Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22

„Wolves“ tikslus atskleidęs D.Zavackas rėžė buvusiam „vilkui“: „Jam reikėtų pasižiūrėti į veidrodį“

Nenumaldomai artėja naujas klubinio krepšinio sezonas ir dauguma Lietuvos ekipų jau pradėjo pasiruošimo procesą. Ne išimtis – Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipa, kuri vasarą stipriai pakeitė savo veidą.
Donatas Zavackas
Donatas Zavackas / „Wolves“ klubo ir 15min nuotr.

Po labai sunkaus ir permainingo 2023-2024 m. sezono, kuris buvo pažymėtas nepatekimu į Europos taurės atkrintamąsias ir pralaimėjimu mažajame LKL finale, „vilkai" nusprendė kardinaliai atsinaujinti.

Komandą paliko tokie ryškūs žaidėjai, kaip Rasheedas Sulaimonas, Artūras Žagaras, Eigirdas Žukauskas ir Christianas Mekowulu, tačiau Donatas Zavackas ir kompanija nesėdėjo rankų sudėję.

„Wolves Twinsbet“ į gynėjų liniją pasikvietė atitinkamai FIBA Čempionų lygoje ir Europos taurėje spindėjusius Anthony Cowaną bei Andrew Andrewsą. Šis tandemas turi potencialo tapti vienu smagiausių gynėjų duetų ne tik LKL, bet ir Europos taurėje.

Vilniečiai taip pat apsilipdė įdomiais lietuviais – vis dar vienu vienu perspektyviausių Lietuvos krepšininkų laikomu Mareku Blaževičiumi, Matu Jogėla, Arnoldu Kulboka ir Danieliu Baslyku.

Sauliaus Čirbos nuotr./Marekas Blaževičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Marekas Blaževičius

„Vilkų“ gretose taip pat liko Kristupas Žemaitis, Vaidas Kariniauskas, Tre'shawnas Thurmanas, Jeffery Tayloras ir Garrisonas Brooksas.

„Wolves Twinsbet“ sudėtis

  • Gynėjai: Kristupas Žemaitis, Vaidas Kariniauskas, Anthony Cowanas, Andrew Andrewsas, Matas Jogėla
  • Puolėjai: Tre'shawnas Thurmanas, Jeffery Tayloras, Danielis Baslykas, Arnoldas Kulboka, Regimantas Miniotas
  • Centrai: Garrisonas Brooksas, Marekas Blaževičius
  • Vyr. treneris: Alessandro Magro.

„Labai svarbų vaidmenį vaidina charakteriai, kurie yra surinkti, – apie naują komplektaciją portalui 15min kalbėjo „Wolves Twinsbet“ sporto direktorius D.Zavackas. – Ne vien žaidėjas turi atitikti tam tikrą lygį, bet tam tikrais epizodais charakteris turi atitikti keliamus lūkesčius ir tikslus, kurių komanda nori, siekia. Ypač sezono pabaigose charakteris ir noras duoda daugiau nei pats talentas. Komplektacija orientuota į alkanus, norinčius laimėti žaidėjus ir manau kiekviena komanda siekia tų pačių savybių.“

Vilniaus „Wolves“/Donatas Zavackas
Vilniaus „Wolves“/Donatas Zavackas

Dar viena naujovė – vyr. treneris: Nedą Pacevičių šiose pareigose pakeitė praėjusio sezono geriausias Italijos čempionato strategas – Alessandro Magro.

„Įspūdis tikrai geras, – apie naują strategą kalbėjo D.Zavackas. – Tai yra darbštus treneris, gan jaunas, kylantis treneris, jau pasiekęs gan neblogų rezultatų Italijos lygoje, kur komanda atrodė tikrai labai konkurencinga. Alessandro jau yra treniravęs ir užsienio klubą, dirbęs taip pat asistentu užsienio klubuose. Visi šitie dalykai ir lėmė mūsų pasirinkimą.“

Kad praėjęs sezonas „vilkams" buvo nelengvas, rodo ne tik trenerių kaita, traumų istorija bei nepasiekti tikslai, bet ir bėdos komandos viduje. Su Kęstučiu Kemzūra bendros kalbos neradęs gynėjas Adas Juškevičius pradėjo viešai reikšti nepasitenkinimą dėl savo kardinaliai sumažėjusio žaidimo laiko ir praėjusį sausį buvo atskirtas nuo komandos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Adas Juškevičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Adas Juškevičius

Jau pasibaigus sezonui portalui15min A.Juškevičius pažėrė detalių apie galimas suspendavimo priežastis ir išrėžė, kad „Wolves Twinsbet“ ekipai vadovauja kompetencijos neturintis žmogus. Iš interviu turinio galima suprasti, kad krepšininkas kalbėjo apie prezidentą Rimantą Kaukėną.

D.Zavackas davė atsaką A.Juškevičiui, reaguodamas į jo pasisakymą. Tačiau apie tai, konkrečius „Wolves Twinsbet“ kito sezono tikslus ir dar daugiau – portalo 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi