Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 04

Žingsniu arčiau pasaulio čempionato: atokvėpis rinktinės stovykloje ir 100-ojo taško intriga

„Mes už... Lietuvą! Mes už... Lietuvą! Mes už... Lietuvą!“ – bent triskart prieš rungtynių startą sušuko būrys Lietuvos aštuoniolikmečių krepšininkų. Akmeniniais veidais šeštadienį atsikėlę mūsiškiai galiausiai nusišypsojo, kai ėmė triuškinti Didžiosios Britanijos komandą 20, 30, o vėliau – beveik 40 taškų skirtumu. Treneriai nerimavo, kaip skaudus pralaimėjimas atsilieps ketvirtfinalyje, bet galiausiai galėjo kiek atsikvėpti – Lietuva nepaliko vilčių britams 100:68.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / FIBA nuotr.

Britai tik rungtynių pradžioje mynė lietuviams ant kulnų, bet vėliau nebesuspėjo paskui vyrukus su žaliais marškinėliais.

Bent penki žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių ir apšaudė Didžiosios Britanijos gynybą iš visų pusių.

„Šimtą! Šimtą!“ – rungtynių pabaigoje Rygos arenoje šaukė būrelis Lietuvos sirgalių. Krepšininkai įsikandę į rankšluosčius atsistoję laukė paskutinio išpuolių.

Ir tai įvyko. Domantas Vilys praskrido virš lanko ir Mario Balotelli žvilgsniu palydėjo atsarginių suolą, kuris triumfavo dėl simbolinio triženklio.

Dažnai profesionalų komandose ar rinktinėse už 100-ąjį tašką tenka statyti vakarienę ar nupirkti picų. Lietuvos jaunių rinktinėje tokios taisyklės dar nėra.

„Bet mes tikrai kažką sugalvosim“, – po pergalės praeidamas šypsojosi Deividas Sirvydis.

Jo treneris Gediminas Petrauskas šypsojosi dėl komandos žaidimo.

„Pirmame kėlinyje dar jautėme vakarykštį pralaimėjimą, bet nuo antro kėlinio išlaikydami tempą, discipliną, neleisdami įmesti taškų iš greitų atakų ir antrų šansų, perėmėme iniciatyvą. Neatsipalaidavome po pertraukos ir užbaigėme“, – 24sek Rygoje pasakojo G.Petrauskas.

– Tikėjotės labai rezultatyvių rungtynių, bet gynyboje 68 praleisti taškai turbūt jūs labai tenkina?

– Reikia klausti britų trenerių, bet man pasirodė, kad jų žaidėjai anksti nuleido rankas. Žaidėjai stengėsi, gynėsi pakankamai neblogai. Svarbiausia mums buvo neatsipalaiduoti. Išlaikėme intensyvumą ir antroje pusėje.

– Dažnai po sunkių praėjusių rungtynių, kitose žaidėjai pakelia žaidimo lygį. Kuriems šiandien tai ypač pavyko padaryti?

– Visa komanda, visa komanda stengėsi. Taip, labai gaila, bet tikiuosi, kad rytoj atsikelsime su geresne nuotaika (rungtynėms dėl penktosios vietos ir kelialapio į pasaulio čempionatą), o poryt ji bus dar geresnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai