Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 28

Susikrovęs solidžią persvarą „Lietkabelis“ atlaikė vilniečių šturmą – „Ryto“ krizė tęsiasi

Vilniaus „Rytas“ (24-9) bandė panaikinti ketvirtajame kėlinyje turėtą 22 taškų deficitą, bet neišdegė. Panevėžio „Lietkabelis“ (21-12) atlaikė per vėlai atsibudusio „Ryto“ šturmą ir šventė pergalę 83:74 (28:20, 15:15, 22:10, 18:29).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Rytui“ tai trečias pralaimėjimas per pastarąsias penkerias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes. „Lietkabelis“ vilniečius šį sezoną įveikė jau trečią kartą.

„Lietkabelis“ šiame susitikime vertėsi be traumuotų Stefano Sinoveco, Jamaro Wilsono ir Simo Jasaičio. Nepaisant to, septyniese žaidę šeimininkai tris kėlinius dominavo ir atlaikę lemiamą varžovų šturmą šventė užtikrintą pergalę

„Rytas“ priekyje buvo tik pačioje susitikimo pradžioje. Arnas Butkevičius pataikė iš toli, išvesdamas svečius į priekį 12:11 – tai buvo paskutinis kartas, kai „Lietkabelis“ atsilikinėjo.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Rytas“ [2019-04-28]

Paulius Valinskas, Saulius Kulvietis ir Donatas Tarolis sukūrė „Lietkabelio“ spurtą 10:2 pirmo kėlinio pabaigoje ir „Lietkabelis“ kiek atitrūko (28:18).

Po lygaus antro kėlinio „Lietkabelis“ dar kartą į priekį šovė trečiajame kėlinyje, po kurio šeimininkai jau pirmavo 65:45.

Ketvirto kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ šiek tiek padidino persvarą 67:45.

Keli tritaškiai iš eilės leido „Rytui“ sumažinti atsilikimą (71:60). „Ryto“ entuziazmą trumpam numalšino kelios klaidos (75:60), bet svečiai kabinosi.

Įsižaidė Derekas Needhamas, o po Artiomo Parachouskio dviejų taškų su pražanga „Lietkabeliui“ liko tik 7 taškų persvara (75:68).

Bet tai buvo viskas. „Lietkabelis“ surengė kelias sėkmingas atakas (80:68) ir „Rytui“ neliko laiko stebuklui.

Nugalėtojus į priekį vedė asmeninį naudingumo rekordą pagerinęs Paulius Valinskas, kuris per 34 minutes pelnė 20 taškų (3/6 dvit., 3/4 trit., 5/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Po Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimo prieš Kauno „Žalgirį“ tapo aišku, jog „Lietkabelis“ reguliariajame sezone jau nenukris žemiau ketvirtosios pozicijos. Pergalės dėka panevėžiečiai išsaugojo šansus užimti trečiąją vietą.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 20, Saulius Kulvietis 15, Ikenna Iroegbu 13, Mindaugas Kupšas 11, Donatas Tarolis 10, Marko Čakarevičius 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17, Mindaugas Girdžiūnas, Eimantas Bendžius, Rokas Stipčevičius ir Derekas Needhamas po 10, Artiomas Parachovskis 9.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietkabelis“ - „Rytas“ [2019-04-28]
VIDEO: „Atsarginiai“: perlaužtas Domantas Sabonis, braškantys čempionai ir „Spurs“ likimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento