Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidėjams priekaištų neturėjęs G.Žibėnas ragino vilniečius: „Tikime mes, tiki ir miestas“

Čempioniškus marškinėlius į Nemuno salą atsivežęs Vilniaus „Rytas“ pirmadienį jų neišpakavo. Giedriaus Žibėno auklėtiniai trečiajame serijos mače patyrė pralaimėjimą 81:91 (15:25, 21:22, 20:19, 25:25), o sostinės klubo strategas ragino sirgalius užpildyti „Twinsbet“ areną trečiadienį. „Tikime mes, tiki ir miestas“, – apie kovą dėl „Betsafe-LKL“ titulo sakė G.Žibėnas.

Virš 1200 sirgalių iš sostinės pirmadienį atvyko palaikyti Vilniaus „Ryto“, kuris Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo seriją prieš Kauno „Žalgirį“ pradėjo dviem pergalėmis, kurios abi iškovotos per pratęsimus.

Pirmąjį ir tuo pačiu lemtingą smūgį Giedriaus Žibėnai vyrai patyrė pirmajame kėlinyje, kuriame nuo pirmųjų minučių nesulaikė užkaitusio Edmondo Sumnerio.

„Žalgirio“ amerikietis per pirmąjį ketvirtį surinko 8 taškus, o iš viso – 22. Tiek daug dėvėdamas Kauno ekipos aprangą E.Sumneris dar nebuvo pelnęs jokiame turnyre.

Nors vilniečiai pagaliau sulaukė savo lyderio Marcuso Fosterio pagalbos, nesėkme pažymėtame mače įmetusio net 25 taškus, tačiau pirmajame kėlinyje įgytą 10 taškų persvarą Andrea Trinchieri auklėtiniai išlaikė iki susitikimo pabaigos – 91:81.

„Šiandien mes nežaidėme gerai. Leidome jiems kažkiek per anksti pajusti rungtynes. Neturiu jokių priekaištų savo žaidėjams. Serija tęsiasi ir niekas nesikeičia – mums reikia laimėti vienerias rungtynes“, – po pralaimėjimo sakė G.Žibėnas.

Ketvirtasis kėlinys buvo pažymėtas „Ryto“ emocijomis, techninėmis pražangomis suoleliui ir kapitonui Margiriui Normantui, trijų krepšininkų išsibaudavimu.

„Vilniaus „Rytas“ nėra tas klubas, kuris prašys geresnių sąlygų kitoms rungtynėms“, – paklaustas apie arbitrų darbą trečiajame serijos susitikime, sakė G.Žibėnas.

– Kas nepavyko stabdant Edmondą Sumnerį?

– Tiesiog turime būti geresni gynyboje vienas prieš vieną kitose rungtynėse. Nepavyko vienas prieš vieną gynyba.

– Kas pasikeitė Marcuso Fosterio žaidime, kuris sužaidė geriausias asmenines rungtynes šioje serijoje (25 taškai)?

– Jis negali visada žaisti blogai.

– Ar techninę pražangą šiose rungtynėse gavęs Margiris Normantas perdegė?

– Nemanau. Jis buvo pasiruošęs laimėti ir uždaryti seriją, kaip ir visi žaidėjai. Man tai suteikia labai daug pasitikėjimo savo komanda ir komandine dvasia. Šiandien visi buvo pasiruošę, žinojo, kad reikia padaryti komandines pražangas. Galbūt vienos pražangos nereikėjo kurią padarė. Galbūt nereikėjo ir techninės. Bet tai yra krepšinis – tai gali nutikti.

– Kokie „Ryto“ rezervai prieš ketvirtąjį serijos mačą?

– Žiūrėsime video, analizuosime ir stengsimės surasti kuo daugiau rezervų. Po rungtynių būnant karštam dabar nėra lengva į tai atsakyti.

– Kas šiandien nepavyko Gyčiui Radzevičiui, kuris sužaidė prasčiausią serijos mačą?

– Žiūrėkite. Jei Gytis būtų įmetęs ketvirtajame kėlinyje visiškai laisvas du tritaškius iš kraštų, rungtynės būtų visiškai kitokios. Viskas labai paprasta – šiandien nesumetėme kelių laisvų metimų. Mes šeimininkams leidome pasijausti pakankamai patogiai.

– Kaip manote, ar Andrea Trinchieri tirada po antrųjų rungtynių „Žalgiriui“ davė vaisių, atsižvelgiant į arbitrų darbą šios dienos dvikovoje?

– Nežinau, tai nėra klausimas man.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

– Ar peržiūrėjote Edgaro Ulanovo metimo antrų rungtynių pabaigoje įrašą? Ar pražanga buvo?

– Daug epizodų „50 prieš 50“. Šis metimas – vienas tokių. Bet tokių epizodų abi komandos turėjo belekiek. Nemanau, kad tai turėjo įtakos rungtynėms, nes komandos santykius aiškinosi pratęsime. Tai nenulėmė nugalėtojo. Abi komandos turėjo šansą įrodyti savo pranašumą pratęsime.

– Kai komanda yra per pergalę nuo titulo, natūralu, kad visur su savimi vežasi čempioniškus marškinėlius. Kaip žaidėjams nuo to pavyksta atsiriboti?

– Mes kalbėjomės po antrų rungtynių, kad turime išvengti per ankstyvų euforijų, turime išvengti kažkokių minčių, jog kažką jau padarėme. Mes nieko nepadarėme, absoliučiai nieko. Mes žaidžiame prieš elitinę komandą, kuri yra favoritė. Mes nieko nepadarėme. Šiuo metu mes esame ten, kur ir norėjome būti.

– Kaip manote, kas jaus didesnį psichologinį spaudimą ketvirtajame serijos mače?

– Manau, kad tikrai „Žalgiris“. Šiandien mes psichologinio smūgio nepatyrėme, suprantame, kad žaidėme prastas rungtynes. Nepaisant to, mes buvome rungtynėse.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Giedrius Žibėnas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Giedrius Žibėnas

– Kaip manote, ar jūs ir žaidėjai lemiamame ketvirtyje nerodė per daug emocijų, kai pasipylė techninės pražangos ir ginčai?

– Geras klausimas. Sutinku su jumis pilnai. Reikėtų mažiau emocijų ir žaidėjams, ir treneriams. Pilnai sutinku.

– Ar šiandien „Žalgiris“ kažkuo nustebino, lyginant su pirmuoju ir antruoju serijos mačais?

– Tokiu metu, birželio vidury, nemanau, kad vieni kitus kažkuo nustebinsime. Taip, atsidarė Edmondas Sumneris, bet tai yra NBA žaidėjas. Mes žinome jo galimybes ir lubas, kurias šiandien pamatėme. Turime būti geresni gynyboje vienas prieš vieną. Tai – pagrindinis mūsų rezervas.

– Marcusas Fosteris po penktosios pražangos Kauno publikai demonstravo „3-1“. Ar jaučiasi išaugęs žaidėjų pasitikėjimas savimi po pirmųjų dviejų pergalių serijoje?

– Manau, kad tikime mes, tiki ir miestas. Raginu visus vilniečius padaryti tai, ką jie padarė antrose rungtynėse. Jie nešė mus ant rankų. Žinome, kad žiūrovai nelaimės rungtynių, bet aš nebuvau matęs to, ką jie pademonstravo antrajame mače. Gal anksčiau tai būdavo, bet prie manęs „Ryte“ – ne. Raginu miestą tikėti toliau. Kad žaidėjai tiki, tai valio, vadinasi, kad kažką gerai darome.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito