Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 25

„Žalgirio“ laimėjimas: ilgam išsaugojo Rolandą Šmitą

Kauno „Žalgiris“ pasiekė pirmąją kito sezono pergalę. Klubas oficialiai pranešė, kad pratęsė kontraktą su vienu iš komandos lyderių Rolandu Šmitu.

Su 27-erių puolėju sudaryta sutartis iki 2026 metų. Tiesa, kontrakte yra numatyta galimybė krepšininkui išvykti po kiekvieno sezono, išskyrus šią vasarą.

Latvis atsispyrė kitų Eurolygos komandų vilionėms. 15min žiniomis, R.Šmitas buvo sulaukęs dviejų Ispanijos komandų pasiūlymų, kurie siekė iki milijono eurų per sezoną.

„Sezonas dar nesibaigė, visi norime iškovoti Lietuvos čempionų titulą, bet aš ir mano šeima esami patenkinti, kad Kaune liekame ilgesniam laikui. Čia krepšininkai turi visas reikiamas sąlygas, turime neįtikėtiną gerbėjų bazę, todėl noriu toliau tuo mėgautis. Be to, rungtyniausiu pažįstamoje aplinkoje, esu arti namų ir tai mane džiugina“, – zalgiris.lt sakė parašą ant sutarties pratęsimo dokumentų padėjęs R.Šmitas.

„Jau praėjusią vasarą kviesdami Rolandą puikiai žinojome, ką jis gali duoti komandai. Sezono metu įsitikinome, kad viso to mums reikės ir ateityje, todėl džiugu, jog šios derybos neužtruko ir išsaugojome svarbų žaidėją“, – teigė komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Iš „Barcelona“ į „Žalgirį“ praėjusią vasarą persikėlęs aukštaūgis Eurolygoje fiksavo 9,7 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 9,4 naudingumo balo rodiklius.

Panašius skaičius universalus aukštaūgis demonstruoja ir šio sezono „Betsafe-LKL“ čempionate. Per susitikimą R.Šmitas vidutiniškai pelno po 8,5 taško, atkovoja po 4,1 atšokusio kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas