Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

„Žalgirio“ apgautas A.Sireika žadėjo: „Šiauliuose bus visai kitokia kova“

Antanas Sireika pasijuto apgautas po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažojo finalo rungtynių, bet antrajame mače savų sirgalių akivaizdoje žada kietesnę kovą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2003 m. Europos čempiono treniruojami „Šiauliai-7bet“ pirmajame mače Kaune 75:92 nepasipriešino Kauno „Žalgiriui“ ir kovoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.

Kauniečių, kurie dėl bronzos žaidžia pirmą kartą klubo istorijoje, pergalę lėmė net 17 pataikytų tritaškių iš 28.

Per visą ketverių rungtynių pusfinalio seriją prieš Panevėžio „Lietkabelį“ žalgiriečiai įmetė tik 25 tolimus metimus, tad A.Sireika juokavo, jog liko apgautas tokio kauniečių taiklumo.

„Žalgiris“ buvo stipresnis ir laimėjo, bet daug nesileisdamas į detales galiu pasakyti, kad Šiauliuose bus visai kitokia kova. Pasakyčiau, kad jie mus apgavo. Kai reikėjo jiems pataikyti su „Lietkabeliu“, tai metė pro šalį tritaškius, šiandien meta – visi krenta. Milaknį apšaukiau, sakiau „tu pataikyk tada, kai reikia“ – keturi iš keturių buvo pradžioje“, – kalbėjo specialistas.

A.Sireikos teigimu, „Šiauliai“ taikė panašią gynybą į tą, kuria „Lietkabelis“ nukovė „Žalgirį“ pusfinalyje, bet šį kartą ji nepasiteisino.

„Paduoda kamuolį Nebo, jis meta floaterius – vienas į krepšį, kitas į krepšį. Atėjo padėti, numeta Cavanaugh, metimas. Gal ne tokia kokybe, bet žaidėme panašia gynyba, kaip „Lietkabelis“, bet tada jie nepataikė, o čia pataikė. Tikiuosi, kad vyrai mobilizuosis, bus daugiau energijos ir bus geriau“, – teigė „Šiaulių“ strategas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

A.Sireikai tenka verstis net be trijų svarbių žaidėjų – Kaune nežaidė Paulius Danusevičius, Jonathanas Elmore'as ir Nemanja Bezbradica. Ar bent vienas iš jų sugrįš šios serijos metu?

„Tikiuosi kiekvieną dieną, kad kas nors papildys mūsų gretas. Kaip bus iš tikrųjų, parodys tik gyvenimas. Sveikatos negaliu pakeisti“, – niūriai kalbėjo specialistas.

Jis neslėpė apmaudo, kad „Šiauliams“ dėl bronzos tenka kautis būtent su „Žalgiriu“, nes į mažąjį finalą Saulės miesto komanda pateko pirmą kartą nuo 2012-ųjų.

„Po rungtynių sakiau ir Kaziui, ir Pauliui, Mantui – kodėl dabar čia pasirinkote Šiaulių komandą ir gadinate mums šventę? Mes po 10 metų papuolėme į ketvertuką ir turime žaisti dėl bronzos su „Žalgiriu“, o ko jūs čia dabar maišotės? – juokais klausė A.Sireika. – Juokai juokais, bet niekam dar taip nėra buvę. Bet nieko, išbandymus duoda stipriems vyrams, pasistengsime kažką daryti kitaip.“

Ko jūs čia dabar maišotės?

Eurolygos finalo ketverto baigtį visiškai tiksliai atspėjęs A.Sireika pateikė ir savo prognozę LKL finalui, kuriame jau rytoj startuos Vilniaus „Rytas“ bei Panevėžio „Lietkabelis“.

Nors daugelis ekspertų spėja, kad pirmą titulą klubo istorijoje iškovojo panevėžiečiai, „Šiaulių“ trenerio nuomonė kitokia.

„Aš galvoju, kad laimės „Rytas“, – pareiškė A.Sireika.

Antrąsias serijos rungtynes „Šiauliai“ ir „Žalgiris“ žais šeštadienį Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas