Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wolves“ toliau nelaimint, A.Magro atvėrė žaizdas komandoje: „Tai – nepriimtina“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipai toliau nepavyksta laimėti Europoje. Sostinės ekipa namuose 76:94 suklupo prieš Ulmo „Ratiopharm“ krepšininkus bei su trimis pralaimėjimais rikiuojasi Europos taurės turnyrinės lentelės dugne. 0 iš 4 – taip atrodo pergalių ir pralaimėjimų santykis, žiūrint į rimtus testus šiame sezone. Vienintelės pergalės pasiektos prieš Jonavos ir Mažeikių komandas.

Komanda visiškai sugriuvo mačo pabaigoje. Ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas dar buvo lygus (68:68), tačiau per likusias 9 minutes „vilkams“ pavyko įmesti vos 8 taškus, praleisti net 26 ir tai konvertavosi į dar vieną pralaimėjimą.

„Ulmo ekipa visiškai nusipelnė laimėti šias rungtynes, nes mūsų energijos tikrai nepakanka, – po mačo sakė „Wolves“ treneris Alessandro Magro. – Manau, kad reikėtų nustoti kalbėti, jei varžovai pasiima 16 kamuolių puolime. Jie sunaikino viską, ką mes kūrėme puolime. Teisėjai leido kautis fiziškai ir mums reikėjo suprasti, kad jie leidžia kontaktą, bet to nesupratome.

Du dalykai – turime būti stabilesni ir visi turi būti labiau įsitraukę, nes kai pasižiūri statistiką – visi jų žaidėjai rinkosi kamuolius, nebuvo problemos su vienu krepšininku.

Jeigu išmeti 15 mažiau metimų nei varžovai, sunku laimėti rungtynes. Šiame klube mes nenorime pasiduoti. Mes galime pralaimėti rungtynes, bet negalime pasiduoti. Mes buvome rungtynėse, bet pabaigoje kalba apie pralaimėtas rungtynes 20 taškų. Tai yra nepriimtina.“

Po mačo italas buvo labai piktas ir buvo galima girdėti, kaip rūbinėje pakeltu balsu kalba su savo žaidėjais.

„Pasakiau viską, ką dabar pasakiau konferencijoje, – sakė A.Magro. – Kai pralaimi rungtynes, visi gali turėti savo nuomonę. Mes pakankamai nesidalinome kamuoliu, nepastatėme užtvaros. Norėčiau, kad parėję namo žaidėjai suprastų.

Pirmiausia – turime žaisti su energija ir pastangomis. Be to mes nieko negalėsime pakeisti. Aš esu atsakingas už tai ir bandysiu tai sutvarkyti. Mes stengsimės būti geresni, bet negalime tokie būti be energijos ir pastangų. Dar vienas dalykas – mes negalime pasiduoti. Čia yra esminės dvi žinutės, kurias perdaviau.“

– Ar energijos ir pastangų trūkumas yra tendencija, lydėjusi komandą visas trejas Europos taurės rungtynes?

– Pirmą kartą susitikome su komanda, kuri užšoko ant mūsų. Pirmą kartą žaidėme prieš varžovus, kurie bandė sunaikinti viską. Mes norime iš to pasimokyti, mes dirbsime ties tuo. Kai jie sunaikina mūsų pirmąjį puolimo variantą, turime ieškoti trečio ir ketvirto. Kiti varžovai nežaidė taip agresyviai. Tai yra priežastis, kodėl Ulmo komanda dar nepralaimėjo nė vienerių rungtynių. Būna, kad kai sergi ir nežinai kuo. Mes žinome, kuo sergame.

– Turite problemų po krepšiu tiek gynyboje, tiek puolime. Galbūt ieškote papildymo aukštaūgių grandyje?

– Esu susikoncentravęs į žaidėjus, kuriuos turiu ir mėginu išspausti iš jų viską. Jeigu kažkas pažiūrės į rezultatą, kas nematė rungtynių, pagalvos, kad mačas buvo katastrofa. Bet viskas nutiko paskutinėse minutėse, nes mes pasidavėme. Mačas buvo atkaklus ir viskas buvo detalėse, bet leidome jiems sumesti 15 tritaškių. Negalime atiduoti tiek daug lengvų taškų. Geriausia mūsų žaidimo dalis buvo bėgimas į greitą puolimą po atkovotų kamuolių. Bet mes jų neatkovojome ir turėjome mažai šansų bėgti.

– 4 rimti testai šiame sezone – 4 pralaimėjimai. Kaip jaučiatės būdamas šioje duobelėje ir kaip stengiatės išlaikyti pakeltas galvas komandoje?

– Tikrasis žmogaus veidas išlenda tada, kai nesiseka. Jeigu paklaustumėte, ar esu laimingas, tai tikrai nesu. Norėčiau būti pirmas LKL ir Europos taurėje, bet taip nėra. Mano darbas yra greitai išsiaiškinti, kodėl taip yra, ir dirbti su tuo. Tai yra procesas. Geriausi dalykai dažniausiai nutinka tada, kai tau nesiseka. Nesėkmingas periodas – čia ir mums reikia bandyti kartu, jeigu mes turime savybes išlikti kartu. Labai lengva išsibarstyti, reikia likti kartu.

– Arnoldas Kulboka vėl gulėsi ant operacinio stalo ir nežais dar bent mėnesį. Ar svyra rankos po tokių naujienų?

– Nebuvau laimingas, akivaizdu. Aš nepaminėjau, bet neturėjome Mato Jogėlos, kuris buvo mūsų geriausias žaidėjas pastarosiose LKL rungtynėse. Gynėjų rotacija buvo trumpa, bet aš nenoriu nueiti iki čia. Aš to nepaminėjau. Kai komplektavome komandą, žiūrėjome, kad ketvirtoje pozicijoje turėtų būti Kulboka ir mums padėti. Dabar reikia laikytis ir stengtis laimėti su tuo, ką turime. Dabar reikia koncentruotis į žaidėjus, kurie gali žaisti.

– Ar bandysite vietoje A.Kulbokos kviestis naują žaidėją, kol jis traumuotas?

– Nežinau. Aš nekalbėjau su niekuo iš klubo. Mano darbas yra rūpintis žaidėjais, kurie šiandien žengė ant parketo. Mano darbas padaryti taip, kad jie žaistų geriau.

– Kaip komanda galėtų išvengti tokio sugriuvimo lemiamais momentais?

– Jeigu turėčiau atsakymus, turbūt nepralaimėtume rungtynių 20 taškų. Bet aš juokauju – geras klausimas. Krepšinyje mes atskiriame gynybą ir puolimą, bet viskas susiję. Varžovai stipriai mus spaudė, o mes sužaidėme 3-4 blogas atakas iš eilės. Tada atėjo frustracija dėl nesusikurtų atakų. Manau, kad tai susiję. Reikės dar kartą peržiūrėti rungtynes ir manau, kad tuomet galėsiu papasakoti daugiau, bet man reikia rasti sprendimą labai greit. Manau, kad prastam puolimui pabaigoje galėjo turėti įtakos tos kelios atakos, kurių mes neužbaigėme.

– Kokia yra Vaido Kariniausko situacija?

– Jis greit sugrįš.

– Ar jau žais kitame mače?

– Aš tikiuosi ir manau, kad bus pasiruošęs kitam Europos taurės mačui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas