Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 23

„Žalgirio“ ir „Ryto“ sirgaliai sureagavo į R.Kaukėno idėją: „Mūsų balso jūs neužtildysite“

15min paviešinus Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) Valdybos posėdžio dokumentą, kuriame – Rimanto Kaukėno siūlymas pažaboti sirgalių „politikavimą“ rungtynėse, į Alytaus „Wolves“ prezidento idėją aštriai sureagavo ištikimiausios Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ sirgalių grupuotės.

Kaip jau antradienį rašė portalas 15min, Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) sulaukė kai kurių šalies klubų užklausos dėl politinių reklamų galimybių rungtynių metu, tačiau Valdyba nubalsavo prieš tokį lygos nuostatų papildymą.

Dokumente išryškinta ir Alytaus „Wolves“ prezidento Rimanto Kaukėno idėja pažaboti sirgalių „politikavimą“ rungtynėse, o šį klausimą „Betsafe-LKL“ Valdyba žada spręsti ateityje.

„Mūsų klubo pozicija yra nemaišyti sporto ir politikos. Esame prieš bet kokius teigiamus ar neigiamus fanų politinio turinio pasisakymus, žinučių demonstravimą plakatuose ir socialiniuose tinkluose. Už tai turėtų būti numatytos baudos“, – 15min turimame „Betsafe-LKL“ Valdybos posėdžio dokumente cituojamas R.Kaukėnas.

dokumento iškarpa/„Betsafe-LKL“ Valdybos posėdžio dokumento ištrauka
dokumento iškarpa/„Betsafe-LKL“ Valdybos posėdžio dokumento ištrauka

Toks R.Kaukėno pasiūlymas sukėlė neigiamas sirgalių reakcijas, kurie šį sezoną įvairiais plakatais tribūnose jau ir taip buvo tarkavę naujai užgimusį „Wolves“ projektą, inicijuotą bene turtingiausio šalies žmogaus verslininko Gedimino Žiemelio.

„Nepraėjus nei pilnam sezonui vilkelių klubas pradeda demonstruoti savo tikrąjį veidą. Siūloma nemaišyti sporto ir politikos. Pala, pala, kuri šalis šneka labai panašiai? – „Facebook“ platformoje rašo ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai „B Tribūna“. – Akivaizdu, kad jiems skauda, akivaizdu, kad visuomenės pasipriešinimą yra ir bus bandoma suvaržyti baudomis ir draudimais. Noras bausti už fanų žinutes? Už įrašus socialiniuose tinkluose? Aukščiausio lygio absurdas. Mūsų balso jūs neužtildysit, kad ir kiek tai mums kainuos.“

Tuo metu „Žalgirio“ aistruolių grupuotė „Green White Boys“ siūlo perkelti „Wolves“ klubą į Rusiją ar Baltarusiją.

„GWB pasiūlymas Rimantui Kaukėnui: siūlome perkelti klubą į Rusiją arba Baltarusiją. Ten tikrai turėsite puikias galimybes cenzūruoti jums ir jūsų klubui nepatinkančią nuomonę. Bausti jums nepatinkančius ne tik piniginėmis baudomis, bet ir areštais“, – rašo „Facebook“ platformoje.

Rimanto Kaukėno atsakymas 15min portalui:

„Posėdžio metu nebuvo kalbama apie kažkokius konkrečius anksčiau buvusius plakatus ar pasisakymus, – rašoma „Wolves“ klubo 15min atsiųstame laiške. – Į lygą kreipėsi politikai, kurie tikėjosi prieš rinkimus gauti papildomo dėmesio rungtynių metu. Mūsų klubo pozicija yra tokia, kad krepšinio rungtynės nėra tinkama vieta tokiems dalykams ir visiškai nesvarbu, ar tai daroma su klubo žinia klubo turimose priemonėse (LED, kubai, stendai ir kt.), ar be jos, kai tam tikras reklamines žinutes, politines ar asmenines pozicijas plakatais ar panašiai, išsako, neišskiriant, tiek organizuotos fanų grupės, tiek pavieniai krepšinio rungtynių žiūrovai. Tokią pat poziciją turime ir dėl religinių, rasinių, tautinių ir kt. pasisakymų, kurstančių nesantaiką. „Wolves“ klube ir klubo organizuojamuose renginiuose norime vadovautis ir vadovaujamės vakarietiškomis vertybėmis, todėl patys taip nesielgiame ir neigiamai žiūrime į politikavimus ar pozicijų išsakymus tribūnose.“

Kokios baudos turėtų būti taikomos rungtynių metu „politikuojantiems“ sirgaliams?

„Kaip ir kitais nuostatuose numatytais atvejais už nuostatų nesilaikymą – piniginės baudos. Tuo tarpu asmenims, padariusiems nusižengimus, gali būti uždrausta lankytis LKL renginiuose. Tai daroma kitose didžiausiose Europos lygose, todėl Lietuva neturėtų būti išimtis“, – 15min portalui sakė „Wolves“ prezidentas R.Kaukėnas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – apie Ulios taurę, neapykantą „Rytui“ ir niuksą Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas