Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgirį“ sveikinęs K.Maksvytis skambučių dar nesulaukė: „Nei iš „Ryto“, nei iš „Vilkų“

Priešpaskutinę 2023-iųjų dieną darbo Kauno „Žalgiryje“ netekęs Kazys Maksvytis savaitę atsipūtė, o dabar ima koncentruotis į rinktinės reikalus. Ne itin noriai apie Lietuvos čempionus kalbėjęs treneris pripažino, jog kol kas kitų klubų skambučių ar pasiūlymų nesulaukė ir prasitarė, jog šio sezono planas – nesiimti naujų iššūkių.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 15-ąją Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Jankūnas išreiškė „visišką pasitikėjimą“ K.Maksvyčiu, o po 15 dienų jau įteikė atleidimo lapelį ir pristatė italą Andrea Trincheri.

Iškart po šios žinios treneris susiplanavo trumpas atostogas. Net ir po skaudaus išsiskyrimo K.Maksvytis „Žalgirio“ rungtynes įsijungia.

„Pasižiūriu. Gerai žaidžia. Laimi. Sveikinam“, – sakė specialistas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) surengtoje spaudos konferencijoje.

„Pailsėjau kažkiek, dar pailsėsiu, persikrausiu, pasitobulinsiu, grįšiu su naujomis jėgomis, grįšiu stipresnis. Reikėjo poilsio kaip ir kiekvienam žmogui. Kai trūksta poilsio, nukenčia kokybė“, – teigė K.Maksvytis.

Paklaustas apie pagrindines ne itin sėkmingo sezono „Žalgiryje“ priežastis, treneris sakė: „Nenorėčiau apie tai kalbėti. Nemanau, kad jis buvo labai nesėkmingas. Priežasčių buvo.“

K.Maksvytis neslėpė sulaukęs ir kitų trenerių palaikymo po „Žalgirio“ sprendimo atsisveikinti.

„Su treneriais visada yra geri, kolegiški santykiai. Su kuo daugiau pasikalbėsi, jei ne su kolegomis. Ypač, kas liečia klubinį krepšinį, treneriai yra labai pažeidžiami, yra pirmas taikinys, kurį keičia komandos. Palaikome ryšį, suprantame situaciją ir vienas kitam padedame“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Jis teigė kol kas nesulaukęs kitų klubų skambučių.

„Nebuvo skambučių: Ne, kol kas nebuvo tikrai, galiu drąsiai pasakyti. Nei iš „Ryto“, nei iš „Vilkų“ – juokėsi ir į G.Žibėną žvilgtelėjo K.Maksvytis bei pridūrė, jog likusią sezono dalį yra numatęs koncentruotis tik į rinktinę, o naujus iššūkius paliks ateičiai.

Kai K.Maksvytis dar treniravo „Žalgirį“ – gruodžio 11 dieną – LKF pranešė, kad artimiausiame lange vasario pabaigoje rinktinę treniruos Giedrius Žibėnas.

Vilniaus „Ryto“ strategas turėjo vilktis vyriausiojo trenerio kostiumą 2025-ųjų Europos čempionato atrankos mačuose su Lenkija ir Estija, bet situacija pasikeitė, tad Kazys greitai sugrąžintas prie nacionalinės komandos vairo.

„Situacija keičiasi, – teigė LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Prieš porą mėnesių buvo priimtas sprendimas, kad rinktinės vyriausiuoju treneriu bus Giedrius Žibėnas. Jis buvo paskirtas Vykdomojo komiteto sprendimu. Dabar situacija keičiasi, iš esmės Kazys Maksvytis šiuo metu yra laisvas, yra galimybė jam grįžti į rinktinę vyr. treneriu. Giedrius Žibėnas buvo paskirtas langui – dvejoms rungtynėms su Lenkija ir Estija, tačiau situacija pasikeitė ir bendru sutarimu, pakalbėjus su Giedrium ir Kaziu, nuspręsta, jog Giedrius turi su „Lietuvos rytu“ (Vilniaus „Rytu“ – aut. past.) daug iššūkių, ta veikla koncentruota, sezonas didelis. Jis liks dirbti su komanda, o Kazys grįžta į rinktinę ir bus vyriausiasis rinktinės treneris ne tik languose, bet iki pat olimpinio atrankos turnyro ir, manau, pačių olimpinių žaidynių.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vydas Gedvilas, Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vydas Gedvilas, Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas

„Kaip ir viskas aišku. Kol Kazys dirbo Eurolygoje, buvome sutarę vienaip, bet aplinkybės pasikeitė, – kalbėjo debiuto rinktinėje priverstas dar palūkėti G.Žibėnas. – Priimu tą paprastai – mano pareigos yra rinktinės asistentas, esu pasirengęs bet kokiom pareigom. Galiu Kazį pavaduoti, jei reikės būsiu pirmu asistentu, jei reikės ketvirtu. Nacionalinė rinktinė yra aukščiau visko. Jokių ego būti negali. Kazys dabar laisvas, gali susikoncentruoti į darbą, pasiruošimą, skambučius žaidėjams.“

„O jei rungtynėse bus kokios dvi techninės pražangos – visad pasirengę pavaduoti“, – šyptelėjo „Ryto“ treneris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

K.Maksvytis svarstė, jog būtų juokinga, jei rinktinės vyr. treneris iš šalies stebėtų komandos žaidimą.

„Giedrius būtų plėšęsis per dvi vietas, o vyr. treneris viską stebėjęs iš šalies. Turiu laisvo laiko – jį skirsiu tiek rinktinės atrankos langui, tiek atrankai į olimpines žaidynes, susitikimams su žaidėjais, pačiam pasirengimui“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Trenerį ne juokais suerzino LNK žurnalisto klausimas apie nesulaikomą šypseną ir ar ši trenerių pasikeitimo situacija nėra komiška.

„O kodėl komiška situacija? Tai gal labiau būtų komiška situacija, jei vyr. treneris būtų nedirbęs? Čia tą situaciją komiška nebent jūs bandot paverst. Ji nėra komiška. Čia rimta darbinė situacija. Galbūt jūsų klausimas yra komiškas? Nepadarykit šitos konferencijos ir visos situacijos komiška. Yra normali situacija. Buvo vienas treneris, dabar kitas. Komiška, tai žinot... Labai greitai rimtą dalyką galima paversti komišku. Jūsų klausimas – komiškas. Koks klausimas – toks atsakymas. Nesupykit“, – piktai rėžė K.Maksvytis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Kalbėdamas apie artimiausią langą treneris teigė, jog tikisi sulaukti bent dalies Eurolygos žaidėjų, mat pajėgiausia Senojo žemyno lyga pirmą kartą padarė pauzę ir prisitaikė prie FIBA lango.

Netolimoje ateityje planuojama ir kelionė į JAV bei susitikimai su rinktinės lyderiais, o galbūt – ir G lygoje rungtyniaujančiu ateities supertalentu Matu Buzeliu.

„Yra situacija tokia, kad yra laisvo laiko, jį skirsiu ir savo tobulinimui, ir rinktinės reikalams. Tikiuosi, kad pavyks ir akis į akį su rinktinės lyderiais pasikalbėti. Dėl Mato Buzelio – taip, dar tik planuojame savo kelionę į JAV, bet, jei bus galimybė, norėčiau jį pamatyti ir pabendrauti“, – teigė strategas.

Pernai į pasaulio čempionatą nevyko daug Lietuvos rinktinės kandidatų. Dabar K.Maksvytis tikisi, jog mažesnis užimtumas jam leis suburti solidesnę sudėtį.

„Tikiuosi, kad šiemet betarpiškesnis bendravimas padės daugiau jų surinkti. Esame maža šalis, turime surinkti geriausius žaidėjus. Jei jų nesurenkame, kenčiame tiek talentu, tiek kokybe“, – teigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas