Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 22

Ž.Urbonas po stebuklo Kėdainiuose: „Tokiose rungtynėse dar nebuvau“

„Verkė lankas, Mindaugo Kupšo daužomas“, – po pergalingų rungtynių Kėdainiuose ironizavo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. Svečiai suskaičiavo, kad uteniškiai iš po krepšio prametė daugiau nei 10 kartų.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lyg 12 ar 14 pramestų metimų iš po krepšio. Jeigu atvirai, nesu buvęs dar tokiose rungtynėse. Nežinau, kaip tiek pramesti, bet prametėme... Mindaugas (Kupšas) daužė ir daužė tą lanką. Verkė lankas sakydamas: „Mindaugai, aš čia, aš čia – žiūrėk“, – dėstė Ž.Urbonas.

Net 18 taškų deficitą per paskutinį kėlinį panaikinę uteniškiai galiausiai 75:73 palaužė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipą. Pergalingą metimą pataikė brangiausias istorijoje „Juventus“ žaidėjas Patrickas Milleris.

„Per paskutinę ataką lyderis turi turėti kamuolį savo rankose. Greitai susižvalgėme su P.Milleriu, kad jis turi žaisti pikenrolą. Buvo jis, M.Gecevičius ir mūsų didelis – žaidėme trikampį, kažkuris turėjo likti laisvas, P.Milleris išmetė vidutinį metimą – čia šimtaprocentinė jo distancija“, – sėkminga lemiama ataka nesistebėjo Ž.Urbonas.

„Neabejojau, kad rungtynės bus sunkios, taškas į tašką. Bet negalvojau, kad atsiliksime 18 taškų. Kita vertus, žinau, kodėl taip įvyko. Norbertas Giga ir Vytautas Šulskis tik šįryt treniruotėje pasivaikščiojo. Per savaitę sužaidėme trejas rungtynes Čempionų lygos atrankoje, turėjome dvi keliones. Po paskutinių rungtynių visko nutiko komandoje, vyriokai buvo tokie truputį iškvėšę“, – vaizdingai pasakojo „Juventus“ treneris.

„Tai neleido mums žaisti kokybiško krepšinio. Tokio, kokį žaisti mes galime. Su visa pagarba Kėdainių komandai. Jie tikrai gerai žaidė, jauni vyriokai. Bet mes pradėjome vaikščiodami. Šiandien pirmąjį kėlinį būtume pralaimėję Moksleivių lygoje“, – rėžė Ž.Urbonas.

„Ketvirtajame kėlinyje jau pradėjome žaisti. Be abejo, yra ir komandos charakteris. Kiek aš galiu klykti? Matė ir patys, kad tikrai galėjome laužti ir nulaužti rungtynes. Bet tikri galėjome pralaimėti, 2-4 taškais ir tai gal būtų netgi teisingesnis rezultatas“, – neslėpė „Juventus“ strategas.

VIDEO: Ž. Urbonas: „Nesu buvęs tokiose rungtynėse“

„Geri 3 kėliniai, gera atmosfera. Gaila, kad nuvylėme sirgalius su tuo žaidimu ketvirtajame kėlinyje. Pasimetėme prie agresyvesnės „Juventus“ gynybos. Dingo tas mūsų jaunatviškumas“, – po skaudaus pralaimėjimo apgailestavo „Nevėžio“ treneris Gediminas Petrauskas.

„Mūsų pranašumas – greitis, agresyvumas. Žaisti krepšinį penki prieš penkis mums yra sunku, bet norint bėgti, išnaudoti greitas atakas – reikia apsiginti. Ketvirtą kėlinį mes pradėjome nuo prastos gynybos, leidome įmesti taškus, tada mūsų puolimas sulėtėjo, „Juventus“ sugrįžo į rungtynes ir laimėjo“, – varžovų pergalę pripažino G.Petrauskas.

VIDEO: „Daug bėgiojome kaip vištos nukirstomis galvomis“, – M.Šernius

Kitose trečiadienį vykusiose LKL rungtynėse intrigos buvo gerokai mažiau. Antano Sireikos treniruojami „Šiauliai-7bet“ namie 84:62 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas