Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 14

„Žalgirio“ arenoje – padidintas policijos dėmesys ir nesutramdyti keiksmai

„Žalgirio“ iniciatyva pažaboti keiksmus principinėse dvikovose neišbaidė keikūnų. Dar nė neprasidėjus žalgiriečių ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ susirėmimui LKL superfinale, tų pačių žaliai baltų tribūnoje pasigirdo necenzūrinės skanduotės. Jas „Žalgirio“ arenoje fiksavo padidintos policijos pajėgos.
Pareigūnai krepšinio rungtynėse
Pareigūnai krepšinio rungtynėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau seniai kada aktyviausias sirgalių grupuotes tribūnose prižiūrėjo tiek pareigūnų. Tai nebuvo kažkas neįtikėtino – maždaug penki uniformuoti policininkai prie šeimininkų, ir maždaug dešimtis prie svečių aistruolių. Tačiau tai pakankamai neįprasta praktika LKL mačuose.

Jie čia atsirado todėl, kad „Žalgirio“ klubas nusprendė kovoti su laidomais keiksmais krepšinio rungtynių metu. Galbūt ir dėlto, kad antrajame serijos mače Vilniuje „Lietuvos ryto“ gerbėjas atakavo Vasilije Micičių, už ką dabar 15 mėnesių negalės lankytis viešuose sporto renginiuose.

Tačiau trečiasis serijos mūšis Kaune Lietuvoje nuskambėjo kaip mačas be keiksmų.

Pasitaręs su apsaugos darbuotojais ir Lietuvos policija, „Žalgiris“ pranešė, kad trečiosiose LKL superfinalo serijos rungtynėse keiksmažodžiai bus traktuojami kaip viešosios tvarkos pažeidimai, už kuriuos, esą, rungtynės žiūrovams gali baigtis net areštinėje.

Tiesa, 24sek žiniomis, policija planavo imtis kiek paprastesnių priemonių. Pareigūnai nufilmavo garsiausias aistruolių grupes ir keikūnus ketino bausti juos asmeniškai nusiųsdami baudas, ištyrus vaizdo medžiagą.

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas minėjo, kad prieš rungtynes klubas dėl keiksmų kalbėjosi ir su savo aistruoliais, nes ši iniciatyva nėra nukreipta tik prieš „Lietuvos ryto“ gerbėjus.

„Juk norime, kad į arenas ateitų šeimos su vaikais. O įžeidžiančios skanduotės nėra gražu. Jos ypač paaštrėja per finalus. Tai neatitinka „Žalgirio“ principų“, – akcentavo P.Motiejūnas.

Beje, bent iki antrojo kėlinio vidurio necenzūrinių skanduočių iš „Lietuvos ryto“ aistruolių balkono nesigirdėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai