Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 08

Žalia šviesa: Donaldas Kairys jau ant Vilniaus „Ryto“ slenksčio

Vilniaus „Rytas“ artimiausiu metu oficialiai praneš apie naująjį vyriausiąjį trenerį. 15min žiniomis, juo taps 43 metų specialistas Donaldas Kairys.

D.Kairys dar galėjo likti prie Saratovo „Avtodor“ vairo, nes turėjo galimybę pratęsti kontraktą 2020-2021 m sezonui iki birželio 15 dienos. Tačiau 15min žiniomis, strategas pirmadienio rytą informavo Rusijos klubą, kad atsisakys sutarties ir paliks komandą. Netrukus šią informaciją oficialiai patvirtino pati „Avtodor“ ekipa.

Jau greitu metu D.Kairys turėtų būti pristatytas kaip naujasis „Ryto“ treneris.

VTB-League.com nuotr./Donaldas Kairys
VTB-League.com nuotr./Donaldas Kairys

Kalbos apie Vilniaus „Ryto“ susidomėjimą D.Kairiu Rusijos žiniasklaidos kanale „Izvestija“ pasklido dar balandžio 15-ąją. Tačiau Vilniaus „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis tada griežtai neigė tokią informaciją.

„Tai – absurdas, – 15min žurnalistui Kęstui Rimkui sakė R.Jarutis, Rusijoje pasirodžiusią naujieną pavadinęs „absurdu“ ir „antimi“. – Tai būtų tas pats, jei aiškintų, kad domimės Željko Obradovičiumi ar Greggu Popovichiumi.“

D.Kairys Vilniuje pakeis dvejus metus „Rytui“ vadovavusį Dainių Adomaitį.

VIDEO: „urBONUSas“: klausimai apie Šarą, „Žalgirį“, „Rytą“ ir Mareką

D.Kairys praėjusį sezoną užbaigė Saratove, bet prieš tai, pirmoje 2019-2020 m. sezono pusėje, kaip asistentas talkino Kęstučiui Kemzūrai Pirėjo „Olympiakos“ klube.

2018-2019 m. sezoną D.Kairys treniravo Talino „Kalev/Cramo“ ir atvedė Estijos klubą į VTB lygos atkrintamąsias varžybas.

Dar anksčiau treneris dirbo Slupsko „Czarni“, Minsko „Cmoki“, „Dnipro-Azot“, Rygos ASK komandose, dirbo asistentu „Chimki“, Maskvos CSKA, Rygos ASK, Krasnodaro „Lokomotiv“ klubuose, taip pat Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, su kuria 2010-aisiais iškovojo pasaulio čempionato bronzą.

D.Kairys turi daug savybių, kurios turėtų imponuoti „Rytui“. Jis yra ambicingas specialistas, kuris degs noru įrodyti savo vertę prieš Lietuvos krepšinio publiką. Tai treneris, kuris mėgsta akiai patrauklų krepšinį su didele intensyvia rotacija, kurioje atsirastų vietos ir jauniesiems „Ryto“ sistemos žaidėjams.

Be to, jis turi ryšių Amerikoje, kurie padeda atsivesti į komandą legionierius. Jų meistriškumas kartais viršija komandos kalibrą nelengvo charakterio kaina, bet D.Kairys yra iš trenerių, kurie moka rasti kalbą su legionieriais.

Tačiau D.Kairiui tai bus kol kas karščiausias iššūkis jo karjeroje, kuris gali turėti didžiulę įtaką jo ateičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas