Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 09

Žydrūnas Urbonas: „Ir gerai, kad pralaimėjome“

Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienį paskutinėmis sekundėmis 89:88 nugalėjo Utenos „Juventus“, o po mačo abiejų komandų treneriai rado ir kuo pasidžiaugti, ir dėl ko pykti.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Smagu laimėt tokias rungtynes, atsilikinėjant nuo pat pradžių. Mums, treneriams, tokios rungtynės patinka, kai pradžia nesiseka ir, kaip sakiau, davėm pranašumą 17 taškų ir pradėjom žaisti.

Šitas dalykas nepatinka, bet patinka, kad kovėmės iki galo, rodėm dideles pastangas ir tie, kurie stengiasi, kovoja iki galo, tiems ir pasiseka. Tikiuosi, kad neišeikvojom per daug jėgų prieš svarbias Karaliaus Mindaugo taurės rungtynes antradienį“, – spaudos konferencijoje sakė Kazys Maksvytis.

Treneris išvardino tris dalykus, leidusius sugrįžti į mačą. Pasak K.Maksvyčio tai buvo nusiteikimas, koncentracija ir pakeista gynybos sistema.

Susitikimo pabaigoje, kai uteniškiai pirmavo 5 taškais, Deividas Gailius ir Osvaldas Olisevičius pataikė po žvėriškai svarbų tritaškį.

„Tritaškiai palengvina žaidimą, tuo labiau, kad gynėmės neidealiai, ypač pirmoje pusėje, tai tritaškiai labai padėjo“, – sakė K.Maksvytis.

Treneris išskyrė ir 21 tašką pelniusį D.Gailių. Tiesa, turėjo šiam ir šiek tiek priekaištų: „Rungtynių pabaigoje sužaidė idealiai, o pradžioje buvo ir derinius primiršęs, kuriuos išmoko, ir gynybos sistemas, bet ką jis turi, tai norą, energiją. Tai jam padėjo rungtynių pabaigoje.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Neptūnas“ [2019-02-09]

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas tikino, kad jo auklėtiniai buvo vertesni pergalės: „Visiškai neįmanoma nieko padaryt. Gailius metė į tą pusę, pataikė nuo lentos ir va. Prasidėjo iš naujo krepšinis. Laimės neturėjom šiandien, krepšinio dievo ar kas ten bebūtų. Bet, kita vertus, aišku, kad mes vertesni buvom pergalės. Visas rungtynes vedėm, absoliučiai visas rungtynes kontroliavom.“

Ž.Urbonas bedė pirštu į 26 klaidas ir griebėsi už galvos sakydamas, kad kamuolį jo krepšininkai atidavinėjo lygioje vietoje: „Rytoj žiūrėsim video, tai man gaila bus vyrų.“

Kiek pagalvojęs Ž.Urbonas pridūrė: „Ir gerai, kad pralaimėjom. Jei dar su 26 klaidom būtume laimėję...“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Juventus“ - „Neptūnas“ [2019-02-09]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai