Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

„Žalgirį“ pagyręs Jonas Mačiulis atsakymo dėl Lietuvos rinktinės nedavė

Įkaitusią Madrido „Real“ komandą Kaune sutiko atgrasus lietuviškas ruduo. Dabar Madridą šildo ne tik 26 laipsnių šiluma, bet ir 8 pergalėmis sezoną pradėjęs „Real“ klubas, nesustabdomas nei Eurolygoje, nei Ispanijos čempionate. Bet jeigu nesuveiks 2-3 laipsnių ir žvarbaus lietaus efektas, „Real“ klubą ketvirtadienį bandys atvėsinti Kauno „Žalgiris“.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

Pats J.Mačiulis šį sezoną Madride pernelyg neprakaitavo.

Kadangi nebuvo registruojamas Ispanijos čempionato rungtynėms, 33 metų puolėjas sezono pradžioje žaidė tik Eurolygoje. Taigi, vietoj 8 rungtynių lietuvis kol kas sužaidė tik 4.

Vietos Pablo Laso dvyliktuke J.Mačiuliui neatsirado dėl 8 legionierių limito. Ispanas tiesiog rinkosi kitų pozicijų žaidėjus.

Eurolygos sezono starte su Stambulo „Anadolu Efes“ J.Mačiulis rungtyniavo nepilnas 6 minutes, bet kai traumas patyrė „Real“ aukštaūgiai Anthony Randolphas ir Ognjenas Kuzmičius, vieno vyriausių Madrido klubo narių žaidimo laikas ėmė augti.

Su Maskvos CSKA žaidęs 14 minučių (6 tšk.), su Milano „Emporio Armani“ krepšininkas rungtyniavo jau 18 (3 tšk.).

Tiesa, jau sekmadienį P.Laso pirmą kartą leido pasireikšti Jonui ir Ispanijos pirmenybėse.

Tuo tarpu „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pastebėjo, kad dėl traumų į ketvirtąją poziciją pastumtas J.Mačiulis dabar dar pavojingesnis.

Tiesa, taikiklis iš toli nusimušė – Jonas kol kas pataikė tik 2 tritaškius iš 9 ir renka vid. po 3 taškus.

Pats į Kauną sugrįžęs lietuvis to nesureikšmina, o į Šaro pastebėjimus atsakė tuo pačiu – komplimentais „Žalgiriui“.

„Visada faina grįžti namo. Gera nuotaika, pamatyti artimuosius, draugus. Ir sužaisti prieš „Žalgirį“. Visada norisi“, – šyptelėjo J.Mačiulis, už visų žurnalistų ir kamerų pamatęs oro uoste jo laukusį tėtį.

VIDEO: Jonas Mačiulis atvyko į Kauną: „Visada smagu grįžti“

Bet į klausimą, kokios galimybės sužaisti lapkritį Lietuvos rinktinėje per pirmąjį FIBA langą, J.Mačiulis neturėjo: „Nežinau, nežinau. Čia jau reikia klausti klubo, ką jie nuspręs. Dar apie tai nekalbėjome. Net nežinau, ar jie gavo kokius nors kvietimus.“

– Jonai, kokį įspūdį palieka „Žalgirio“ žaidimas?

– Teko žiūrėti keletą jų rungtynių. Komanda gal nėra pačios geriausios formos, bet jau ko ko, tačiau kovingumo iš jos neatimsi. Ir kaunasi, ir išnaudoja varžovų klaidas, todėl manau, kad bus tikrai geros rungtynės prie geros atmosferos.

– Gal maloniai nustebino žalgiriečių pergalė prieš „Barceloną“?

– Galbūt dabar tos pergalės nėra labai stebinančios. Tie klubai, kurie laikomi favoritais, šią vasarą turėjo nemažai pasikeitimų, todėl tokios komandos kaip „Žalgiris“, „Crvena zvezda“ turi gerus šansus, kol pagrindiniai klubai nesusižaidė. „Žalgiris“ žaisdamas gerai ir kovodamas tą padarė. Nieko stebinančio nematau.

– Jonai, „Real“ sezoną pradėjo 8 pergalėmis. Kas lemia tokią įspūdingą jūsų formą?

– Negaliu pasakyti, kad tai galinga mūsų forma. Darome nemažai klaidų, žaidžiame nelabai užtikrintai. Bet pagrindinis dalykas yra didelė mūsų rotacija. Bandome palaikyti aukštą tempą ir tai neblogai pavyksta.

Tos vienerios rungtynės nėra įprastas grafikas mano karjeroje

– Ispanijoje renkate 91,8 taško, Eurolygoje – po 90. Kokia tokio galingo puolimo paslaptis?

– Ką turime, tai turime – talentą puolime. To jau neatimsi (juokiasi.). Tai nieko nestebina – tai mūsų stiprioji pusė.

– Luka Dončičius jau praėjusį sezoną sudrebindavo Eurolygą, o šį yra „Real“ lyderis ir pirmauja visame turnyre pagal naudingumo balus (31,3 naud. bal.). Ką dar slovėnas sugebėjo patobulinti savo žaidime?

– Pasitikėjimą. Dar daugiau pasitikėjimo. O visą kitą jis turėjo, tik po Europos čempionato atsirado dar didesnis pasitikėjimas savo jėgomis.

– Šarūnas Jasikevičius minėjo, kad dėl traumų Madride esate pastumtas į ketvirtąją poziciją ir ten atrodote dar pavojingesnis. Pritartumėte, kad ketvirtuoju numeriu jaučiatės geriau nei trečiuoju?

– Tai priverstinės mūsų rokiruotės, bet kita vertus, žaidžiame labiau išplėstai. Kai ketvirtoje pozicijoje žaidžia Reyesas, gal nuo jo galima labiau atsitraukti, o dabar nė vieno iš mūsų negalima palikti prie tritaškio linijos. Žaidžia visi puolėjai, kurie gali pataikyti iš toli. Tai mums pridėjo dar vieną būdą, kaip pelnyti taškus.

VIDEO: Iš vienų rungtynių į kitas grįžęs Šarūnas Jasikevičius lengvos kovos nesitiki

– Buvote neregistruotas Ispanijos čempionato mūšiams. Ar sunku įsižaisti, kai teko rungtyniauti tik kartą per savaitę Eurolygoje?

– Na tikrai, tos vienerios rungtynės nėra įprastas grafikas mano karjeroje (šypsosi.). Buvo truputį sunkiau, bet laikui bėgant tikiuosi įsivažiuoti.

– Kaip vertinate savo formą?

– Tokia, kokia gali būti po dviejų mėnesių tik treniruočių. Žaidimo forma, sakykim, vidutinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas