Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Ž.Urbonas – apie „Šiaulių“ biudžetą, naujoko paieškas, pinigų kapšą Utenoje ir LKL titulo siekį

Su pirmuoju Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) klubų šešetu pagal finansus konkuruoti negalintis „Šiaulių“ klubo vairininkas ir sporto direktorius Žydrūnas Urbonas vis tiek svajoja apie pirmąjį klubo istorijoje šalies čempionų titulą. „Aš nenoriu keisti mentaliteto, nenoriu kelti tikslų apie patekimą į atkrintamąsias. Tai – neįdomu“, – 15min portalui sakė Ž.Urbonas, pristatęs „Šiaulių“ komandos vasaros darbus.

Praėjusių metų gruodžio viduryje Saulės miesto klubo vairą perėmęs Žydrūnas Urbonas staigiai užšoko ant pergalingų bėgių, nudirigavęs „Šiaulių“ komandą iki Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto Nemuno saloje.

Vis dėlto žygis Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) baigėsi už atkrintamųjų varžybų borto – finišavus tik priešpaskutinėje, vienuoliktoje vietoje.

Tarpsezonio metu „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris ir sporto direktorius 47-erių metų Ž.Urbonas pakeitė didžiąją dalį komandos, pasilikęs tik du žaidėjus – Eimantą Stankevičių (26 metai, 192 cm) ir Dovydą Romančenko (26 metai, 206 cm).

Šiauliečiai rinkoje darbuotis ėmė nuo lietuvių, pirmąjį legionierių – NBA patirties turintį Shaquille'ą Buchananą – pasirašę vos rugpjūčio mėnesio viduryje.

15min portalui Ž.Urbonas patvirtino, jog „Šiauliai“ rinkoje dairosi dar vieno combo gynėjo, su kuriuo uždarys komplektacijos darbus. Dar praėjusią savaitę Saulės miesto ekipa pranešė apie Karoliui Giedraičiui ir Jokūbui Rubinui ieškomas naujas komandas.

„Mūsų sudėties dėlionėje yra likęs vienas nežinomasis, – 15min sakė Žydrūnas Urbonas. – Galbūt galime sakyti, jog to vieno žaidėjo norėjosi ir anksčiau, bet mes nenorėjome imti bet ko. Kaip ir kiekvienas į „Šiaulius“ šią vasarą atvykęs žaidėjas, dabar esantis komandoje, visi krepšininkai buvo atidžiai ir kruopščiai stebimi. Mes neturėjome tikslo visų žaidėjų susirašyti jau vasaros viduryje, vien kad juos susirašytume. Labai svarbu ne tik krepšinio savybės, bet ir charakteriai, o galiausiai mums įtaką darė mūsų galimybės. Mes žinome, kad esame klubas su mažesnėmis finansinėmis galimybėmis. Taip, galimybės pakilo, už tai reikia pagirti visą mūsų biurą su prezidentu priešakyje, bet pirmojo šešeto mes nepavijome.

Galvoju, kad ir į pirmąjį šešetą besitaikančioms komandoms sezono metu bus iššūkių. Mažesnės komandos, kaip Mažeikiai, smagiai dėliojasi sudėtį, o ir Kėdainiai su Jonava nebus lengvai įveikiami varžovai. Jaučiu, jog LKL šį sezoną bus stipriausias per visą istoriją. Tai – natūralu, nes nusimetė dvi komandos („Gargždai“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“), tad dešimt komandų dabar pretenduoja į geriausius žaidėjus – tiek Lietuvos, tiek galbūt ir į užsienio.

Taigi, mūsų tikslas susirasti geriausią ir kokybiškiausią įmanomą paskutinį žaidėją, bet konkurencija yra beprotiška, todėl skubotų sprendimų nėra. Jei matome, kad žaidėjas nelimpa, tuomet laukiame ir toliau stebime rinką. Nenorime ties paskutiniu naujoku turėti dvejonių. Mes žiūrime žaidėjo, kuris galėtų žaisti per pirmąsias dvi pozicijas.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Žydrūnas Urbonas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Žydrūnas Urbonas

Ž.Urbono teigimu, artėjantį sezoną „Šiaulių“ biudžetas sieks 1,2 milijono eurų.

„Aš nežinau – mes pagal biudžetą būsime šešti, septinti, o gal devinti? – garsiai mąstė treneris. – Nežinau, kokioje situacijoje yra Mažeikiai, Jonava, ar kokie Kėdainiai. Mūsų planas turėti apie 1,2 milijono eurų. Žmonės dirba stipriai, juntamas padidėjimas ir organizacijoje, ir klube. Suprantame, kad per metus pakelti pusę milijono eurų yra neįmanoma, kad turėtume pusantro milijono ir pasivytume pirmąjį lygos šešetą. To nėra, bet situacija yra pozityvi – einame į priekį, dirbame, verslas ir miestas tiki mumis ir prisideda. Jie tiki stabiliu „Šiaulių“ klubo augimu ir ėjimu į priekį. Tai yra džiugu.“

„Šiaulių“ komplektacija

  • Gynėjai: Shaquille'as Buchananas (27 metai, 191 cm), Marius Valinskas (25 metai, 187 cm), Eimantas Stankevičius (26 metai, 192 cm), Lukas Uleckas (25 metai, 199 cm);
  • Puolėjai: Tauras Jogėla (31 metai, 203 cm), Saulius Kulvietis (33 metai, 206 cm), Rokas Norutis (17 metų, 195 cm), Domantas Šarauskas (20 metų, 202 cm);
  • Aukštaūgiai: Mindaugas Kupšas (33 metai, 217 cm), Abdullah Ahmadas (20 metų, 206 cm), Dovydas Romančenko (26 metai, 206 cm);
  • Vyriausiasis treneris: Žydrūnas Urbonas (47 metai).

Nors pagal biudžetą, pasak Ž.Urbono, „Šiauliams“ iki pirmojo šešeto dar toli, asmeninis trenerio siekis – ne tik pirmą kartą klubo istorijoje pasiekti čempionato finalą, bet ir iškovoti titulą.

„Geras rezultatas būtų tapti čempionais. Antra vieta jau nebūtų tokia gera, – 15min sakė Ž.Urbonas. – Manau, kad turime svajoti apie pirmą vietą, turime kelti tokius tikslus. Gyvenime galiausiai viskas taip ir susiklosto. Pasižiūrėkite, su kokiais sunkumais susidūrė „Žalgiris“, kai prarado Keenaną Evansą. Tai – pavyzdys. Ar kažkokie finansiniai sunkumai susiklosto kažkokiems klubams. Tai – situacijos, kuriomis kitos komandos gali pasinaudoti. Kodėl nesvajoti apie maksimalius pasiekimus? Žinoma, buvo pokalbių, kad klubas ir organizacija norėtų pabandyti įsiropšti į pirmąjį šešetą, o tuomet bandyti kautis dėl pirmojo ketverto. Organizacija brėžia tokius maksimalius norus, bet aš nenoriu keisti mentaliteto, nenoriu kelti tikslų apie patekimą į atkrintamąsias. Tai – neįdomu.“

15min portale – išsamus pokalbis su „Šiaulių“ vairininku Žydrūnu Urbonu – apie komandos komplektaciją, naujokus, paskutinį nežinomąjį, projektą iš Egipto, Utenoje nugulusius du viliotus žaidėjus ir savivaldybės sprendimą skelbti aukcioną dėl „Šiaulių“ klubo dalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas