Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 28

„Žalgirį“ įkrintamosiose regintis L.Kleiza: „Praėjusio sezono pamokos buvo išmoktos“

15min laidoje PIKENROLAS šalies krepšinio legendos Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis įvertino Kauno „Žalgirio“ vasaros darbus bei galimybes varžytis artėjančiame Eurolygos turnyre.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale nusvilęs Andrea Trinchieri tarpsezonio metu iš esmės perstatė Kauno „Žalgirio“ komandą.

Lietuvos vicečempionų sudėtyje liko vos vienas legionierius Brady Manekas (25 metai, 206 cm), kuris kovoje dėl šalies titulo prieš Vilniaus „Rytą“ buvo nepastebimas, bei šeši lietuviai – Lukas Lekavičius (30 metų, 181 cm), Dovydas Giedraitis (23 metai, 193 cm), Tomas Dimša (30 metų, 196 cm), Arnas Butkevičius (31 metai, 196 cm), Edgaras Ulanovas (32 metai, 199 cm) ir Laurynas Birutis (26 metai, 213 cm).

Naujokais tapo septyni krepšininkai – Sylvainas Francisco (26 metai, 185 cm), Tyrone'as Wallace'as (30 metų, 196 cm), Ignas Brazdeikis (25 metai, 201 cm), Deividas Sirvydis (24 metai, 204 cm), Mattas Mitchellas (25 metai, 198 cm), Alenas Smailagičius (23 metai, 208 cm) ir Bryantas Dunstonas (38 metai, 203 cm).

Iš viso A.Trinchieri dispozicijoje šiuo metu yra keturiolika krepšininkų, o „Žalgirio“ biudžetas, kaip kalbama užkulisiuose, pirmą kartą istorijoje perkopė 15 milijonų eurų biudžetą.

„Jie turi daug žaidėjų (šypteli). Turbūt „Žalgiris“ išmoko praėjusio sezono pamokas, kad reikia kovoti dėl visų titulų, kad pritrūko žaidėjų bei rotacijos. Dabar „Žalgiris“ į viską žiūri su didžiule atsarga, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza. – Matome, kad „Žalgiris“ bus į puolimą orientuota komanda. Su „Žalgirio“ biudžetu užtikrintą puolimą įsigyti Eurolygoje yra neįmanoma, nes žaidėjai, kur tikrai žinai, kad duos naudos, tau yra nepasiekiami. Bet komanda surinkta vis tiek įdomi.“

VIDEO: PIKENROLAS: (ne)pragertos olimpinės žaidynės ir pyktis dėl informacijos nutekėjimo

„Sezonas ilgas, pasitaikys traumų, tad „Žalgirio“ rotacija keisis. Anksčiau „Žalgiris“ į rotaciją pridėdavo 2-3 jaunuolius, kurie gaudavo pažaisti LKL, o dabar yra pasirinktas Madrido „Real“ modelis, – 15min laidoje PIKENROLAS antrino Jonas Mačiulis. – Dabar komandos mėgsta turėti po 15-16 žaidėjų, kuriuos galėtų pastoviai rotuoti, išlaikytų aukštą tempą ir visi būtų formoje. Kitas dalykas – vietinis čempionatas, kuriame „Žalgiris“ vis duodavo kažkam pailsėti. Manau, kad ir artėjantį sezoną taip bus. Dabartiniame krepšinyje prie tiek kelionių ir traumų tokio ilgio sudėtis yra absoliučiai normalus dalykas.

Vasaros lygoje buvo visas „Žalgirio“ vadovų desantas. Gal jie dar žiūrisi naujokų, o gal kažką stebi žvelgdami į ateitį.“

FIBA/Rokas Jokubaitis
FIBA/Rokas Jokubaitis

„Žalgirio“ planus kiek išdarkė Rokas Jokubaitis, paskutinę akimirką pasirinkęs Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlytą trejų metų sutartį.

„Būtų buvę malonu matyti Roką Jokubaitį grįžtantį į „Žalgirį“. Galvoju, kad tai būtų buvęs abejoms pusėms labai gera sąjunga. „Žalgiris“ jam irgi siūlė gerą vaidmenį, pagrindinio įžaidėjo“, – sakė L.Kleiza.

„Scanpix“/AP nuotr./Mantas Rubštavičius
„Scanpix“/AP nuotr./Mantas Rubštavičius

15min žiniomis, Kauno komanda veda derybas su buvusiu auklėtiniu 22-ejų metų Mantu Rubštavičiumi, su kuriuo abi pusės tariasi dėl trejų metų sutarties pagal formulę „2+1“.

Nors pagrindinė idėja yra skolinti šį panevėžietį Europos taurėje rungtyniaujančiam Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ klubui, tačiau „Žalgirio“ stovykloje yra nesklandumų ties Dovydu Giedraičiu (riešas) ir Sylvaino Francisco (kelis).

Pasak 15min šaltinių, legionierių kvotą išnaudojęs „Žalgiris“ norėtų jauną lietuvį matyti rotacijoje, tačiau pats M.Rubštavičius pageidauja artėjantį sezoną žaisti Aukštaitijoje, kurio atsilaisvino Deivido Sirvydžio vaidmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas