Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09

Dainius Adomaitis dėkojo už sirgalių kantrybę ir prabilo apie naujo žaidėjo paieškas

Dainius Adomaitis iki paskutinės sekundės liko stovėti prie šoninės linijos taip ir neprisėdęs. Vilniaus „Ryto“ treneris išliko kovoje iki finalinės „Žalgirio“ arenos sirenos kaip ir 12 jo karių aikštėje. Palaikomi jubiliejinės sirgalių armijos, „Ryto“ krepšininkai kibo į atlapus Lietuvos čempionams, bet neišsivežė pergalės iš kauniečių krepšinio šventovės 86:95.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įkvėpti 500 triukšmingų „Ryto“ sirgalių „Žalgirio“ arenos balkone, visai kaip aistruoliai, ant parketo energingai straksėjo ir sostinės krepšininkai.

Dominique'as Suttonas savo dėjimu prarijo Lauryną Birutį, o gniuždančiais blokais jaunajam „Žalgirio“ vidurio puolėjui vilniečiai grasino įvaryti šiam kompleksą.

Nežinia, ką D.Suttonui pasakė D.Adomaitis, bet amerikietis, atrodo, pabėgo nuo jį aikštėje blaškiusių asmeninių problemų ir kaip fejerverkas sproginėjo „Žalgirio“ arenoje: laužė lanką, dėjimais glemžėsi žaliai baltas sielas, o metimais atsilošus per rankas priminė NBA žaidėją.

Vilniečiai buvo labai kovingi.

Jie kibo į atlapus „Žalgiriui“, kai po krepšiu įsivėlė į mėsmalę, kuri baigėsi susistumdymu ir net keturiomis nesportinėmis pražangomis.

Tačiau po pertraukos čempionai nurūko nuo „Ryto“ dviženkliu skirtumu.

Kauno klubas į mūšį su vilniečiais stojo be trijų svarbių aukštaūgių – Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko bei Aarono White'o, tačiau traumų išretintas „Rytas“ neužsikabino už vilties šiaudo.

Vilniečių bėdos šiomis rungtynėmis nesibaigia.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ – su pergale ir geru žaidimu. Kai žaidi prieš „Žalgirį“, daug dalykų susiję su energija. Skirtingai nei paskutinėse rungtynėse namuose, energija buvo gera, tik iki kažkurio laipsnio, kai atėjo nuovargis, mūsų sprendimai buvo blogi. O „Žalgiris“ išnaudojo kiekvieną mūsų blogą sprendimą gynyboje, kai dar galėjome geriau išnaudoti baudas, nesugebėjome padaryti. Tai viskas apie mūsų ir, pirmiausia, rotaciją, ir sprendimus“, – spaudos konferencijoje sakė D.Adomaitis.

– Kas nutiko trečiajame kėlinyje, kad „Žalgiris“ jį laimėjo net 30:16?

– Leidome „Žalgiriui“ išeiti agresyviai puolime. Ne pirmą kartą matome tokį „Žalgirį“, kuris po pertraukos išeina superagresyvus. Tam reikia būti pasiruošusiam. Šiame lygyje mažos detalės visada lemia. Gali žaisti lygiai, bet du-trys momentai, kur suklysi dvigubų klaidų momentais, negali to leisti.

– Ką tokio pasakėte Dominique'ui Suttonui, kad šis šiandien surengė tokį efektingą 25 taškų pasirodymą?

– Bijau net ką nors pasakyti.

Jis yra energetinis žaidėjas, kuriam viskas apie pasitikėjimą nuo pirmų prisilietimų prie kamuolio. Gerai įėjo ir taip išėjo. Bet žaidimas vyksta ir gynyboje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis

– Kokios išankstinės prognozės traumuotam Evaldui Kairiui?

– Galutinis sprendimas bus priimtas pirmadienį. Greičiausiai, kad jam gali reikėti operacijos.

Dabar labai sunku pasakyti tikslią diagnozę. Faktas, kad bus operacija ir tada bus žinomas reabilitacijos laikas.

Aktyviai ieškome didelio žaidėjo po krepšiu. Pasirinkimas nėra didelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Kairys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Kairys

– Prieš rungtynes paaiškėjo, kad „Žalgiryje“ nežais Jankūnas, White'as ir Kavaliauskas. Ar smarkiai keitė žaidimo planą varžovų netektys?

– Minimaliai.

– Tokie jauni žaidėjai kaip Sirvydis ir Blaževičius gavo progų pasireikšti. Ką toks išbandymas parodė vertinant jų progresą?

– Kaip ir kiekvienam jaunam žaidėjui, viskas prasideda nuo gynybos. Jei jaunas žaidėjas nori gauti laiko, privalo gerai gintis.

– Kokį efektą sukėlė 500 „Ryto“ sirgalių efektas?

– Super. Ačiū sirgaliams. Ačiū už tą palaikymą. Nėra lengva visiems. Ačiū jiems už kantrybę ir palaikymą. Pirmiausia, turime surasti tinkamus žaidėjus ir kažkokiu būdu užsikamšyti skyles sudėtyje. Kai paaiškėjo dėl Kairio, jau viskas aišku, kad didelė skylė po krepšiu. Šiai dienai žaidžiame 7 žaidėjų rotacijoje + trys jauni žaidėjai, kurie duoda minučių, bet pernai jie žaidė NKL. Dabar irgi žaidžia ir NKL.

VIDEO: Vilniaus „Ryto“ sirgaliai prieš rungtynes su „Žalgiriu“ surengė galingą eiseną su pirotechnika ir skanduotėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai