Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04

„Žalgiriui“ įžnybęs D.Adomaitis mintimis grįžo atgal: „Galėjome pirmauti 2-0“

Septintą vietą LKL reguliariajame sezone užėmęs Klaipėdos „Neptūnas“ šiepia dantis. Trečiadienį vykusiame antrame ketvirtfinalio serijos mače Dainiaus Adomaičio vyrai 70:68 nukovė Kauno „Žalgirį“ ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1-1.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši klaipėdiečių pergalė buvo istorinė – „Žalgiris“ nuo pat lygos įkūrimo 1993 metais dar niekada nebuvo pralaimėjęs ketvirtfinalio rungtynių.

„Neptūnas“ nugalėjo „Žalgirį“ po trejų metų pertraukos.

„Labiausiai džiugu, kad žaidėjai patikėjo, jog gali kovoti su „Žalgirio“ fiziškumu ir galime laimėti. Nugalėjome pataikydami 24 proc. tritaškių ir 64 proc. baudų. Turime rezervo pelnyti taškų ir daugiau. Svarbiausia, kad atlaikėme kontaktą, atlaikėme fiziškai. Antra, džiugu dėl salės. Atmosfera buvo puiki, tai tarsi legalus dopingas. Mūsų žaidėjams tai yra labai svarbu. Džiaugiuosi, kad po šių rungtynių ir pergalės mes dar sugrįšime į Klaipėdą. Labai norėtųsi pamatyti pilną areną. Prisimenu tą puikią atmosferą, kurią turėdavome prieš kelis metus, kai čia guldavo daug stiprių komandų“, – po pergalės kalbėjo „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis.

VIDEO: D.Adomaičio ir K.Maksvyčio komentarai

Klaipėdiečiai rimtai į atlapus LKL čempionams kibo ir pirmajame serijos mače. Mintimis į tą akistatą D.Adomaitis sugrįžo ir trečiadienį.

„Jeigu paklausite, ko man dabar yra gaila, tai, kad serijos rezultatas 1-1, o ne 2-0. Vienas, pasirodo, dar ir neteisingas, sprendimas viską nulėmė. Mes apeliavome į tai, bet... Kaip bebūtų, niekas nesikeičia. Džiaugiamės įveikę „Žalgirį“, serija lygi, bet dar nieko nelaimėjome. Trečiame mače bus jų reakcija. Turime būti pasiruošę“, – kalbėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas