Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14

„Žalgirio“ vedliu tapęs K.Maksvytis: „Antro tokio šanso galėjo ir nebūti“

Kazys Maksvytis pradeda naują karjeros etapą. Ketvirtadienio vakarą 44-erių specialistas oficialiai debiutuos prie Kauno „Žalgirio“ komandos vairo Kėdainiuose, kur Lietuvos čempionai susitiks su vietos „Nevėžio“ klubu. Likus kelioms valandoms iki mačo specialistas sudalyvavo spaudos konferencijoje ir pasidalijo mintimis apie pirmuosius darbus.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Antro tokio pasiūlymo galėjo ir nebūti, tad kai jis atėjo, nė kiek nedvejojau. Žinau, kad bus nelengva, bet puikiai suprantu, kur einu, ir esu tam pasiruošęs“, – prisipažino K.Maksvytis, kuris darbą klube derins su Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigomis.

Iš Darbėnų kilęs specialistas „Žalgirio“ krepšininkus muštruoja nuo antradienio.

„Žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą, yra geriau, kad prie komandos prisijungiu jau dabar, o ne po sezono, kaip buvome susitarę iš pradžių. Galėsiu tiek aš susipažinti su komanda, tiek žaidėjai pažins mane. Gerai, kad galėsiu pačiupinėti kai kuriuos krepšininkus, bus lengviau apsispręsti dėl jų ateities. Žinoma, kalbant apie šį sezoną situacija nėra dėkinga, nes kažką stipriai pakeisti jau bus sunku. Gavęs Pauliaus Motiejūno pasiūlymą iš karto sutikau. Kai paklausė, ar galiu pradėti darbus jau dabar, mano atsakymas irgi buvo teigiamas“, – pasakojo naujasis „Žalgirio“ strategas.

K.Maksvytis jau pirmojoje savo konferencijoje atvirai kalbėjo apie šių dienų „Žalgirio“ skaudulius.

„Manau, kad didžiausia problema šiuo metu yra susijusi su žaidimo kūrimu, trūksta kūrėjų. Šalia Luko Lekavičiaus nėra stabilių žmonių, kurie dalintųsi naštą. Bandysime rasti laiko Tai Websteriui ir Janiui Strelniekui. Jis yra elitinis „du prieš du“ žaidėjas, todėl bus įdomu žiūrėti, kaip įvyks jo transformacija. Laukiame ir Manto Kalniečio. Po Eurolygos mums taip pat reikėtų pridėti atletiškumo“, – savo nuomonę dėstė strategas.

K.Maksvyčio asistentu bus ilgametis „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas. Anot trenerio, tai buvo bendras jo ir klubo vadovų sprendimas.

„Gintaras buvo vienas iš pasiūlytų kandidatų, todėl priėmiau sprendimą pasirinkti jį. Krapikas yra keli dalykai viename: buvęs žalgirietis, puikiai žino sistemą, taip pat yra lojalus klubui. Jis yra geras žmogus ir geras specialistas. Jam teks tikrai svarbus vaidmuo“, – žadėjo K.Maksvytis.

Naujasis treneris ambicingai kalbėjo ir apie „Žalgirio“ galimybes ateinantį sezoną sugrįžti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Reikia siekti aukščiausių tikslų ir pasistengti ten patekti. Tikiu, jog tai įmanoma“, – kalbėjo specialistas.

Paklaustas apie savo žaidimo filosofiją, K.Maksvytis išspaudė šypseną.

„Maksvyčio komandos žaidžia iš visų jėgų, komandiškai, visi kovoja vienas už kitą, dalijasi kamuoliu, gražiai žaidžia puolime bei sulig kiekvienais metais vis kiečiau gynyboje“, – teigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas