Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 30

Uostamiestyje – sėkmingas J.Lauvergne'o sugrįžimas ir įtikinama „Žalgirio“ pergalė

Ilgai lauktas Joffrey Lauvergne'o sugrįžimas įvyko Klaipėdoje, kur Kauno „Žalgirio“ (18-1) krepšininkai užtikrintai 77:60 (25:16, 16:21, 18:13, 18:10) įveikė vietos „Neptūną“ (6-11) ir pergalių vietiniame fronte seriją pratęsė jau iki dešimties.
LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Šiose rungtynėse žalgiriečiai pagaliau sulaukė savo brangiausio krepšininko ir pagrindinio ekipos vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o.

Prancūzas dėl dešiniojo peties traumos nerungtyniavo nuo spalio mėnesio pradžios, kuomet susižeidė antrojo Eurolygos turo rungtynėse prieš Sankt Peterburgo „Zenit“.

Aukštaūgio sugrįžimas į „Betsafe-LKL“ kovas buvo sklandus – per 21 minutę jis pelnė 9 taškus (4/8 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 11 naudingumo balų.

Susitikimą dviem tritaškiais pradėjęs Lukas Lekavičius kartu su kitais žalgiriečiais į visus svarbiausius rungtynių klausimus siekė atsakyti dar pirmajame kėlinyje, kuriame „Žalgiris“ spruko į priekį ir pirmavo 19:10.

Antrojo ketvirčio metu „Betsafe-LKL“ čempionų persvara šoktelėjo ir iki dviženklės, tačiau Dainiaus Adomaičio kariauna pademonstravo tvirtą stuburą ir sugrįžo į rungtynes.

7:0 kėlinį užbaigę klaipėdiečiai į pertrauką patraukė turėdami tik 4 taškų deficitą – 37:41.

Solidų trečią kėlinį sužaidęs Edgaras Ulanovas per jį surinko 9 taškus, tačiau būtent paskutinis kauniečio metimas jo atstovaujamai ekipai leido vėl kiek lengviau atsikvėpti, mat „Neptūnas“ nuo -15 buvo sugrįžęs iki -7.

Lemiamo ketvirčio metu „Švyturio“ arenos šeimininkams baigėsi energijos rezervai, o sėkmingas atkarpas sužaidę Karolis Lukošiūnas bei Nielsas Giffey vėl užaugino žalgiriečių persvarą iki 15 taškų atžymos bei taip nulėmė mačo baigtį.

Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“

Žaliai baltų gretose dar vieną puikų susitikimą sužaidė E.Ulanovas. Puolėjas pelnė 15 taškų ir surinko 23 naudingumo balus.

Vieninteliai kiti „Žalgirio“ dviženklininkai – K.Lukošiūnas (13 tšk.) ir N.Giffey (11 tšk.).

Lietuvos krepšinio lygos lyderiai savo varžovus privertė dažnai klysti – uostamiesčio ekipa kamuolį pametė net 20 sykių, kuomet kauniečiai – tik 10.

Jure Zdovcas šiame mače nesinaudojo rungtynėms registruotų Tylerio Cavanaugh ir Pauliaus Jankūno paslaugomis. Nerungtyniavo ir Janis Strelnieks bei Joshas Nebo.

Jubiliejinę 10-ąją pergalę iš eilės vietiniame fronte iškovojusio „Žalgirio“ jau netrukus laukia dviguba Eurolygos savaitė. Antradienį namuose jie kausis su Tel Avivo „Maccabi“, o penktadienį Kaune priims Kazanės UNIKS.

Klaipėdos „Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 13 (6 rez. perd., 6 kl.), Matas Jogėla 11, Edgaras Želionis 8, Martynas Mažeika 7.

Kauno „Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (23 naud. bal.), Karolis Lukošiūnas 13, Nielsas Giffey 11 (5 per. kam., 17 naud. bal.), Joffrey Lauvergne'as 9 (6 atk. kam.), Tai Websteris ir Regimantas Miniotas po 7, Lukas Lekavičius (6 rez. perd., 14 naud. bal.) ir Marekas Blaževičius po 6.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas