Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 15

„Žalgirį“ paliekantis S.Venė su Kaunu visam laikui neatsisveikina

Siimas-Sanderis Venė praėjusį sezoną buvo pirmas žmogus, „Žalgirio“ arenoje pasirodydavęs prieš apšilimą. Estas žengdavo ant parketo likus pusantros valandos iki rungtynių pradžios. Simboliška, bet 25 metų estas yra pirmasis žaidėjas, su kuriuo šią vasarą oficialiai atsisveikina Kauno „Žalgiris“.
„Žalgirio“ rūbinėje
„Žalgirio“ rūbinėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

S.Venė pradėdavo mėtyti į krepšį dar aptemusioje „Žalgirio“ arenoje, kai šalia, aikštės centre, repetuodavo šokėjos.

Išlindęs pro dirbtinį tunelį Siimas paspausdavo ranką „Žalgirio“ arenos personalui, vėliau – vyrukams, kurie po krepšiu padavinėdavo kamuolį per apšilimą. Beje, Siimas dažniausiai pasirodydavo aikštėje anksčiau už juos.

S.Venė taip elgėsi ne tik iš mandagumo – pozityvaus esto veide kauniečiai jau buvo įpratę matyti šypseną.

Tiesiog Siimas čia jautėsi kaip namie. Į Kauną atvykęs vos penkiolikos, puolėjas „Žalgirio“ sistemoje praleido net 10 metų.

S.Venė „Žalgiryje“ žaidė taip ilgai, kad skaičiuodami komandos legionierius gerbėjai dažnai praleisdavo estą – priskaičiuodavo jį kaip lietuvį. Susimaišyti labai paprasta, nes šviesiaplaukis krepšininkas beveik be akcento kalba lietuviškai ir „Žalgiryje“ šmėžuoja nuo 2006-ųjų.

Estijoje buvau vaikas, o labiausiai suaugau ir daugiausiai patirties gyvenime įgijau čia, Kaune.

Nors S.Venė nepaliko tokio ryškaus pėdsako „Žalgirio“ istorijoje kaip, pavyzdžiui, Tanoka Beardas, Marcusas Brownas, Tyusas Edney ar kiti, tačiau faktas toks, kad S.Venė – bene ilgiausiai „Žalgiryje“ rungtyniavęs legionierius klubo istorijoje.

„Nieko. Viskam ateina pabaiga“, – išsiskyręs su „Žalgiriu“ sakė S.Venė.

Tapo savu

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Siimas Sanderis Vene
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Siimas Sanderis Vene

Apibendrindamas dešimtmetį Kaune, S.Venė rado daugiau džiaugsmingų dalykų: „Kaip visada, buvo gerų ir blogų momentų. Bet apibendrinant, manau, viskas buvo tikrai neblogai. Karjerą „Žalgiryje“ baigiau trimis čempiono žiedais, su jaunimu laimėjome Eurolygą, NKL. Tikrai dėl ko nors neverkiu“.

S.Venės vaikystė prabėgo gimtojoje Estijoje, bet kaip asmenybė puolėjas susiformavo Lietuvoje. Čia, Kaune, jis baigė mokyklą. Ir per trejus metus taip gerai išmoko lietuvių kalbą, kad stebino net „Žalgirio“ atstovus.

„Estijoje buvau vaikas, o labiausiai suaugau ir daugiausiai patirties gyvenime įgijau čia, Kaune. Tie metai man buvo svarbūs. Juk čia praleidau beveik pusę savo gyvenimo“, – pasakoja S.Venė.

„Žalgiryje“ jis sutiko labai daug gerų draugų. Daug gerų krepšininkų, iš kurių galėjo mokytis. „Komandos draugai, treneriai, vadovai... Buvo visa grupė žmonių, su kuriais buvo gera dirbti“, – tikino S.Venė.

Bet, ko gero, svarbiausią žmogų S.Venė sutiko užribyje. Į Lietuvą paskui krepšininką atvyko ir mylimoji Ele-Riin Tammik.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Venė ir Tammik

22-ejų 176 cm ūgio mergina – taip pat krepšininkė. Ji praėjusį sezoną rungtyniavo Jonavos komandoje antroje pagal pajėgumą Lietuvos moterų krepšinio lygoje.

Ar porelė iš Estijos susikraus lagaminus ir paliks Lietuvą, dar neaišku.

„Jeigu Lietuvos klubas pasiūlys sutartį, svarstysiu. Tikrai niekam nesakau, kad nėra šansų. Reikia pažiūrėti, ką, kur ir kaip. Visko gali būti“, – su Lietuva visam laikui dar neatsisveikina S.Venė.

Pats puolėjas svajoja rungtyniauti Ispanijoje, bet savo galimybes vertina realistiškai – rinksis iš to, kokių pasiūlymų sulauks.

Tai bus kitokia vasara S.Venei, nes jis jau buvo įpratęs atsiduoti rinktinei, o vėliau ramiai grįžti į Kauną, kur jo laukė „Žalgiris“.

Dar sugrįš į Kauną

VIDEO: Kauno „Žalgiris“: „Ačiū, Siimai!“

„Žalgiris“ privalo stiprintis naujosios Eurolygos kovoms. S.Venės pozicijoje atsirado vokietis Isaiah Hartensteinas, kuriam reikės suteikti galimybių pasireikšti. Esto pozicijoje dar yra ir Brockas Motumas, o jei australas išvyks – atsiras kitas žaidėjas.

Pastarasis sezonas neįtikino Šarūno Jasikevičiaus pasilikti estą žaliai baltų stovykloje.

„Laukiau ir galvojau, kad gal bus geriau. Bet viskas susidėjo: sezono startą praleidau dėl traumos, keitėsi treneris. Tikėjausi geriau – daugiau minučių, atsakomybės, bet nieko nebepakeisi“, – dėl savo žaidimo 2015-2016 metų sezoną kiek graužėsi S.Venė.

P.Motiejūnas: „Tikimės, kad Siimas nesustos tobulėti ir, jei jam seksis sėkmingai, „Žalgirio“ durys jam bus atviros“

Eurolygoje S.Venė per 20 minučių rinkdavo vid. 3,3 taško, LKL čempionate – 4,3 taško per 14 minučių.

„Dėkojame Siimui už Kauno „Žalgiriui“ atiduotus metus. Jis buvo ir yra mūsų žalgirietiškos mokyklos auklėtinis, visapusiškai perėjęs visus etapus. Galbūt ne visi atkreipė pakankamą dėmesį į jo indėlį, bet jis buvo svarbi komandos dalis. Visada nėra lengva atsisveikinti su tikru žalgiriečiu, tačiau šį kartą galime pasidžiaugti kartu nueitu keliu. Tikimės, kad Siimas nesustos tobulėti ir, jei jam seksis sėkmingai, „Žalgirio“ durys jam bus atviros“, – atsisveikindamas su S.Vene sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pats estas atsisveikindamas su „Žalgiriu“ patikino, kad dar tikrai sugrįš į Kauną.

„Vis tiek, kažkada atvažiuosiu. Juk čia turiu daug draugų. Praleidau didžiulę savo gyvenimo dalį. Tikrai atvažiuosiu“, – įsitikinęs S.Venė.

Tik puolėjo progresas parodys, ar į Kauną atvyks pasisvečiuoti pas savo bičiulius, ar vėl padėti „Žalgiriui“ kovoti dėl titulų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas