Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Susitarimai pasiekti: „Žalgiris“ susiejo ateitį su D.Sirvydžiu ir „Bešiktaš“ lyderiu

Kauno „Žalgiris“ pasiekė ilgalaikius susitarimus su šį sezoną Europos taurėje žibėjusiais Deividu Sirvydžiu ir Matthew Mitchellu, praneša 15min šaltiniai.

15min šaltinių žiniomis, dar nesibaigus sezonui Kauno „Žalgiris“ rinkoje atliko keletą svarbių ėjimų dėliodamas kito sezono sudėtį, kurioje jau įskaičiuoja šį sezoną Europos taurėje rungtyniavusius lietuvį Deividą Sirvydį ir amerikietį Matthew Mitchellą.

15min šaltiniai sutartinai trimituoja, jog Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ žvaigžde tapęs D.Sirvydis su Lietuvos čempionais yra susitaręs dėl ilgalaikio trejų metų kontrakto.

Šaltinių nuomone, sutartis yra sudaryta pagal formulę „2+1“, vis dėlto ši informacija dar nėra patvirtinta.

23-ejų metų 203 cm ūgio D.Sirvydis buvo atsidūręs gausybės Eurolygos klubų akiratyje, tarp kurių – ir karališkasis Madrido „Real“, tačiau lietuvio stovyklą labiausiai sugundė potenciali situacija „Žalgiryje“.

Po trejų NBA aplinkoje praleistų metų vilnietis į tėvynę sugrįžo praėjusią vasarą ir ryškiausiomis spalvomis sprogo Aukštaitijos komandoje.

D.Sirvydis šį sezoną Europos taurėje rinko po 18,9 taško (61,4 proc. dvit., 42,3 proc. trit., 83,1 proc. baud.) ir tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju bei buvo išrinktas į antrąją simbolinę sezono komandą.

„7bet-Lietkabelio“ nuotr./Deividas Sirvydis
„7bet-Lietkabelio“ nuotr./Deividas Sirvydis

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse D.Sirvydžio rezultatyvumas siekia 14,8 pelnyto taško per vidutiniškai 28 minutes ant parketo.

Vasario mėnesį Panevėžio komanda pasiekė KMT finalą, o dabar laukia kovos dėl „Betsafe-LKL“ bronzos, kadangi pusfinalio serijoje 0-3 krito prieš „Žalgirį“.

Vida Press nuotr./Matthew Mitchellas
Vida Press nuotr./Matthew Mitchellas

Tuo metu Stambulo „Bešiktaš“ komandoje žibėjęs Matthew Mitchellas su Lietuvos čempionais sudarė dvejų metų sutartį, skelbia 15min šaltiniai.

15min šaltiniai praneša, jog šio būsimo „Žalgirio“ naujoko ypač pageidavo treneris Andrea Trinchieri. Nors puolėjas buvo ir kitų dviejų Eurolygos klubų akiratyje, tačiau pasirinkti kitą sezoną žaisti Nemuno saloje.

25-erių metų 199 cm ūgio krepšininkas Europos taurėje per 28 minutes rinko po 12,5 taško (45,2 proc. dvit., 39,5 proc. trit., 79,5 proc. baud.), atkovojo po 4,9 ir perėmė po 0,9 kamuolio, atliko po 0,9 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 1,5 karto ir fiksavo 11,8 naudingumo balo.

M.Mitchellas buvo antras pagal rezultatyvumą ir efektyvumą žaidėjas „Bešiktaš“ komandoje, kuri Europos taurėje nužygiavo iki pusfinalio.

Turkijos pirmenybėse puolėjo rodikliai siekia 10,2 taško, 3,9 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvius perdavimus per beveik 26 minutes.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

Vietiniame čempionate „Žalgirio“ naujoko komanda prasibrovė iki pusfinalio, kuriame „Bešiktaš“ ekipos lauks Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamos Stambulo „Fenerbahče“ testas.

Reguliariajame sezone M.Mitchello komanda finišavo trečioje vietoje (21 pergalė, 9 pralaimėjimai), į priekį užleisdama tik du Eurolygos grandus – „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahče“ (po 25 pergales ir 5 nesėkmės).

Tai yra trečiasis M.Mitchello sezonas Europoje. Prieš atvykstant į Stambulo ekipą amerikietis du sezonus praleido Strasbūro SIG klube iš Prancūzijos.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius