Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 06

„Žalgirio“ sirgalius iš Vilniaus išlydėjęs M.Fosteris: „Šiandien buvo mano vakaras“

Marcusas Fosteris su trumpais šortais ir didelėmis ausinėmis susikoncentravęs ruošėsi pirmajam šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) derbiui. Šio sezono Vilniaus „Ryto“ lyderis tapo Kauno „Žalgirio“ budeliu, kai sumetė 11 taškų iš eilės ketvirtajame kėlinyje ir nukalė savo komandos pergalę 89:85, o po paskutinio metimo rankos gestu „išlydėjo“ į Vilnių atvykusius „Žalgirio“ aistruolius.
Marcusas Fosteris
Marcusas Fosteris / LKL nuotr.

Buvo likusios beveik 6 minutės iki pirmojo šio sezono Lietuvos derbio pabaigos.

„Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas pasodino oro pritrūkusį M.Fosterį ant suolo, o šis nuėjo iki pat jo pabaigos ir sustojo.

Amerikietis buvo pelnęs jau 23 taškus, bet „Rytas“ tuo metu dar atsiliko nuo „Žalgirio“ 70:74.

Visgi per kelias minutes atgavęs kvapą, M.Fosteris pakilo su misija nudobti Eurolygoje šį sezoną puikiai atrodančius kauniečius.

Iš pradžių – metimas iš krašto nuo lentos, vėliau dar keli dvitaškiai iš vidutinio nuotolio ir prasiveržus, o galiausiai – tritaškis po „crossoverio“ ir 11 pelnytų taškų per kelias minutes, lėmusių emocingą „Ryto“ pergalę.

„Buvo smagios rungtynės. Su komandos draugais padarėme tai, ką turėjome padaryti“, – po pergalės sakė M.Fosteris.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

FIBA Čempionų lygoje net po 23 taškus renkantis amerikietis kol kas šį sezoną geriausiai atrodo pačiose svarbiausiose rungtynėse.

Štai ir sekmadienio vakarą sausakimšoje „Jeep“ arenoje 27-erių galingai sudėtas gynėjas pelnė daugiau taškų nei praleido minučių ant parketo – per 33 minutes jis sukratė 34 taškus (6/10 dvit., 6/9 trit., 4/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

„Šiandien buvo mano vakaras. Šiandien žengiau į priekį ir įmečiau tuos metimus, kitą kartą galbūt tai padarys kitas žmogus. Bet šiandien buvo mano vakaras – žinojau, kad turiu imtis iniciatyvos“, – apie įspūdingą savo pasirodymą kalbėjo „Ryto“ lyderis.

Šiandien buvo mano vakaras – žinojau, kad turiu imtis iniciatyvos

Po mačo jis sulaukė klausimo, ar galėtų šias rungtynes pavadinti geriausiomis savo karjeroje.

„Tikrai taip, – atsakė M.Fosteris. – Man atrodo, kad tai antros rezultatyviausios mano karjeros rungtynės. Gerai sužaidžiau prieš Eurolygos komandą. Pademonstravome, kad esame aukštame lygyje.“

Ne veltui amerikietis užsiminė apie tai, kad tokį fantastišką pasirodymą jis surengė prieš Eurolygos ekipą. Anot M.Fosterio, tai suteikė jam papildomos motyvacijos.

„Visada, kai žaidi prieš Eurolygos komandą, turi motyvacijos. Ypač aš, nes esu pats anksčiau žaidęs Eurolygoje. Aš visada laukiu tokių rungtynių, man tai kaip dar vienas žingsnis einant link ten, kur noriu būti“, – sakė „Ryto“ krepšininkas.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

Rungtynių metu „Žalgiris“ prieš M.Fosterį mėgino statyti bent tris aukštesnius žaidėjus – Edgarą Ulanovą, Igną Brazdeikį, Arną Butkevičių, bet nė vienam iš jų nepavyko pažaboti degusio „Ryto“ vedlio. Kas leido jam dominuoti prieš aukštesnius oponentus?

„Svarbiausia išlikti kantriam ir įvertinti, kaip jie prieš mane ginasi. Ypač paskutinėje atakoje – mačiau, kaip jis prieš mane gynėsi ir žinojau, kad atliksiu „crossoverį“ ir mesiu tritaškį. Svarbiausia neskubėti, perskaityti gynybą ir atlikti metimus, kuriuos galiu pataikyti“, – sakė „Ryto“ gynėjas.

Paklaustas, kokias „Žalgirio“ silpnąsias vietas akcentavo prieš rungtynes, M.Fosteris pirmiausia bedė pirštu į gynėjų grandį.

„Planavome atakuoti jų gynėjus, veržtis po krepšiu ir būti fiziški. Svarbiausia buvo atlikti gerus metimus, ypač pradžioje, kai metėme daug tritaškių. Treneris kalbėjo apie tai, kad šiandien gali būti diena, kai turėsime mesti 40 tritaškių. Nesu tikras, kiek išmetėme, bet metėme nemažai ir tai mums padėjo“, – sakė amerikietis.

Anksčiau jis jau yra žaidęs prieš „Žalgirį“ Eurolygoje, kai dar atstovavo Atėnų „Panathinaikos“. Anot M.Fosterio, kauniečiai, kaip ir visi lietuviai, pasižymi fiziškumu.

„Tai trečias kartas, kai žaidžiau prieš „Žalgirį“. Kaskart, kai žaidžiu prieš juos, jie yra fiziška komanda. Nuolat pabrėžiu, kad lietuviai krepšininkai yra labai fiziški, ne tik „Žalgirio“ žaidėjai. Šioje lygoje žaidžiamas labai fiziškas krepšinis, o aš kiekvienose rungtynėse stengiuosi būti vis kietesnis“, – sakė amerikietis.

Įmetęs paskutinį metimą ir palaidojęs „Žalgirį“, M.Fosteris iš karto atsisuko į „Žalgirio“ aistruolius, kurių „Jeep“ arenoje buvo bent šimtas.

Amerikietis mojavo kauniečiams, tarsi išlydėdamas juos iš Vilniaus namo.

„Žinojau, kad jie atvyks ir kad jie puikūs sirgaliai, bet čia mūsų arena. Norėjau jiems pranešti, kad gali vykti namo“, – apie savo gestą pasisakė „Ryto“ krepšininkas.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

O jau netrukus jis sulaukė pašlovinimo iš „Ryto“ sirgalių – jie amerikiečiui skyrė MVP skanduotę. M.Fosteris tikina, kad sirgaliai jam „MVP“ skandavo pirmąkart karjeroje.

„Taip, tai pirmas kartas, buvo nuostabu tai išgirsti. Visada sakau, kad priežastys, kodėl čia atvykau, buvo komandos draugai ir sirgaliai. Noriu žaisti prieš aistringus sirgalius, o jie šiandien davė mums daug energijos“, – sakė žaidėjas.

O ką M.Fosteris galėtų pasakyti jo komanda jau pradėjusiems abejoti, kai „Rytas“ buvo pralaimėjęs penkis kartus iš eilės?

„Mes vis dar čia. Dar turime daug ką įrodyti. Ši „Ryto“ komanda niekur nesitrauks – tikimės, kad liksime kovoje iki sezono pabaigos“, – sakė M.Fosteris.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

„Ši pergalė parodo, kokią komandą mes turime ir kokie geri galime būti. Žmonės ėmė mus nurašinėti, kai praėjusį mėnesį žaidėme blogai, to buvome nusipelnę. Bet kiekvienose rungtynėse vis geriname savo susižaidimą ir einame į priekį“, – pridūrė amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas