Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 09

Rekordininku tapsiantis R.Milašius – apie „gražią“ LKL ateitį, lygos plėtrą ir būsimą didelį derbį

Lietuvos krepšinio lygoje bręsta rekordas. Remigijus Milašius antradienį vykusiame LKL visuotiniame susirinkime perrinktas jau trečiai kadencijai ir kitąmet taps ilgiausiai šiai organizacijai vadovaujančiu žmogumi jos istorijoje.
Remigijus Milašius
Remigijus Milašius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

LKL prezidento kadencijos laikotarpis – ketveri metai.

Prezidento pareigas R.Milašius eina nuo 2013-ųjų. Per pirmuosius rinkimus jis kovoje dėl posto be didesnės konkurencijos įveikė Darių Gudelį ir Gintarą Staniulį, o 2017-aisiais perrinktas vienbalsiai.

Konkurencijos 65-erių verslininkas nesulaukė ir šiemet ir jau kitąmet taps ilgiausiai LKL istorijoje dirbusiu prezidentu. R.Milašiaus pirmtakai Šarūnas Marčiulionis (1993–2002) ir Šarūnas Kliokys (2002–2013) lygai vadovavo po devynerius metus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius

Ilgametis „IDW“ įmonių grupės generalinis direktorius savo vardą verslo pasaulyje išsikovojo sėkmingai gamindamas manekenus ir kitą parduotuvių įrangą, kurią galima išvysti įvairiose pasaulio šalyse ir garsiausių prekės ženklų salonuose. Pastaraisiais metais verslo vadžias R.Milašius yra perdavęs savo sūnui ir visą savo dėmesį skiria LKL reikalams.

Šalies krepšinio kuluaruose keletą pastarųjų metų netilo kalbos apie tai, jog verslininkas gali taikytis į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą, tačiau galiausiai nusprendė likti LKL.

„Tai bus mano trečioji kadencija. Prieš mėnesį paskelbėme konkursą, bet kandidatų užimti šią vietą kažkodėl neatsirado. Taigi teko man pratęsti darbą. Šie metai yra labai svarbūs. Baigiasi trys esminės sutartys su televizijomis ir pagrindiniais rėmėjais, kurios bus labai svarbios LKL ateičiai. Norėčiau šį reikalą sutvarkyti. Planuojame, kad jau netrukus LNK grupė per televiziją rodys apie 120 sezono rungtynių, visi mačai bus rodomi ir internetu. Naujai atėjusiam žmogui šiuos klausimus spręsti gali būti sudėtinga, tad norėjau šį reikalą sutvarkyti“, – kalbėjo perrinktas R.Milašius.

Tiesa, jis neslėpė, kad gali neišdirbti visos ketverių metų kadencijos, jei po sutarčių su televizijomis pasirašymo atsirastų tinkamas žmogus, kuris galėtų jį pakeisti.

„Tikrai galėčiau pasitraukti ir anksčiau, jei ateitų tinkamas ir norintis žmogus. Bet tai yra labai sunkus darbas. Nemanau, kad atsiras daug norinčių“, – spėjo R.Milašius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Milašius

Kalbėdamas apie ketverių metų kadenciją, LKL prezidentas pasidžiaugė naujai sukurta televizijos studija. „Pandemija įnešė labai daug korekcijų. Turėjome daug dalykų pakeisti. Nebuvo lengva, bet su šiuo iššūkiu susitvarkėme“, – kalbėjo lygos vadovas.

Paklaustas, kaip vertina tai, kad antruose rinkimuose iš eilės nesulaukė konkurencijos, LKL prezidentas šyptelėjo.

„Tai reiškia, kad esame teisingame kelyje. Per šį laiką padarėme tuos žingsniuos, kuriuos reikėjo padaryti: kalbant apie lygos įvaizdį, vystymą, plėtrą. Matau gražią lygos ateitį. Norėtųsi, kad jau netolimoje ateityje atsirastų ir didelis derbis. Tai būtų svarbu visam mūsų šalies krepšiniui, tuomet vaizdas aikštelėje tikrai pasikeistų“, – apie vis garsiau girdimas verslininko Gedimino Žiemelio ambicijas sostinėje sukurti dar vieną LKL komandą, kalbėjo lygos prezidentas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius

Jis neslėpė, kad savo būsimoje programoje yra nusimatęs 12 klubų čempionatą.

„Norėčiau, kad turėtume dvylika komandų, būtų žaidžiama trimis ratais, turėtume stabilų tvarkaraštį. Bet sprendimą balsuodami priims klubai“, – atskleidė R.Milašius.

Paklaustas, ar iš vienbalsiai balsavusių klubų atstovų išgirdo kokių nors nusiskundimų, LKL prezidentas kraipė galvą.

„Klubai neturėjo jokių pretenzijų. Pristatėme finansinę ataskaitą ir niekam nekilo nė vieno klausimo“, – užtikrino prezidentas.

Pasitikdamas trečią LKL kadenciją R.Milašius visgi dar nelaidoja ir būsimų LKF prezidento rinkimų. Anot vadovo, jis svarstytų galimybę dalyvauti juose, jei sulauktų didžiulio krepšinio visuomenės pasitikėjimo.

„Jeigu atsiras didelis visuomenės noras, galima bus apie tai diskutuoti. Kai čia turėsime pasirašytus ketverių metų kontraktus, svarbiausius ilgalaikius LKL tikslus būsiu įgyvendinęs. Tokiu atveju galbūt ir galvočiau, bet kaip sakau, turi būti pasitikėjimas“, – kalbėjo LKL prezidentas.

Nuotolinės konferencijos pabaigoje jis prasitarė, kad neseniai apie skolas žaidėjams prakalbęs Kauno „Žalgiris“ nėra toks vienintelis LKL klubas. Tiesa, kurie kiti čempionato klubai vėluoja žaidėjams mokėti atlygį, lygos prezidentas atskleisti nenorėjo.

„Galbūt ir yra dar keli klubai, kurių žaidėjams vėluoja atlyginimai mėnesį ar du, tačiau jų pavadinimų pasakyti nenorėčiau. Čia mūsų vidiniai reikalai“, – teigė R.Milašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas