Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 12

„Žalgirio“ budeliu tapęs „Ryto“ kapitonas: „Parodėme, kad prieš mus reikia nusiteikti“

Vilniaus „Rytas“ tėškė skambų antausį Kauno „Žalgiriui“, nugalėdamas Eurolygos ekipą jau antrą kartą šiame sezone, o svarbiausiu žmogumi įspūdingoje sostinės klubo pergalėje tapo komandos kapitonas.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / LKL nuotr.

Margiris Normantas prieš tai šiame sezone Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nebuvo pataikęs daugiau negu 3 tritaškių per vienerias rungtynes, o jo tolimų metimų procentas siekė 37, bet Kaune jis paleido įspūdingą tritaškių salvę.

„Ryto“ kapitonas vien per antrąją rungtynių pusę smeigė šešias tolimas bombas – po tris trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose – ir sužaidė turbūt geriausias karjeros rungtynes.

30 taškų (3/4 dvit., 6/6 trit., 6/6 baud.), 4 rezultatyvūs perdavimai ir 32 naudingumo balai – M.Normantas pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą ir nukalė įspūdingą „Ryto“ pergalę 100:94 prieš dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose kovojančią Kauno komandą.

„Džiugu, kad laimėjome. Tarėmės per gynybą, bet laimėjome per puolimą. Sukrito tie metimai, buvo ir sunkių, buvo ir lengvų. Džiugu už komandą“, – rungtynių metu sprogęs nuo emocijų, po jų ramiai kalbėjo M.Normantas.

– Surengei puikų asmeninį pasirodymą. Kas padėjo atrakinti „Žalgirio“ gynybą tritaškiais?

– Nežinau, gal dėl skaudančios nugaros. Ne, juokauju. Gal jie lengviau pažiūrėjo į rungtynes. Po dvejų Eurolygos rungtynių, tai gal pavargę buvo, gal nenusiteikę. Parodėme, kad prieš mus nusiteikti reikia.

– Antrą kartą šį sezoną nugalite „Žalgirį“. Kažkokį pranašumą turite prieš juos?

– Gal nenusiteikimas jų yra mūsų pranašumas.

– Ar buvo nuojauta, kad šį vakarą galite sužaisti taip puikiai?

– Už komandą tikrai turėjau nuojautą. Tarpusavyje pašnekėjome, kad galim laimėti ir tą padarėme. Džiugu už komandą.

– Prieš rungtynes netrūko skeptiškų nuomonių, buvo manyta, kad Kaune laukia lengva „Žalgirio“ pergalė. Ar tai leidžia lengviau pasiruošti kovai motyvuojantis jai?

– Tai normalu, kad skeptiškai žiūrėjo. Mes prastai žaidėme keletą rungtynių. Kaip ir sakiau, gynybos dar nesusitvarkėme, bet laimėjome šiandien. Reikia tvarkyti gynybą ir judėti į priekį, nes čia eilinės reguliaraus sezono rungtynės, bet prieš stiprų varžovą, tai dėl to džiugu.

LKL nuotr./Margiris Normantas
LKL nuotr./Margiris Normantas

– „Rytas“ pataikė 17 tritaškių, kaip tai pavyko padaryti ir ar atsimeni, kada komandai buvo pavykę tiek tritaškių įmesti?

– Gal dabar nepasakysiu (juokiasi). Bet kaip sakiau, sumetėme laisvų metimų, pajautėme žaidimą nuo pat pradžių, nedavėme jiems kvėpuoti ir išsiveržti į priekį bei su Dievo pagalba laimėjome.

– Ar galima sakyti, kad tai jūsų savotiška reabilitacija prieš sirgalius po sunkesnio etapo?

– Faktas, kažkiek taip. Džiugu ir už juos. Nepaisant to, kad pralaimėjome daug rungtynių, jie atvažiavo ir palaikė mus toliau, buvo girdimi. Ačiū jiems. Tai buvo minimali reabilitacija. Tik sakau, dar reikia pasistengti gynyboje.

– Pats pelnei 30 taškų. Ar tai gali būti geriausios karjeros rungtynės?

– Nežinau, greičiausiai, kad geriausios. Bet sukrito tie metimai, nežinau, dar nebuvau turbūt pataikęs 100 proc. tritaškių. Pajutau, kad galiu ir viskas. Davė draugai laisvam, o aš įmečiau. Tiesiog pasitikėjimas savimi ir gal kažkiek sėkmės.

– Ar gali papasakoti apie savo emocijas po rungtynių?

– Aš stengiuosi dabar labai ramus būti prieš jus (žurnalistus – aut. past.). Faktas, kad po to išsisiausime, dar reikia pasėdėti, su komanda pabūti, pašnekėti apie tą gynybą ir toliau judėti.

LKL nuotr./Margiris Normantas
LKL nuotr./Margiris Normantas

– „Rytas“ į šias rungtynes atėjo po sunkios atkarpos, daug pralaimėjimų. Kokia buvo komandos būsena ir kiek ši pergalė padės žengiant tolyn?

– Neslėpsiu, buvo sunku tikrai. Tikiuosi, kad atsispirsime nuo šito ir geriau gynyboje pradėsime judėti.

– Kai kuriems klubo legionieriams tai buvo pirmos rungtynės Kaune prie tokios atmosferos. Ar juos kažkaip supažindinote su tuo, kas laukia Kaune?

– Manau, kad jie profesionalai, žiūri Eurolygos rungtynes ir mato, kaip čia susirenka žmonės. Tiesiog visiems pasakėme, kad bus panašiai, tikrai susirinks daug žmonių. Nežinau, kodėl LKL rungtynėse taip buvo. Bet smagu, kad susirinko ir smagu, kad laimėjome prie tokios atmosferos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas