Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

„Žalgirio“ ir „Ryto“ akiratyje buvęs V.Kariniauskas: „Netikėjau M.Schilleriu“

Puikų sezoną Kėdainiuose ir Utenoje sužaidęs Vaidas Kariniauskas traukė abiejų didžiausių šalies ekipų dėmesį, bet jis labiau tikėjo Vilniaus „Rytu“. Kaip parodė laikas, įžaidėjas buvo teisus – sostinės ekipa po 12 metų susigrąžino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulą, o Kauno „Žalgiris“ pasiekė neregėtas žemumas.

Nuskambėjus lemiamai penktųjų Lietuvos krepšinio lygos finalo rungtynių sirenai, sausakimša „Jeep“ arena paskendo euforijoje, o Vilniaus „Ryto“ įžaidėjas Vaidas Kariniauskas pribėgo prie komandos vairininko Giedriaus Žibėno ir pašnabždėjo jam į ausį.

„Treneri, ar pamenate, ką jums sakiau per mūsų pirmąjį pokalbį?“ – sakė tik ką iškeptas čempionas.

Kai šie du vyrai praėjusią vasarą pirmą kartą susitiko vienoje Vilniaus kavinių, V.Kariniauskas teigė, kad jis turi galimybę prisijungti ir prie „Ryto“, ir prie Kauno „Žalgirio“, bet jis renkasi sostinę, kadangi mato didesnius šansus triumfuoti su G.Žibėno vadovaujama komanda.

„Gal kiek perdėta istorija, – 15min LKL sezono uždarymo šventėje sakė V.Kariniauskas. – Mantas Kalnietis buvo jų pirmas variantas, bet mano agentas sakė, kad jei Kalnas nepasirašys, šansą turėsiu aš. Sakiau treneriui G.Žibėnui, jog renkuosi „Rytą“, nes matau šansą, kad su šia komanda galiu laimėti. Aš netikėjau „Žalgirio“ treneriu Martinu Schilleriu.“

2021–2022 metų Vilniaus „Ryto“ sezonas pažymėtas pakilimais ir nuopuoliais, bet sezono pabaiga atpirko viską.

G.Žibėno auklėtiniai nepateko į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias, namuose vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte užėmė trečiąją vietą, tačiau jie puikiai pasinaudojo gaisru Nemuno saloje.

Blogiausią visų laikų sezoną fiksavęs Kauno „Žalgiris“ nepateko į „Betsafe-LKL“ finalą, tad kovoje dėl titulo „Rytas“ sutiko dar niekada nematytą varžovą – Panevėžio „Lietkabelį“.

Nors Aukštaitijos ekipa buvo laikoma serijos favorite, bet Vilniaus klubas sutvarkė reikalus rezultatu 4:1.

„Auksas numuša daug ką, kas buvo sezono metu. Aišku, asmeniškai galėjau pasirodyti daug geriau. Galvoju, kad bus dar daug geresnių sezonų. Man reikia išsigydyti traumas. Bet auksas permuša daug ką. Būti čempionu visą vasarą yra neįtikėtina“, – sakė V.Kariniauskas.

28-erių alytiškis yra praėjęs visas „Žalgirio“ sistemos pakopas, o 2015-aisiais su pagrindine komanda iškovojo „Betsafe-LKL“ čempionų titulą.

Jam nėra smagu matyti tai, kas pastaruoju metu vyksta Kaune.

„Būtų papildomas prieskonis, jei būtume finale laimėję prieš „Žalgirį“. Visi Lietuvoje žino, kad „Žalgiris“ turi problemų, tad nėra kuo džiaugtis. Tai vis tiek yra Lietuvos komanda, kuri žaidžia aukščiausiame lygyje Europoje. Esu laimingas, kad su underdogais (autsaideriais – aut. past.) pavyko laimėti, bet nesidžiaugiu, jog „Žalgiriui“ nesiseka. Aš noriu, kad Lietuvos komandoms sektųsi“, – sakė V.Kariniauskas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Šį LKL sezoną V.Kariniauskas rinko po 7,7 taško, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 7,4 naudingumo balo.

Statistika FIBA Čempionų lygoje – 8,8 taško, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 6,5 efektyvumo balo vidurkiai per 18 minučių.

Didžiąją sezono dalį krepšininką kamavo trauma. Sveikatos problemos iš jo atėmė vieną stiprybių – prasiveržimą į kairiąją pusę, o ilgainiui pagrindinio įžaidėjo vaidmenį jis užleido įsižaidusiam Speedy Smithui.

„Čiurna, ji tinsta. Ji buvo netinkamai reabilituota. Grįžau per greitai, nors niekas iš klubo manęs neskubino. Pats save skubinau, nes turėjome svarbias rungtynes dėl patekimo į kitą etapą. Grįžau mėnesiu per anksti“, – sakė V.Kariniauskas.

Kiek laiko ši problema kamavo „Ryto“ įžaidėją?

„Uh, kentėjau visada. Nuo traumos, kai grįžau, visada buvo sunku ir jaučiau skausmą“, – sakė krepšininkas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas

Vienerių metų sutartį turėjęs V.Kariniauskas tapo laisvuoju agentu.

Kaip 15min rašė praėjusią savaitę, šį atakų organizatorių Vilniuje matyti ir kitą sezoną yra labai nedaug šansų.

„Nežinau, susidės daug dalykų. Klubas turi apsispręsti, nuo ko pradės komplektaciją, aš irgi turiu nuspręsti, ko noriu. Galvoju, kad mėnesio laikotarpiu išaiškės – lieku ar nelieku. Nesakau nei ne, nei taip“, – apie galimybę karjerą tęsti „Ryte“ kalbėjo V.Kariniauskas.

Kokiais kriterijais jis remsis ieškodamas klubo kitam sezonui? Kokią reikšmę turi pinigai, turnyro lygis, vaidmuo komandoje?

„Viso šito visuma yra svarbi. Kažkokie pinigai yra svarbu, nes turiu šeimą, vaikus, bet pinigų nestatau pirmoje vietoje. Pirmoje vietoje – žaidimas, komanda ir galimybė laimėti. Aš noriu dešimt mėnesių praleisti su gera kompanija“, – sakė V.Kariniauskas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas