Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 20

Žaidėjų energiją akcentavęs G.Žibėnas: „Nežinau prieš ką galėjome šiandien pralaimėti“

Tai buvo trečiasis mačas, kai Giedrius Žibėnas, kaip vyriausiasis komandos treneris, nudirigavo Vilniaus „Ryto“ laivą iki pat finalinės rungtynių sirenos, bet pirmasis, kai jam pro petį nedilgčiojo pagrindinis sostinės ekipos šerifas Donaldas Kairys. Nors banguotai, bet „Neptūno“ testą „Rytas“ išlaikė – pergalė sostinėje pasiekta 95:83.

Į karštą kėdę atsisėdusiam Giedriui Žibėnui rungtynių pradžioje likimas pametėjo dar vieną nesmagią dovanėlę.

Trečiąją mačo minutę koją nikstelėjo ir į aikštelę daugiau nebegrįžo pagrindinis vidurio puolėjas Martynas Echodas. Centras prisijungė prie traumuotų „Ryto“ žaidėjų Andrew Goudelocko, Kristjano Kitsingo ir Roko Gusčio.

M.Echodo netektį 36-erių strategas bandė dangstyti su ant lagaminų sėdinčiu Keithu Bensonu bei neseniai iš dublerių į pirmąją komandą pakilusiu Martynu Pacevičiumi, o atkarpomis – net ir Arnu Butkevičiumi, kai „Rytas“ naudodavo zoninę gynybą.

Galingais vyrais priekinę liniją apsistatęs Klaipėdos „Neptūnas“ sostinėje ėmė kibti į gerklę nusilpusiam „Rytui“, tačiau tai truko neilgai, vos pirmuosius du kėlinius.

Esminiu tapo trečiasis, kurį šeimininkai pradėjo 15:3, o bendrai laimėjo 31:17.

Lemiamame ketvirtyje „Neptūną“ timptelėjo tris tritaškius iškart įsegęs Giedrius Stankevičius, o paskutinius 13 taškų per 5 minutes pelnė Matas Jogėla, tačiau arčiau nei 6 taškus klaipėdiečiams priartėti nepavyko.

Tokio aktyvaus ir vienas kito palaikančio „Ryto“ suolelio seniai neteko matyti. Užsivedęs treneris Giedrius Žibėnas emocingai reagavo į kiekvieną epizodą aikštelėje – teigiamą ar neigiamą jo komandai, o jį garsiai palaikė ir būrys Vilniaus ekipos žaidėjų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

– Kokia yra Martyno Echodo traumos situacija?

– Jis nikstelėjo čiurną, o tyrimai bus rytoj. Tinimas praeis ir žiūrėsime.

– Ar Martyno netektis keičia naujokų paiešką ir jų suradimo greitį?

– Galiu spekuliuoti daug, bet spręsime klube. Šviežiai į šį klausimą atsakyti negaliu.

– Rungtynes nulaužė mažas penketas su Arnu Butkevičiumi penktoje pozicijoje. Kaip žaidimas ėjosi prie jo?

– Tie visi gynėjai ir treti numeriai... Mes prie jų tik Bensoną dar naudojome. Visas rungtynes žaidėme gynėjais. Noriu pabrėžti gynybą, atsidavimą, drausmę ir discipliną. Niekas mūsų lengvai nepramušė. Zonos mes nestatėme, galbūt taip atrodė momentais. Labiau už gynybą man patiko žaidėjų reakcija į visą situaciją. Jie sureagavo vyriškai į tai, kas įvyko prieš kelias dienas, o šiandien dar geriau reagavo į Martyno situaciją.

Apie taktiką šiandien kalba neina. Aikštelėje viskas buvo ištransliuota iš vyrų vidaus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“

– Karšti buvo ne tik žaidėjai, karštas buvote ir jūs. Už ką gavote techninę pražangą ketvirtajame kėlinyje?

– Nieko, tiesiog akcentavau teisėjui apie tris sekundes. Mes labai keitėmės gynyboje, panašu, kad sekundės buvo. Nesureikšminu to. Norėjau su žaidėjais įnešti emociją į aikštelę. Gal kažkur pavyko, gal kažkur ne. Dabar turime pailsėti ir ruoštis kitam mačui, nes lengva nebus.

– Tokio emocingo „Ryto“ suolelio seniai neteko matyti, o Dovis Bičkauskis po mačo minėjo, kad atmosfera treniruotėse yra visai kitokia. Kas jūsų akimis pasikeitė?

– Emocija visada pasikeičia, kai pasikeičia treneris. Mūsų darbas yra tai paversti įpročiu. Mes esame gyva komanda ir savęs nenurašome. Kad ir kiek žaidėjų turime - eisime, kausimės ir mušimės su visais. Niekam nieko neatiduosime, tą žaidėjai šiandien ir parodė. Energiją dešimtbalėje sistemoje šiandien vertinu vienuolika. Didžiuojuosi žaidėjais. Nežinau prieš ką šiandien galėjome pralaimėti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ryan Boatright
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ryan Boatright

– Ryanas Boatrightas mažiau rungtyniavo tiek už Dovį Bičkauskį, tiek už Augustą Marčiulionį. Kas tai lemia ir ką apskritai mano apie jo žaidimą bei sportinę formą?

– Mes turime ir Augustą, ir Dovį. Viskas su Ryanu yra gerai. Turėjome prastų situacijų gynyboje, Augustas šiandien žaidė nuostabiai. „Neptūnas“ žaidė va bank ir galėjo mus prisivyti, tad nesinorėjo naudoti Ryano.

Puolime jis mums tiko, žaidė kartu, žaidė su mumis, buvo kaip kumštis. Nesiskundžiame jo veido kalba, džiaugiamės juos. Augustas žaidė gerai gynyboje, o Dovis fantastiškai puolime.

– Prie šoninės linijos šiandien matėme naują asistentą Gustą Maskoliūną, nors oficialaus klubo pranešimo lyg ir nebuvo. Ar jis papildė „Ryto“ trenerių štabą?

– Taip, jis yra mūsų sistemoje, mes juo pasipildėme. Gustas su mumis yra jau trečią dieną. Jis jau padeda mums, ypač su video analize. Įdomus treneris. Kiekviena mintis ir idėja yra įdomi. Kiekvienas treniruotės rutinos pokytis yra įdomus žaidėjams, galbūt dėl to atsiranda geresnė emocija.

– Transliacijos metu LKL komentatorius teigė, kad jums yra skirtas šešerių rungtynių bandomasis laikotarpis vyriausiojo trenerio kėdėje. Ar galite tai patvirtinti, ar paneigti?

– Turbūt klausimas skirtas komentatoriui. Aš girdžiu pirmą kartą. Galbūt jis žino daugiau? Mes ruošiamės kitoms rungtynėms, dirbame savo darbą ir žiūrime tik į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas