Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 02

„Wolves“ naujoko prisistatymas: „Nežinojau, kad Sabonis yra lietuvis“

Nuo pat sezono pradžios ambicingojo Alytaus „Wolves“ klubo ieškotas papildymas po krepšiu pagaliau pasiekė Lietuvą.
Ericas Buckneris Lietuvoje
Ericas Buckneris Lietuvoje / „Wolves“ klubo nuotr.

„Džiaugiuosi būdamas čia“, – ne sykį pakartojo 32-ejų Ericas Buckneris.

„Kelionė buvo trumpa. Atvykau kartu su šeima. Kol kas viskuo pasirūpinta“, – dėkojo 208 cm aukštaūgis.

Į Lietuvos krepšinio čempionatą („Betsafe-LKL“) E.Buckneris persikėlė iš antrosios Turkijos lygos, kurioje rinko po 14,8 taško, 7,6 atkovoto kamuolio ir 18,8 naudingumo balo.

„Nesvarbu, kur nukeliauju, kur žaidžiu, aš kovoju dėl pergalių. Džiaugiuosi būdamas čia, esu pasiruošęs žaisti ir laimėti“, – teigė Stambulo „Sigortam.net ITU“ marškinėlius iki šiol vilkėjęs amerikietis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ericas Buckneris
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ericas Buckneris

„Žinau, kad „Wolves“ – nauja komanda. Žinau, kad pildote ekipą, kad ji būtų laiminti. Džiaugiuosi dėl to. Tai – naujas projektas ir džiaugiuosi čia atvykęs“, – tęsė E.Buckneris.

„Manau, aš labiausiai duosiu energijos, fiziškumo. Aš žaidžiu tvirtai“, – žadėjo „Wolves“ naujokas.

Įdomu, kad prieš kelerius metus E.Buckneris žaidė kartu su Mantu Kalniečiu Vilerbano ASVEL klube, tačiau paklaustas apie Lietuvą ir mūsų šalies krepšininkus daug pasakyti negalėjo.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Ericas Buckneris
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Ericas Buckneris

„Esu kelis sykius rungtyniavęs prieš Vilniaus „Rytą“. Žinau, kad jie žaidžia kietai. Iš to supratau, kad Lietuvoje žaidžiamas tvirtas, fiziškas krepšinis. Aš pasiruošęs šiam iššūkiui. Džiaugiuosi čia būdamas“, – apie džiaugsmą pasirašius sutartį dar sykį užsiminė E.Buckneris.

„Nežinau daug garsių lietuvių krepšininkų. Gal padėsite?“ – į „Wolves“ atstovą kreipėsi E.Buckneris.

„Sabonis, Marčiulionis...“

„Taip, Sabonis! Tada žinau. Nežinojau, kad jis yra lietuvis. Tikrai esu girdėjęs apie Sabonį“, – pridūrė amerikietis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ericas Buckneris
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ericas Buckneris

Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido įvairiuose Turkijos klubuose – Usako „Sportif“, Stambulo BSB, Ankaros „Turk Telekom“, Stambulo „Buyukcekmece“ ir Afijono „Belediye“.

Taip pat žaidė Vilerbano ASVEL, „AS Monaco“ ir Šalono „Elan“ komandose Prancūzijoje, gynė Salonikų „Aris“ (Graikija) ir Ulsano „Mobis Phoebus“ (P.Korėja) spalvas, trumpai atstovavo Nanjango „Henan Roaring Elephants“ (Kinija), Astanos „Tigers“ (Kazachstanas), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) ekipoms.

Prie „Zenit“ E.Buckneris prisijungė praėjusio sezono pabaigoje, Rusijai jau pradėjus ir tęsiant kruviną karą Ukrainoje, taip pat tapo Vieningosios lygos čempionu.

VIDEO: Eric Buckner arrived in St. Petersburg / Эрик Бакнер прибыл в расположение «Зенита»

E.Buckneris turi sukaupęs nemažą Europos taurių patirtį. 2019–2020 m. sezone jis „AS Monaco“ ekipai pelnydavo po 10,4 taško ir atkovodavo po 5,3 kamuolio per rungtynes.

VIDEO: Eric Buckner Highlights 2019/2020 Monaco

„Neskubėjome rinkdamiesi tinkamą papildymą priekinėje linijoje, kol galiausiai išlaukėme žaidėjo, kurio mums ir reikia, – po sutarties pasirašymo sakė „Wolves“ krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas. – Ericas yra patyręs, pasižymi puikiomis atletinėmis savybėmis ir gana plačiu įgūdžių arsenalu puolime.

Jis ne tik gerai žaidžia du prieš du, bet taip pat yra pavojingas ir žaidime vienas prieš vieną arti krepšio. Gynyboje Erico mobilumas leis mums ir toliau propaguoti agresyvų žaidimą ir taip išlaikyti savo norimą braižą. Džiaugiamės, kad jis tapo mūsų komandos dalimi.“

Artimiausias rungtynes „Wolves“ žais jau šį pirmadienį Karaliaus Mindaugo taurėje namie su Kauno „Žalgiriu“. Neaišku, ar E.Buckneris jose jau bus pasirengęs padėti komandai, tačiau laukiama kito „Wolves“ naujoko, Eurolygos čempiono Jeffery Tayloro debiuto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas