Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Wolves“ vadovai – apie „perkamus“ sirgalius, miesto paramą ir S.Kučo skandalą

Ant Vilniaus „Wolves“ komandos namų ir pavadinimo prilipdytas naujas vardas, o rėmėją pristatęs sostinės klubas sukvietė žiniasklaidą ir aptarė komandos reikalus.

„Wolves Twinsbet" tapęs ir nuo šiol „Twinsbet“ arenoje žaisiantis klubas artėja link pirmojo sezono Lietuvos sostinėje pabaigos.

Jis buvo turiningas.

Europos taurėje debiutavę „vilkai“ blykstelėjo keliomis skambiomis pergalėmis, bet galiausiai liko už atkrintamųjų ribos, vienu metu fiksavę ir šešių pralaimėjimų seriją.

Karaliaus Mindaugo taurėje „vilkai“ vėl „užšoko“ ant Kauno „Žalgirio“ ir nepasipriešino šalies čempionams bei liko be finalo ketverto.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Lietuvos krepšinio lygoje vilniečiai startavo skambiai, patiesdami Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“, bet vėliau turėjo prastesnę atkarpą, dukart pralaimėjo ir merdinčiam Jonavos klubui, o reguliarųjį sezoną greičiausiai užbaigs trečioje vietoje – už „Žalgirio“ ir „Ryto“, bet aukščiau už Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Netrūko veiksmų ir už aikštės ribų.

Pirmoje sezono pusėje viešąją erdvę nuolat pasiekdavo skambūs klubo savininko Gedimino Žiemelio pareiškimai, o prieš kelias savaites nugriaudėjo skandalas, kai socialiniuose tinkluose nepagarbiais įrašais prapliupo dabar jau buvęs klubo ambasadorius Simas Kučas.

Spaudos konferenciją surengę ir naują rėmėją, komandos bei arenos pavadinimą pristatę klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas ir direktorius Andrius Žiauberis pakalbėjo apie svarbius komandos ir arenos reikalus.

– Kokie ženklai dėl „Wolves“ dalyvavimo Europos taurėje kitą sezoną?

R.Kaukėnas: Labai tikimės, kad komandos rezultatai bus atitinkami. Norime dalyvauti Europos taurėje, dirbame ta linkme. Statome treniruočių bazę, kas yra labai svarbu mūsų augančiai organizacijai. Keičiame parketą, kas irgi yra svarbus žingsnis kokybės atžvilgiu. Gerinsime viską, kad Europos taurei tai tiktų. Sunkiai ir daug dirbame prisikviesdami žiūrovus. Tai yra pradžia, mūsų pirmi metai čia. Yra dar daug ką nuveikti. Pasiraitosime rankoves ir dirbsime.

– Ar jūsų dalyvavimas Europos taurėje priklauso nuo LKL užimtos vietos ir kiek svarbu Lietuvos čempionate aplenkti kitą Europos taurės komandą Panevėžio „7bet-Lietkabelį“?

R.Kaukėnas: Tai yra kompleksinis atsakymas į šį klausimą. Tai ne vien rezultatas. Tai yra ir tai, ką komanda yra nuveikusi, kokios jos ambicijos, ką ji daro, kad pagerintų esamą situaciją. Rezultatas po LKL atkrintamųjų yra svarbus. Patys suprantate, kad yra „Lietkabelis“, t. y. kita Europos taurėje žaidžianti komanda. Klausimas visada yra, ar Lietuva turės dvi, ar vieną komandą Europos taurėje. Tikimės ir norime, kad būtų dvi komandos iš Lietuvos. Tai kelia Lietuvos krepšinio lygį, kelia konkurenciją. Bet aišku, norime būti ta komanda, jei liktų tik viena. Tai nepriklauso vien nuo rezultato, bet ir nuo žiūrovų skaičiaus ir tai, ką toliau nuveiksime.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rimantas Kaukėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rimantas Kaukėnas

– Garsiai kalbama apie Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos susijungimą. Ką tai keistų jūsų, „Ryto“ ir „Lietkabelio“ atžvilgiu?

R.Kaukėnas: Tai yra neišvengiama ir anksčiau ar vėliau įvyks. Tikiuosi, kad Lietuvos klubai nenukentėtų. Galbūt atsirastų daugiau tvarkos, aiškumo, visiems būtų paprasčiau susigaudyti, kokie kriterijai reikalingi ir ką turi padaryti. Galbūt prasidėtų tvarka ir visiems būtų lengviau.

– Kaip Eurolyga žiūri į dalinamų kvietimų į rungtynes klausimą?

R.Kaukėnas: Esmė yra tame, kiek žmonių žiūri ir kiek iš tikrųjų ateina į areną. Kaip jie gavo bilietus ir kaip atėjo, yra absoliučiai kiekvienos organizacijos klausimas. Kiekviena komanda gali nuspręsti, ar juos dalinti, ar parduoti labai brangiai, ar pigiai. Kiekvienos organizacijos reikalas. Logiškai mąstant, tai yra teisinga, kadangi jiems yra įdomu, kiek žmonių ateina į rungtynes, kiek jas mato ir ar tai yra vienadienis, ar ilgalaikis rezultatas.

Kaip jie gavo bilietus ir kaip atėjo, yra absoliučiai kiekvienos organizacijos klausimas.

– Pora komandos tikslų šį sezoną jau nepasiekti Europos taurėje ir Karaliaus Mindaugo taurėje. Koks rezultatas tenkintų LKL?

R.Kaukėnas: Esame naujokai, kurie žaidė labai stiprioje Europos taurėje grupėje. Iš mūsų grupės į kitą etapą praėjo šešios komandos, t. y. visos, iš kitos – tik dvi. Tai parodo mūsų grupės stiprumą. Mums trūko tik vienos pergalės, tai labai apmaudu. Žinoma, norėjosi būti atkrintamosiose, būtų tikrai vertinga patirtis. Suprantame ir norime augti ta linkme, kad tokių vienos pergalių trūkumų ateityje nebūtų (šypsosi).

Kalbant apie KMT, žaidėme su „Žalgiriu“. Vienas rungtynes sužaidėme lygiosiomis, tai kaip ir teigiamas rezultatas tose rungtynėse. Bet pilnai suprantame visą situaciją, kad mūsų galimybės praeiti į kitą etapą buvo pakankamai ribotos.

LKL norėtume būti trejetuke, nes mūsų pagrindinis tikslas yra Europos taurė. Jeigu pateksime į finalą, bus labai puiku. Trečia vieta taip pat yra geras rezultatas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nedas Pacevičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nedas Pacevičius

– Minėjote iškeltą tikslą būti LKL trejetuke. Ar nuo jo įgyvendinimo priklauso ir vyr. trenerio Nedo Pacevičiaus ateitis klube?

R.Kaukėnas: Taip, žinoma. Patys suprantate: pralaimėti pirmame etape ir patekti į finalą yra drastiškas skirtumas. Nenoriu komentuoti tokio dalyko, nes spręsime po sezono. Bet tai turės įtakos ateities sprendimui.

– Eina į pabaigą jūsų pirmas sezonas Vilniuje. Kaip vertinate įsiliejimą į miestą, konkurenciją su „Rytu“ ir tai, kad jūsų namų rungtynėse su „Rytu“ didžioji dalis arenos palaikė ne jus, o priešininkus?

A.Žiauberis: Negaliu sakyti, kad mus nustebino. Buvome tam pasiruošę. Mes esame jauna organizacija, jauna komanda, žaidžiame pirmą sezoną Vilniuje. Buvome pasiruošę. Broliai Lavrinovičiai, mūsų ambasadoriai, daro didelį ir reikšmingą darbą lankydami miesto mokyklas. Mus jau atpažįsta. Mes orientuojamės į visiškai kitą bendruomenę, į mažiau ultrinę, jei taip galima išsireikšti, šeimoms, vaikams draugišką auditoriją. Suprantame, kad ji užauga ne per vieną, du ar tris sezonus, bet mes esame kantrūs. Broliai beveik kiekvieną dieną lanko mokyklas, mus atpažįsta, o mokyklos naudojasi mūsų atributika. Pasigirsta tokių replikų, kad mes „perkame fanus“. Atsakingai galiu pasakyti, kad jūs pirkimu vadinate tai, kad kviečiame rungtynėse apsilankyti nemokamai. Bet man įdomu, kaip mes perkame tą vaiką, kuris veidą išsipaišęs nori, kad „vilkai“ tą vakarą laimėtų? Man kyla klausimas žiniasklaidai ir visuomenei, kaip mes galėtume šimtus tų vaikų, kurie po rungtynių prašo nusifotografuoti ir parašų mūsų žaidėjų?

Mes suprantame, kad su „Rytu“, kuriam jau virš 20 metų, negalime lygintis, bet mes orientuojamės visiškai į kitą sirgalių. Suprantame, kad jis visiškai naujas ir jį galbūt net reikia mokyti sirgti už komandą, nes jam – 5 ar 7 metai. Galbūt šiais metais jis pirmą kartą apsilankė krepšinio rungtynėse. Mes būsime kantrūs ir auginsime tą bendruomenę. Tikiu tuo keliu ir tuo, kad bendruomenė, į kurią orientuojamės, yra kur kas didesnė nei ultrinės bendruomenės.

Bet man įdomu, kaip mes perkame tą vaiką, kuris veidą išsipaišęs nori, kad „vilkai“ tą vakarą laimėtų?

– Ar jau prasidėjo derybos dėl Vilniaus „Ryto“ žaidimo jūsų arenoje ir kitame sezone?

A.Žiauberis: Mano, kaip arenos vadovo, noras, kad arenoje vyktų kuo daugiau renginių. Kitą savaitę susitiksime su „Ryto“ vadovu ir pratęsime diskusijas dėl tolesnio bendradarbiavimo. Viskas tinka abiem pusėms, kaip dabar yra. Dabar esanti sutartis galioja iki šio sezono pabaigos, bet mes nenorime laukti ir norime pratęsti su „Rytu“ bendradarbiavimą kitam sezonui.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Žiauberis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Žiauberis

– Ar jau prasidėjo derybos su Vilniaus valdžia dėl paramos „Wolves“ klubui?

R.Kaukėnas: Neslėpsiu, mes norėtume, kad Vilniaus miestas prisidėtų. Jau reprezentuojame Vilnių ir tai darome pakankamai gerai. Žaidėme devynerias rungtynes Europos taurėje, sukviečiame daug žiūrovų. Mes būsime labai laimingi, jei Vilniaus miestas prisidės vienokiu ar kitokiu būdu. Dialogą jau užmezgėme, tikimės pozityvių atsakymų. Dirbsime ta linkme.

– Gediminas Žiemelis kurdamas klubą buvo deklaravęs, kad neketina prašyti paramos iš miestų savivaldybių. Bet „Wolves“ jau prašė jos būdamas Alytuje, prašo ir dabar. Kodėl pasikeitė klubo politika?

R.Kaukėnas: Mūsų pozicija nepasikeitė. Gediminas pakomentavo tą, ką pakomentavo, bet mes, jei gautume paramą, tikrai apsidžiaugtume. Neslepiame, kad to norėtume.

– Ar tiesa, kad Artūras Žagaras į rikiuotę grįš jau kitą savaitę ir kokia tikimybė jį išlaikyti ir kitame sezone, jei latviui neatsiras vietos Stambulo „Fenerbahče“ sudėtyje (A.Žagaras yra paskolintas „Wolves“ klubui – aut. past.)?

R.Kaukėnas: Sunku pasakyti, kaip „Fenerbahče“ susidėlios vasarą. Faktas, kad Artūras mums labai patinka. Jis – puikus vaikinas, talentingas žaidėjas. Jis turi puikią ateitį. Tikimės, kad mums pavyks jį išlaikyti, tai ne paslaptis. Kada jis grįš į aikštelę šiai dienai tiksliai negaliu pasakyti. Mūsų kineziterapeutų komanda ir gydytojai dirba kartu su „Fenerbahče“ atstovais, kad kuo greičiau padėtų jam sugrįžti ir jis galėtų mums padėti. Tikslios datos pasakyti negaliu, bet norime, kad jis kuo greičiau grįžtų.

nuotr. „Wolves“ klubo/Artūras Žagaras
nuotr. „Wolves“ klubo/Artūras Žagaras

– Ar pakeitus vyr. trenerį nebuvo svarstymų grąžinti į komandos sudėtį Adą Juškevičių ir kokia yra jo situacija?

R.Kaukėnas: Situacija nepasikeitė. Ką jūs žinote, taip ir yra – tai trenerio sprendimas. Mūsų pozicija yra ta, kad palaikytume trenerį, padėtume jam. Nedas yra jaunas treneris ir mes stengiamės jam padėti visais įmanomais būdais. Kol kas Ado situacija nesikeičia.

– Neseniai klubas atsidūrė skandalo epicentre dėl komandos ambasadoriaus Simo Kučo pareiškimų. Kaip manote, ar gerai pavyko išspręsti tą situaciją ir kokių gavote pamokų?

A.Žiauberis: Kiekviename versle yra tam tikros rizikos. Pradėję ambasadorių projektą žinojome, kad dirbame su viešais asmenimis. Kiekvienas iš jų yra asmenybė. Turbūt kiekvienas esame padarę ne vieną ir ne dvi klaidas. Kai kurios būna skaudesnės ir iš jų reikia pasimokyti. Šiuo atveju, Simas padarė klaidą ir ji kainavo klubui įvaizdžio prasme. Mes neturėjome jokio kito pasirinkimo. Atskyrėme veiklas ir su Simu toliau nebendradarbiaujame.

– Socialinėje erdvėje dažnai galima išvysti teigiamus Antano Guogos atsiliepimus apie klubą. Koks jo ryšys su komanda?

R.Kaukėnas: Antanas palaiko Lietuvos krepšinį labai intensyviai, visas komandas (juokiasi). Antanas yra mus palaikantis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Guoga
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Guoga

– Kaip vertinate nacionalinio stadiono projektą su papildymu, t. y. naujos arenos projektu, kurioje žaistų „Rytas“?

A.Žiauberis: Kadangi esame iš sporto ir pramogų, tai sakyčiau, kad infrastruktūros klausimas yra pozityvus. Kuo daugiau infrastruktūros, tuo užimtumas didėja, tuo pramogų daugėja. Aš visada už tai, juolab, kad tai sveika konkurencija. Man tik kyla klausimas, koks poreikis yra tai arenai, jeigu su manim, kaip didžiausios arenos mieste, vadovu, miestas net nesikalbėjo apie užtikrinamą poreikį. „Twinsbet“ arena turi pakankamai dienų priimti šiuo metu mieste esančias dvi profesionalias krepšinio komandas. Norėčiau, kad kiekvienos infrastruktūros reikalingumas būtų išdiskutuotas su profesionalais, dirbančiais šiame segmente. Neturėjau nė vieno pokalbio su miesto funkcionieriais apie papildomos arenos būtinumą. Girdėjau tam tikras replikas, kad neužtenka vietos arenoje, bet ne, puikiai joje išsitenka dvi komandos. Man kyla klausimas, kaip miestiečiui, ar tikrai yra poreikis papildomai arenai būtent šiuo metu?

– Rimantai, kaip pasikeitė jūsų vaidmuo klubą papildžius sporto direktoriui Donatui Zavackui?

R.Kaukėnas: Palengvėjo (juokiasi). Labai smagu su Donatu dirbti, galiu kvėpuoti (juokiasi). Jei rimtai, tai nuostabu. Su Donatu esame pažįstami nuo universiteto laikų. Mes puikūs draugai, labai gerai sutariame, mūsų požiūriai sutampa. Labai džiaugiamės Donatu ir tikimės, kad jis džiaugiasi dirbdamas pas mus. Tikrai labai smagu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas