Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 01

Penki stulbinantys žaidėjai ir jų sezonai, kai jie buvo verti MVP titulo, bet šio prizo negavo

Šį sezoną NBA vyksta tokios MVP lenktynės, kokių krepšinio gerbėjai nematė jau seniai. Į pagrindinį reguliariojo sezono apdovanojimą, skirtą naudingiausiam žaidėjui, pretenduoja bene penki krepšininkai. Tokia atkakli kova dėl šio pripažinimo vyksta jau ne pirmą kartą istorijoje, todėl pateikiame 5 žaidėjus, kurie buvo arčiausiai šio išsvajoto trofėjaus, bet galiausiai jo negavo.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“/AP nuotr.

5. Tracy McGrady, „Magic“ (2002-2003 m.)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tracy McGrady
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tracy McGrady

Metai: 23

Tikrasis MVP: Timas Ducanas

Statistika pritaikius dabartinį žaidimo tempą: 34 tšk., 6,9 atk. kam., 5,8 rez. perd., 1,8 per. kam., 0,8 blk.

Larry Birdas ir LeBronas Jamesas savo karjerose pademonstravo ne vieną puikų sezoną, už kurį negavo MVP apdovanojimo, tačiau geriausią tarp visų lengvųjų krašto puolėjų parodė tuometinis „Magic“ krepšininkas Tracy McGrady.

T-Macas turėjo puikią karjerą NBA, o 2002-2003 m. sezone pirmavo lygoje pagal pelnomus taškus. Žinoma, po to jo žaidimo kreivė smarkiai krito, tačiau vieną dieną jis vis tiek turėtų būti įtrauktas į krepšinio Šlovės muziejų.

Minėtame savo sezone T.McGrady pirmavo lygoje pagal pelnomus taškus, o į neviltį varė visus savo varžovus. Jis net buvo lyginamas su tuometine NBA superžvaigžde Kobe Bryantu.

Tačiau kaip visuomet pasitaiko tokiose situacijose, T.McGrady pritrūko komandinės sėkmės. „Magic“ pergalių ir pralaimėjimų santykis buvo 42-40, o jo ekipoje žaidė tokie krepšininkai kaip Grantas Hillas, Mike'as Milleris, Gordanas Giričekas, Drew Goodenas bei Patas Garrity.

4. Kareemas Abdul-Jabbaras, „Bucks“, (1972-1973 m.)

USA TODAY Network/Sipa USA/Kareemas Abdul-Jabbaras
USA TODAY Network/Sipa USA/Kareemas Abdul-Jabbaras

Metai: 25

Tikrasis MVP: Dave Cowensas

Statistika pritaikius dabartinį žaidimo tempą: 26,3 tšk., 14 atk. kam., 4,4 rez. perd.

K.Abdul-Jabbaro statistika tais metais jau ir taip buvo puiki, o NBA dar neskaičiavo blokų ir perimų kamuolių. Vidurio puolėjas pradėjus juos skaičiuoti 1973-1974 m. sezone rinko net po 3,5 blokuoto metimo bei 1,4 perimto kamuolio.

Tai buvo vos trečiasis „centro“ sezonas karjeroje, tačiau jo metimas kabliu jau buvo nesustabdomas. Jis taip pat buvo itin patikimas gynyboje bei puikiai atkovojo kamuolius.

3. Davidas Robinsonas, „Spurs“ (1993-1994 m.)

„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Robinsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Robinsonas

Metai: 28

Tikrasis MVP: Hakeemas Olajuwonas

Statistika pritaikius dabartinį žaidimo tempą: 30,2 tšk., 10,8 atk. kam., 4,9 rez. perd., 1,7 per. kam., 3,3 blk.

D.Robinsonui 1993-1994 m. sezono paskutinėse rungtynėse reikėjo įmesti 33 taškus ir to jau būtų užtekę, kad pralenktų Shaquille'ą O'Nealą rezultatyviausių sezono žaidėjų viršūnėje.

San Antonijaus vidurio puolėjas rizikuoti nenorėjo, todėl sumetė net 71 tašką. Jis pataikė 26 metimus iš 41 bei atkovojo ir 10 kamuolių. D.Robinsono pasirodymas buvo dominuojantis abejose aikštės pusėse.

Jeigu pažvelgsime į jo statistiką be šiuolaikinio žaidimo tempo, tai jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 29,3 taško, atkovojo 10,6 kamuolio, atliko 4,8 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 1,8 kamuolio bei atliko 3,3 bloko. Jokiam kitam krepšininkui nepavyko pasiekti tokių skaičių per visą NBA istoriją.

Be D.Robinsono „Spurs“ klubui tikrai nebūtų pavykę iškovoti 55 pergalių reguliariajame sezone, nes jis tą komandą nešė ant savo pečių.

2. Michaelas Jordanas, „Bulls“ (1988-1989 m.)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Metai: 25

Tikrasis MVP: Magicas Johnsonas

Statistika pritaikius dabartinį žaidimo tempą: 31 tšk., 7,7 atk. kam., 7,7 rez. perd., 2,8 per. kam., 0,8 blk.

Pagal išplėstinę statistiką, tai buvo geriausias bet kokio krepšininko sezonas puolime per visą NBA moderniosios eros istoriją. Be to, MJ puikiai rungtyniavo ir gynyboje bei buvo vienas geriausių šioje srityje.

Beveik neįmanoma surasti priežasčių, kodėl šis pasirodymas taip ir nelaimėjo M.Jordanui dar vieno MVP apdovanojimo. Visus metus jis flirtavo su trigubo dublio vidurkiu, o prieš vienerius metus buvo laimėjęs ir geriausiai besiginančio žaidėjo prizą.

Tai nebuvo pats geriausias „Bulls“ sezonas, nes Scottie Pippenas ir Horace'as Grantas dar buvo labai jauni ir nepatyrę. Čikagos ekipa bėgant metams gerėjo, tačiau tai buvo geriausias MJ sezonas individualiai.

1. Wiltas Chamberlainas, „Warriors“ (1961-1962 m.)

Wiltas Chamberlainas
Wiltas Chamberlainas

Metai: 25

Tikrasis MVP: Billas Russellas

Statistika pritaikius dabartinį žaidimo tempą: 38,5 tšk., 19,6 atk. kam., 1,8 per. kam.

Šiandienos žaidimo tempas kiek sumažino W.Chamberlaino statistiką, kuri tais laikais siekė net 50,4 taškų per rungtynes bei 25,7 atkovoto kamuolio. Įdomu tai, kad vidutiniškai per rungtynes „centras“ žaidė 48,5 minutės.

Tačiau net ir pritaikius statistiką prie šių laikų krepšinio ji atrodo tiesiog pribloškiančiai.

W.Chamberlainas rinko tiek taškų, kiek daugiau nepavyko pelnyti niekam, o visi trys atkovotų kamuolių vidurkių rekordai taip pat priklauso legendiniam „centrui“.

Tai buvo sezonas, kai W.Chamberlainas per vienerias rungtynes pelnė 100 taškų, o jo „Warriors“ komandos pergalių ir pralaimėjimų santykis buvo 49-31. Tačiau galų gale MVP prizas atiteko nuolat pergales iškovojančiam B.Russellui, tačiau jo skaičiai tikrai nebuvo tokie pribloškiantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas