė sudėtis, joje daug jaunų žaidėjų. Kokių rungtynių tikiesi sekmadienį?

– Manau, kad bus sunki dvikova. Pirmosios rungtynės kiekvieną sezoną dažniausiai būna būtent tokios. Jos paprastai yra ne apie taktikas, o labiau apie energiją ir norą. Laukiu karštų rungtynių, nes varžovų komandoje daug jaunimo, jie tikrai norės pasirodyti, norės lipti. Nuo pirmojo „Wolves Twinsbet“ sezono jaučiame, kad visi nori prieš mus labiau pasirodyti, sužaisti kuo geriau ir mus nugalėti.

Mes esame brandesnė komanda, todėl sukaupta žaidėjų patirtis turėtų padėti susidėlioti viską taip, kad galėtume tikėtis pergalingo starto. Gerai pažįstu trenerį, žinau, kaip jis tuos jaunus žaidėjus sustato, o tada žaidžia tikrai gražų krepšinį.

– Kalbant apie varžovų trenerį Mantą Šernių, jis po poros metų užsienyje grįžo į Lietuvą. Kaip ir minėjai, tau teko žaisti šio trenerio vadovaujamoje komandoje, puikiai pradėjai 2020-2021 m. sezoną, kai fiksavai geriausią savo statistiką šalies čempionate. Tai tapo tavo karjeros tramplynu. Kiek prie jo prisidėjo treneris M.Šernius?

– Tikrai daug. Jis nuo pat pradžių labai manimi pasitikėjo, davė daug galimybių ir šansų, kuriais man pavyko pasinaudoti taip, kaip ir norėjome mes abu, nes tiek komandai buvo gerai, tiek pasisekė ir man asmeniškai. Manau, kad abu gerai vertiname tą laikotarpiu. Iš anų metų turiu tik pačius geriausius prisiminimus. Tai buvo tikrai geri metai, o ypač tie trys antro sezono mėnesiai.

Pirmasis sezonas buvo labiau skirtas man surasti vietą komandoje, suprasti trenerio mintis ir idėjas. O antraisiais metais jau abu vienas apie kitą žinojome, buvo aišku, ko jis nori, todėl buvo daug lengviau pasinaudoti gauta galimybe. Viskas gavosi puikiai ir iki šiol esu labai dėkingas šiam treneriui.

– Krepšinio specialistai Jonavos ekipai prognozuoja vietą už atkrintamųjų ribos, tačiau tarpsezoniu ji iškovojo kelias pergales dideliais skirtumais prieš Kėdainių ir Jonavos ekipas. Ką tai sako apie būsimus sekmadienio varžovus?

– Spėlioti, kokias vietas užims kitos komandos, nematau tikslo. Turime visų pirma koncentruotis į savo žaidimą, jo gerinimą. Bet žaisime prieš jauną komandą, kurioje visi norės įrodyti, kad gali žaisti šioje lygoje ir ne tik žaisti, o žaisti gerai. Niekas nenori pralaiminėti, todėl jie bus pilno noro mums įkąsti ir pasirodyti. Taip pat, treneris žino, kaip dirbti su tokiomis komandomis. Pats puikiai tai patyriau, kai Prienuose taip pat turėjome daug jaunimo, bet pasiekėme visai neblogų rezultatų. Todėl esu įsitikinęs, kad ši Jonavos komanda būsime sezone gali daug ką nustebinti. Tikiuosi įdomių rungtynių.

***

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes su „CBet“ ekipa Vilniaus „Wolves Twinsbet“ žais sekmadienį, rugsėjo 22 d. Dvikovos „Twinsbet“ arenoje pradžia – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas